Hier vind je het Jamaica aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Jamaica

Beleef het relaxte Jamaica tijdens een vakantie!

Het eiland vol tropische stranden, Rum, Reggae, Bob Marley een relaxte sfeer, dat is het eerste waar je aan denkt bij Jamaica. Maar er is nog zoveel meer te zien, doen en beleven op dit heerlijke eiland. Laat je betoveren door de prachtige natuur die met watervallen, bergen en bossen vol kleurrijke planten en exotische dierstoorten. Vergeet ook zeker niet de kleurrijke hoofdstad Kingston te bezoeken welke erg geliefd was bij Reggae legende Bob Marley. Jamaica is dé bestemming voor een heerlijk relaxte maar ook indrukwekkende zonvakantie met prachtige zandstranden en volop activiteiten.

 

De meest populaire stad van Jamaica:

Kingston:

Kingston is de hoofdstad en tevens het kloppende hart van Jamaica. De trots van de stad is reggae-legende Bob Marley, die je dan ook op veel plekken in de stad zult tegenkomen. In zijn tienerjaren kwam Bob Marley samen met zijn moeder in Kingston wonen, in de wijk Trenchtown. In deze wijk is vandaag de dag dan ook, in het oude huis van Bob Marley, een museum te vinden dat volledig gewijd is aan de reggae-artiest. Daarnaast vind je in deze stad op een steile rotspartij een openluchtmuseum, genaamd Columbus Park. Dit museum staat garant voor een kijkje in de Jamaicaanse geschiedenis. Iets dat je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Kingston is het honderd jaar oude herenhuis, Devon House, dat in het hart van de stad ligt. Dit enorme landhuis op maar liefst elf hectare grond werd gebouwd door een Jamaicaanse miljonair in een prachtige koloniale bouwstijl.

Top 5 bezienswaardigheden en wat te doen:

Dunn’s River Falls:

Dit zijn de bekendste watervallen van Jamaica. De Dunn’s River Falls trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De waterval is ongeveer dertig meter hoog maar wat de watervallen zo bijzonder maakt, is het feit dat het optisch lijkt alsof de waterval via traptreden naar beneden komt. Hierdoor is de waterval makkelijk te beklimmen voor bezoekers.

Blue Mountains:

Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen hun hart ophalen in Jamaica. Je vindt op het eiland namelijk de langste ononderbroken bergketen van het hele Caribische gebied: de Blue Mountains. De lengte van de bergketen is ongeveer 46 kilometer. Omdat de toppen meestal gehuld zijn in nevel ontstaat er een blauwe kleur waaraan de bergen hun naam te danken hebben. Er zijn verschillende tours te boeken waarbij je de koffieplantages op de bergen zult bezoeken, vanuit hier heb je een mooi uitzicht dat je absoluut niet mag missen.

Dolphin Cove:

Dolphin Cove is een erg populaire attractie in Jamaica. Hier krijg je de kans om met dolfijnen te zwemmen in hun natuurlijke omgeving. De baai van ongeveer vijf hectare wordt omgeven door tropisch regenwoud en heeft dus een bijzonder effect dat je maar op weinig andere plaatsen zo zult tegenkomen. Je kunt hier de dolfijnen voeren, aaien en soms vasthouden maar daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten bij de Dolphin Cove. Ga hier snorkelen met pijlstaartroggen, kajakken met een glasbodemboot of een haaienshow bezoeken. Kortom, Dolphin Cove staat garant voor een bijzondere ervaring tijdens je verblijf in Jamaica.

Canoe Valley Park:

Canoe Valley Park heeft een oppervlakte van maar liefst duizend hectare en bestaat met name uit mangrove moerassen en bossen. De naam stamt al van zeshonderd jaar geleden toen de inheemse bevolking hier kano’s maakte van de katoenbomen die hier in groten getale te vinden zijn. Dankzij de diverse bebossing is Canoe Valley Park een plek waar je prachtige tropische vogels zult tegenkomen. Verder tref je in dit natuurgebied verschillende reptielsoorten, zoals krokodillen, aan. Verken het Canoe Valley Park per boot samen met een gids, die zal je langs alle bijzondere plekken leiden hetgeen zorgt voor een onvergetelijke ervaring.

Stranden:

Naast alle prachtige natuur en het bruisende Kingston is er nog iets dat je absoluut niet mag missen tijdens je verblijf in Jamaica en dat zijn de stranden. De mooiste stranden vind je in Montego Bay en Negril waar dan ook de meeste resorts gevestigd zijn. Naast het relaxen op de witte zandstranden leent dit gebied zich ook uitstekend voor watersporten die dan ook vanuit veel resorts te boeken zijn.

Valuta:

Je betaalt in Jamaica met de Jamaicaanse Dollar.

Tijdsverschil:

In de zomer is het 7 uur vroeger in Jamaica dan in Nederland, in de winter is dit verschil 6 uur.

Boek je vakantie naar Jamaica op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Jamaica en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Jamaica.