Hier vind je het Japan aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Japan

Vakantie Japan: het land van de rijzende zon en sushi!

Dit prachtige land gelegen aan de andere kant van de wereld is een land van uitersten. Geniet van prachtig natuurschoon zoals de beroemde berg Fuji-Yama, of kijk je ogen uit tussen alle wolkenkrabbers in Tokio. Gedurende je reis door Japan leer het land beter kennen en snap je uiteindelijk ook waarom men Japan ‘het land van de rijzende zon’ noemt. Bekijk de mooiste tempels en oudste kastelen, bekijk actieve vulkanen en eet de lekkerste lokale gerechten. Wat je ook gaat doen of zien, een vakantie naar Japan is hoe dan ook bijzonder.

 

De meest populaire regio’s van Japan:

Honshu:

Het grootste eiland en meest centraal gelegen eiland van Japan is Honshu. Op dit eiland vinden we ook een van de vier wereldsteden. We hebben het natuurlijk over Tokio. Wat ooit een schattig vissersdorp was is uitgegroeid tot een mix van oude Japanse tradities, gecombineerd met de zakelijke aspecten van de stad. Kijk je ogen uit bij bezienswaardigheden als de Senso-ji Tempel, de Tokyo Tower of tijdens een bezoek aan het nationale museum. Honshu is ook het eiland waar we de grootste berg van Japan vinden, de Fuji-Yama. Waarschijnlijk ken je de 3776 meter hoge berg (eigenlijk een gedoofde vulkaan) met de besneeuwde top wel van de plaatjes in de tijdschriften. Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag missen tijdens je vakantie in Japan is het kasteel van Himeji. Het eeuwenoude kasteel dat bovenop een 95 meter hoge heuvel ligt, is geweldig mooi en verkeert nog altijd in zijn oorspronkelijke staat.

Kyushu:

Kyushu is het op twee na grootste eiland van Japan en ligt ten zuidwesten van het centrale eiland Honshu. Het eiland kenmerkt zich door schitterende natuur, historische schatten en moderne steden. Deze regio van Japan wordt ook wel ‘Land van Vuur’ genoemd, vanwege de vele (actieve) vulkanen op het eiland. Je vindt hier dan ook de grootste actieve vulkaan van Japan, de Aso. Deze behoort zelfs tot een van de grootste vulkanen ter wereld. Een andere reden waar de regio zijn bijnaam aan te danken heeft is de Chinoike Jigoku, ook wel “blood pond hell” genoemd. Dit is een van de acht hotsprings maar heeft door het rode water waar stoom vanaf komt iets weg van de hel. Andere interessante bezienswaardigheden in de regio Kyushu zijn Kumamoto Castle, de prachtige Takachiho kloof en de levendige havenstad Fukuoka.

Shikoku:

Shikoku is het kleinste eiland van Japan en staat in het teken van Japanse tradities en prachtige natuur. Tijdens een bezoek aan deze regio is de pelgrimsroute Shikoku Henro eigenlijk een must. Of in ieder geval een groot gedeelte, gezien het feit dat de route maar liefst 1200 kilometer lang is. Op de route liggen in totaal 88 tempels en tal van andere heilige plaatsen. Zoals gezegd is de natuur in Shikoku werkelijk schitterend. Wandel door de prachtige Iya Vallei en steek de rivier over via een van de drie hangbruggen die nog over zijn. Waai even lekker uit op de prachtige stranden of pak je surfboard en wees heer en meester over de machtige golven.  

Top 4 bezienswaardigheden:

Sensoji Tempel:

De beroemdste en oudste tempel van Tokio is de Sensoji Tempel. Die dateert uit ongeveer 645 en is te vinden in de oude wijk Asakusa. Midden in de drukte van de stad Tokio vind je hier nog het “oude” Japan. De tempel is gebouwd ter ere van de Boeddhistische godin Kannon. Nog altijd komen veel pelgrims naar de tempel toe om de godin te eren. Naast de tempel staat ook nog een prachtige pagode van vijf verdiepingen. In de avond zijn de tempel en pagode prachtig verlicht.

Berg Fuji- Yama:

Een van dé top bezienswaardigheden in Japan is de Fuji-Yama. Je hoeft maar een reisblad of tijdschrift over Japan open te slaan en deze prachtige berg pronkt wel op een pagina. Hij is maar liefst 3776 meter hoog en is met zijn besneeuwde top een opvallende verschijning. Nog opvallender is dat er geen andere bergen in de buurt zijn. Eigenlijk is Fuji- Yama ook geen berg maar een gedoofde vulkaan.

Kiyomizu-dera Tempel:

Een andere populaire stad in Japan is Kyoto. Dat is ook de plaats waar we deze indrukwekkende Kiyomizu-dera Tempel vinden, die vertaald ‘de Helder Water Tempel’ heet. Hij dankt zijn naam aan de waterbron die ontspringt in de rotsen waarop de tempel gebouwd is. De boeddhistische tempel, gelegen op een heuvel aan de rand van de stad, is helemaal van hout en dateert uit 798. Er is zelfs geen spijker aan te pas gekomen. Vanaf de tempel heb je een prachtig uitzicht over de stad en omgeving.

Kasteel Himeji:

Dit bijzondere kasteel ligt in de gelijknamige stad Himeji en is het meest spectaculaire kasteel in Japan. Boven op een heuvel waakt het kasteel met al zijn pracht en praal over de stad. Het stamt nog uit de tijd van de Samurai en verkeert nog in originele staat. Niet voor niets dat Unesco het in 1993 op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst.

Valuta:

In Japan betaal je met de Japanse Yen.

Tijdsverschil:

Gedurende de winter is het 8 uur later in Japan. Tijdens de zomer is dit 7 uur.

 

Boek je vakantie naar Japan op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Japan en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Japan.