Hier vind je het Umbrië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Umbrië

Vakantie in Umbrië: in één woord prachtig!

Umbrië is een streek in Italië die zich laat lezen als een prentenboek. Er zijn groene, glooiende heuvels die begroeid zijn met olijfbomen en wijngaarden, maar er zijn ook meren en bronnen die het gewest vruchtbaar houden. Umbrië wordt beschouwd als ‘het land van Franciscus van Assisi’, de heilige die op sandalen door de streek trok en zich bekommerde om de leprozen. Wanneer je in Umbrië bent, moet je je ogen maar eens een beetje dichtknijpen en door je wimpers kijken: je kunt je dan zo voorstellen dat de Heilige Franciscus daar rondtrok. Terug in het heden geniet je volop van het heerlijke klimaat en de schoonheid van de streek, maar de kleine ommuurde stadjes in de heuvels getuigen nog van een rijke geschiedenis.

 

De meest populaire steden in Umbrië:

Assisi:

Tegen de Monte Subasio ligt Assisi, een middeleeuws stadje dat vooral bekend is om zijn heilige Franciscus. Veel bedevaartgangers bezoeken Assisi om hun held te eren. Deze pelgrimages houden Assisi levendig. Het is een leuke bestemming om eens rond te kijken en vergeet dan zeker de kerk niet die naar de Franciscus vernoemd is. Maar er is meer, want de geschiedenis van Assisi gaat terug naar de Romeinse tijd. Het Forum Romanum is zonder meer de moeite waard: je ziet hier nog een podium van het gerechtsgebouw, oude bestrating en delen van de Minervatempel.

Narni:

Hoog op een rots, boven de rivier de Nera, ligt Narni, precies in het midden van Italië. De geschiedenis van het stadje gaat terug tot ver voor Christus. De Umbriërs hebben de stad gesticht en later hebben de Romeinen die veroverd. Tegenwoordig is er van het vroegere tumult nog weinig te merken. Narni is een rustig stadje, maar in het centrum vind je tal van bezienswaardigheden zoals het imponerende kasteel La Rocca uit de 14e eeuw. Buiten de stad ligt de abdij San Cassiano uit de 10e eeuw. Wil je nog weten waar het geografische middelpunt van Italië precies ligt? Dat is op de Romeinse brug: Ponte Cardona.

Terni:

Terni, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, heeft de meeste industrie van Umbrië. Sinds de 19e eeuw bloeit hier de staalindustrie, dat is mogelijk door de rivieren Tescino en Serra, die van essentieel belang zijn voor de staalindustrie. Terni ziet ‘er wat jonger’ uit dan de andere steden in Umbrië. Dit komt door de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog, waardoor heel wat van het historische centrum vernietigd werd. Helaas kon lang niet alles herbouwd worden. Wel zijn er in het centrum nog twee kerken en de ruïnes van een amfitheater uit de 1e eeuw v.Chr. Even buiten de stad liggen de Cascate delle Marmore, enorme kunstmatige watervallen. Zoals het kunstmatige watervallen betaamt, stromen ze op vaste tijden in het weekend en op feestdagen. Dan vormen ze ook een aantrekkelijke toeristische attractie.

Orvieto:

Orvieto ligt in het zuiden van Umbrië. De stad is gebouwd op een vlakte van vulkanisch gesteente en biedt vanaf zijn hoogte geweldige panorama’s. Orvieto was al bewoond in de Etruskische tijd, 800 tot 100 v.Chr. Om de talrijke indrukwekkende gebouwen te kunnen realiseren, is er eeuw na eeuw tufsteen uit het plateau gehaald. Hierdoor zijn talloze onderaardse gangen ontstaan die nu een geliefde plek zijn onder de toeristen. De Duomo di Orvieto is wel een van de belangrijkste gebouwen van Orvieto. Hij is gebouwd tussen de 13e en 15e eeuw in romaanse stijl. Ook bij deze kathedraal zie je de kenmerkende zwart-witte banden zoals onder andere ook in Florence.

De verbinding tussen de stad en het veel dieper gelegen station wordt overbrugd door een tandradbaan die het hoogteverschil in vijf minuten overbrugt.

Verder zijn er in Orvieto nog enkele musea met Etruskische kunst en kostbaarheden uit Orvieto en zijn omgeving. Echt interessant om hier eens te gaan kijken.

Evenementen in Umbrië:

Festival dei due mondi, Spoleto

Laatste week van juni en de eerste twee weken van juli:

Het Festival dei due mondi, het festival van de twee werelden, wordt al sinds 1958 ieder jaar gevierd. Dans, muziek, literatuur, beeldende kunst en theater staan hier dan centraal.

Umbria Jazz, Perugia

Midden juli:

Umbria Jazz wordt tot de belangrijkste jazzfestivals ter wereld gerekend. Hoewel de Italiaanse muzikanten hier centraal staan, hebben ook buitenlandse coryfeeën als Clapton, Santana en Elton John hier opgetreden.

Sacramentszondag, Spello

Op Sacramentszondag, de tweede zondag na Pinksteren:

Paus Urbanus heeft deze feestelijke Sacramentszondag al in 1264 in het leven geroepen. De straten worden dan versierd met bloemen. Wil je nog zien hoe mooi dat is? Zorg dan dat je in Spello bent voor de processie alles vertrapt. De bloemen zijn dan nog niet verloren, want ze worden bijeengegaard en er worden plantaardige kleurstoffen van gemaakt.

Valuta:

In Umbrië, Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil.

 

Boek je zonvakantie naar Umbrië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Umbrië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Umbrië.