Hier vind je het Veneto aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Veneto

Veneto, een vakantie met voor elk wat wils!

In het noorden van Italië ligt Veneto, een regio die aan alle vakantiebehoeften voldoet. Op de eerste plaats is daar natuurlijk het klimaat, dat heerlijk is. In de zomermaanden kun je rekenen op aangenaam weer met zon en behaaglijke temperaturen en ook de wintermaanden zijn, bij een gemiddelde temperatuur van 10 tot 13 graden Celsius, nog best lekker. Voeg daarbij de grote verscheidenheid aan landschappen en de meest prachtige steden en je hebt dé bestemming van je dromen.

 

Meest populaire steden van Veneto:

Venetië:

De hoofdstad van Veneto is Venetië, de stad die gebouwd is in het water en waar boten het enige vervoermiddel zijn. Zwarte gondels met gepassioneerde gondeliers brengen je van de ene bezienswaardigheid naar de andere. De gondels waren vroeger overigens felgekleurd, maar zijn zwart geschilderd nadat de pest vele slachtoffers geëist had.

Sinds de jaren ‘80 van de vorige eeuw is het carnaval weer toegestaan en ieder jaar in februari staat de stad twaalf dagen op zijn kop. Een bezoek meer dan waard. Denk erom: maskers zijn verplicht! En wat te denken van het Doge Paleis? Het San Marcoplein met de gelijknamige kathedraal? Ook Murano is een bezoek waard! Hier vind je de glasblazerijen en je kunt er zelfs een spoedcursus glasblazen volgen. Leuk!

Vicenza:

Vicenza bestond al in de Romeinse tijd. Heel belangrijk was de stad toen niet, de Romeinen prefereerden Padua. Vicenza was in het verleden vaak een strijdtoneel en de gebouwen liepen door de jaren heen fikse schade op. Toch staat het centrum op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een van de mooiste bezienswaardigheden in deze toch al prachtige stad is de Basilica Palladiana, een schitterende kerk met op het dak een terras waar je uitkijkt over stad en streek.

Padua:

Van origine is Padua een Trojaanse stad die het zwaar te verduren heeft gehad. Tot 700 n. Chr. werd zij gemiddeld iedere honderd jaar wel een keer verwoest. De genadeklap kwam in 1174 toen de stad ten prooi viel aan een enorme brand. Hierna is Padua bijna weer geheel opgebouwd. De stad is bekend om zijn universiteit, die als bakermat van het humanisme wordt beschouwd. Padua kreeg in 1545 de Orto botanico di Padova, de oudste hortus botanicus van Europa.

Verona:

Verona ligt ten oosten van Milaan en ten westen van Venetië en Padua. Dwars door de stad stroomt een grote rivier, de Adige. Er zijn veel prachtige bruggen over deze rivier zoals bijvoorbeeld de Ponte Catena, de Ponte Pietra en de Ponte Vittoria. Wereldberoemd is het Operafestival Verona dat plaatsvindt in het amfitheater uit de eerste eeuw na Christus. De overweldigende akoestiek van dit theater werd bij toeval ontdekt toen een operazanger zijn rol voor Aïda wilde oefenen. Dat was in 1913. Nu zeggen ze dat je het kunt horen als er op het toneel een speld valt. Of dat proefondervindelijk vastgesteld is, is niet bekend.

In de omgeving van Verona wordt een groen pigment gevonden dat al sinds mensenheugenis gebruikt wordt in fresco’s.

Cortina d’Ampezzo:

In het uiterste noorden van Veneto ligt Cortina d’Ampezzo. Het is een gerenommeerd skigebied waar regelmatig belangrijke skiwedstrijden plaatsvinden. In 1956 vonden hier de Olympische Winterspelen plaats. Cortina d’Ampezzo ligt vlakbij grote bergpassen. Ondanks de hoogte wordt alles in het werk gesteld deze passen in de wintermaanden open te houden voor de stroom toeristen.

Landschap:

De veelzijdigheid van het landschap, gebergte, laagvlakten en kustgebieden, en de rijke historie maken Veneto tot een streek die voor iedereen wel iets te bieden heeft.

Valuta:

Je betaalt in Italië, Veneto met de euro.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Veneto op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Veneto en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Veneto.