Hier vind je het Valle d'Aosta aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Valle d'Aosta

Valle d’Aosta, een kleine maar fijne vakantiebestemming

De regio Valle d’Aosta ligt helemaal in het noordwesten van Italië. Het is veruit de kleinste regio van Italië. Rem dus op tijd… De hoogste Alpenreuzen omarmen als het ware deze vallei van Aosta en dat betekent dat Valle d’Aosta het jaar rond een levendig toerisme kent. In de wintermaanden kan er heerlijk geskied worden en in de zomer opent het gebied zich voor wandelaars en fietsers. Een fijne bijkomstigheid is dat Valle d’Aosta door de Mont Blanc-tunnel verbonden is met Chamonix in Frankrijk. Dat maakt het eenvoudig om even snel van bijvoorbeeld skilocatie te veranderen. Kortom: Valle d’Aosta is een geweldig oord onder een enthousiast stralende zon.

 

De meest populaire steden van Valle d’Aosta:

Aosta:

Het is niet verwonderlijk dat de hoofdstad Aosta precies in de vallei van Aosta ligt. Omdat deze locatie langs oude bergpassen gesitueerd was, bouwden de Romeinen er al vroeg een militair fort, waarvan je de contouren nog altijd terugziet in de plattegrond van de stad.

Er zijn in Aosta nog veel bouwwerken die herinneren aan het Romeinse verleden: de Porta Pretoria, de triomfboog, een Romeinse brug en een amfitheater. Het mooie is dat de tand des tijds Aosta met rust gelaten heeft, alles is nog in goede staat. Anno nu is Aosta een heerlijke stad! Het is er rustig en bijna alle straten komen uit op prachtige pleinen. Door zijn ligging is Aosta ook een prima uitvalsbasis voor trips in de regio. En als je dan ’s avonds terugkeert naar de stad, kun je lekker bijkomen op een van de gezellige terrassen.

La Thuile:

In La Thuile zullen niet alleen skiërs, maar álle vakantiegangers het naar hun zin hebben. Skiërs kunnen zich naar hartenlust uitleven in het skigebied Espace San Bernardo.

Het stadje staat bekend om zijn schitterende zicht op de Mont Blanc, maar ook om de zon, die zich hier van zijn beste kant laat zien en het prachtige skigebied waar zowel beginnende als vergevorderde skiërs zich heerlijk kunnen uitleven. In de zomermaanden kun je hier lekker wandelen en fietsen. In La Thuile vind je ook de beroemde waterval Cascate del Rutor. Beslist de moeite waard om daar eens naartoe te wandelen.

Pila:

Als je de brochure over Pila mag geloven is deze plaats ‘een hemel op aarde’!

En dat zou best waar kunnen zijn. Feit is dat Pila te midden van schitterende natuur ligt, waar je overal en altijd kunt genieten van het zicht op de hoogste bergen. ’s Zomers wandelen en fietsen, ’s winters skiën, snowboarden en langlaufen. Het kan hier allemaal.

En heb je het even gehad met lichamelijke inspanningen? Aosta ligt vlakbij en daar kun je terecht voor lekker eten, musea en eindeloos winkelen.

Top 4 bezienswaardigheden:

De golfbanen:

Houd je van golfen? Dan is Valle d’Aosta een uitstekende vakantiebestemming. In deze regio vind je tal van golfcourts, de een nog mooier dan de andere. Een paar voorbeelden: Golf Club Gressoney Monterosa in Gressoney St. Jean, Golf Valle d’Aosta in Pila en Aosta Arsanières Golf Club in Gignod..

Castello di’Issogne:

Het Castello di’Issogne is een van de bekendste en best bewaarde kastelen in Valle d’Aosta. Beroemd is de binnenplaats met een fontein en een kleurrijke bogengalerij. Die bogengalerij, de arcade, is een goed bewaard voorbeeld van middeleeuwse Alpine schilderkunst met zijn afbeeldingen van het dagelijks leven in de late middeleeuwen.

Nationaal park Gran Paradiso:

Het oudste nationale park van Italië is Gran Paradiso. Dat ligt ten zuiden van Aosta en dicht bij de Mont Blanc. Het park is genoemd naar de Gran Paradiso, met 4061 meter de hoogste top in het gebied. Als je geluk hebt, kom je hier alpensteenbokken en gemzen tegen.

Onnodig te zeggen dat dit een práchtgebied is om te wandelen, te fietsen, te skiën et cetera.

Forte di Bard:

Het Forte di Bard, gelegen boven het dorpje Bard, is een vesting in het stroomgebied van de rivier de Dora Baltea. Het huidige complex is op initiatief van de familie Savoye tussen 1830 en 1838 gebouwd, nadat het oorspronkelijke bouwwerk in 1800 op bevel van Napoleon opgeblazen en volledig vernietigd werd. Sinds 2006 is het fort weer geopend voor publiek nadat het grondig gerestaureerd was. In het fort worden allerlei tentoonstellingen gehouden en tevens is er een museum in gevestigd, Museo delle Alpi, waar je veel te weten kunt komen over de natuur en de geschiedenis van de westelijke Alpen. Op de binnenplaats worden in de zomermaanden concerten en theatervoorstellingen gegeven. Vanzelfsprekend ontbreekt het hier niet aan horecafaciliteiten, dus even wat eten of drinken tussendoor, behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Valuta:

In Italië betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Valle d'Aosta op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Valle d'Aosta en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Valle d'Aosta.