Hier vind je het Dalmatië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Dalmatië

Vakantie in Dalmatië: al het goede in één!

Vermoedelijk zijn er veel mensen die eigenlijk geen idee hebben van de ligging van de regio Dalmatië (Kroatië). Zeg je echter Krk, Split of Dubrovnik, dan gaat er een lichtje branden. Heel erg de moeite waard dat Dalmatië! Neem de stranden, de schitterende steden, het gebergte dat de kust van het binnenland scheidt en het meer dan heerlijke klimaat, dan besef je in één klap dat dit een vakantiebestemming bij uitstek is. Voor de liefhebbers: Dalmatië kent veel naturistenstranden, -campings en hotels. Bijvoorbeeld op Krk.

 

De meest populaire steden van Dalmatië:

Dubrovnik:

Schatten moet je goed bewaren, in een doosje bijvoorbeeld. Beschouw de muur van ruim 1900 meter rondom Dubrovnik dan maar als een doosje. Om George Bernard Shaw te citeren: ‘Als je het paradijs op aarde wilt zien, kom dan naar Dubrovnik.” Een van de mooiste steden ter wereld dus, aldus kenners, en dat niet in het minst door de verscheidenheid aan middeleeuwse bouwwerken die al eeuwenlang een inspiratiebron zijn voor kunstenaars. Waardoor laat jij je hier inspireren?

Imotski:

Dat natuur en cultuur perfect samen kunnen gaan, zie je in Imotski, de stad bij de twee meren. Heel bijzonder is dat deze meren verschillend van kleur zijn: het ene is rood en het andere blauw. Behalve het natuurschoon heeft Imotski meer te bieden, bijvoorbeeld het fort dat de beide meren bewaakt.

Makarska:

Een supergezellig stadje, dat is Makarska. Makarska trekt veel toeristen en dat mag geen wonder heten, want alles is hier leuk! Er is een prachtige boulevard met palmen, er zijn gezellige cafés, je hebt er de haven met zijn talloze plezierjachten en natuurlijk het centrum met zijn oude straatjes, het plein met de bloemen- en fruitmarkt en een Franciscaner klooster.

Split:

Een grote en fijne stad in Dalmatië is Split. Toerisme speelt hier een grote rol, wijnbouw en visserij trouwens ook. Vanuit de haven kun je veel Dalmatische eilanden bezoeken. Iets ten westen van het centrum ligt de heuvel Marjan met een dierentuin, een begraafplaats en wat kerkjes.

Baska Voda:

Aan de Makarska Riviera ligt Baska Voda, een leuk klein dorpje met mooie baaien en stranden. Zoals op meer plaatsen in Dalmatië zijn het vooral rots- en kiezelstranden, dus vergeet je badschoenen niet!

Top 5 bezienswaardigheden:

Strand van Donja Luka:

Het strand van Donja Luka, bij het schiereiland Sveti Petar, met de bergen van Biokova op de achtergrond, heeft alle ingrediënten voor een romantische zonsondergang. Flesje wijn mee en gáán!

Dinara:

Met een hoogte van bijna 1850 meter is de Dinara de hoogste berg in Dalmatië. Heerlijk om die eens te bewandelen.

Cavtat:

Cavtat, een middeleeuws stadje, is een cultureel Walhalla. Breng hier, bijvoorbeeld, een bezoek aan het mausoleum van de familie Racic, het Paleis van de Rector en het Sokol-fort.

Nationaal Park Mljet:

Het Nationaal Park Mljet staat bekend om zijn twee diepe baaien: Veliko Malo en Veliko Jezero (het grote en kleine meer) en de schitterende begroeiing. Op een eilandje in het kleine meer vind je een Benedictijnerklooster uit de 12e eeuw. Allemaal heel authentiek, wanneer je tenminste geen oog hebt voor de sneakers die onder de habijten uit piepen, want de devoot prevelende monniken zijn in het dagelijks leven studenten.

De stad van Marco Polo:

Een van de best bewaarde middeleeuwse steden is Korcula op het gelijknamige eiland. Dit is de geboortestad van Marco Polo. Een topper op het gebied van historie, cultuur en architectuur.

Evenementen in Dalmatië:

Festival of Oysters:

Maart:
Rond het feest van de heilige Jozef wordt in Ston het oesterfestival gehouden, het Festival of Oysters. Schuif aan om deze delicatesse te proeven en te genieten van een heerlijke wijn uit Pelješac. Het festival wordt nog verder opgeleukt met Dalmatische muziek.

Pasen in Porec:

Pasen, maart/april:
In Porec vindt jaarlijks een paasfestival plaats. Pasen geldt hier als het grootste religieuze feest en er wordt dan ook flink uitgepakt. Laat je meevoeren op de zoete geuren en smaken van Pasen, luister naar de zee op de achtergrond en geniet!

Aklapela Festival:

April:
In Dubrovnik wordt ieder jaar in april het Aklapela Festival gehouden. Houd je van à capella muziek? Zorg dan dat je dit festival een keer bezoekt!

Garden Festival:

Juli:
In Zadar wordt in juli het Garden Festival gehouden, heel geliefd bij jongeren. Veel muzikale optredens en culturele activiteiten.

Valuta:

Je betaalt in Dalmatië (Kroatië) met de Kroatische kuna.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Dalmatië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Dalmatië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Dalmatië.