Hier vind je het Letland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Letland

Beleef een prachtige vakantie in het mooie Letland!

Letland is het ideale vakantieland voor liefhebbers van historische steden en natuur! Ontdek bijvoorbeeld de hoofdstad Riga, met haar historische stadscentrum en bijzonder mooie omliggende natuur. In deze stad, maar ook in vele andere steden en dorpen, kun je heerlijk ronddwalen door de kleurrijke straten en de overblijfselen uit de Sovjettijd bewonderen. Wanneer je de steden verlaat en de natuur intrekt, vind je duizenden prachtige meertjes en uitgestrekte bossen. Door het vlakke landschap kun je hier makkelijk fietsen of wandelen om de schoonheid van Letland helemaal in je op te nemen!

 

De meest populaire steden van Letland:

Riga:

De hoofdstad van Letland is Riga, een grote stad met ongeveer 800.000 inwoners. Wanneer je door de oude delen van de stad loopt, zie je overal om je heen nog invloeden uit de tijd dat de Duitsers hier leefden. Niet alleen de gebouwen, huizen en kathedralen doen Duits aan, ook de sfeer heeft iets weg van een Duitse stad, met gezellige restaurants en bars. Deze vind je overigens ook terug in het nieuwe deel van de stad, waar modernere gebouwen te zien zijn en het bovendien goed winkelen is. Verder kun je in Riga ook de vele kathedralen bezichtigen, zoals de St. Peterskerk en de Rigas Dom.

Jurmala:

De meest geliefde badplaats van Letland is Jurmala, een oud stadje dicht in de buurt van Riga. Kenmerkend voor Jurmula is de schone lucht, het prettige klimaat en de geneeskrachtige mineralen die je hier vindt. Veel mensen komen hier dan ook naar toe om te ontspannen en een reinigende behandeling te ondergaan. Ook kun je hier genieten van het kilometerslange witte zandstrand, waarvan het uitzicht nauwelijks verpest wordt door gebouwen vanwege het bouwverbod. Rondom Jurmala liggen verschillende natuurparken waar je prachtige wandelingen kunt maken. Je bevindt je hier dus midden in de prachtige natuur van Letland, weg van de drukke, bewoonde wereld. Een ideale plek om tot rust te komen dus!

Cesis:

Cesis is een van de mooiste én meest romantische steden van Letland, met oude, pittoreske straatjes, kasteelruïnes en mooie parken. Wanneer je over de geplaveide straten van de oude binnenstad wandelt, waan je je makkelijk in de Middeleeuwen. Door de omgeving en de fijne sfeer is Cesis de ideale stad voor een romantische stedentrip. Wanneer je in deze stad bent, is een bezoekje aan de indrukwekkende St. John’s-kerk een absolute aanrader.

Sigulda:

Midden in het Nationaal Park Gauja, in het noorden van Letland, vind je de historische stad Sigulda. Sigulda staat vooral bekend vanwege de fijne skipistes in de omgeving en de bobsleebaan in de stad. De stad wordt omringd door heuvels waarop oude ruïnes en kastelen te zien zijn, die je allemaal kunt bezoeken. Een perfecte stad voor liefhebbers van historie en wintersport dus.

Top 3 bezienswaardigheden:

Vecriga, Riga:

In het historisch centrum van Riga vind je een hele hoop verschillende mooie gebouwen, die de stad een internationale allure geven. Het centrum staat dan ook op de Unesco Werelderfgoedlijst. Enkele bijzondere gebouwen die je hier vindt, zijn de drie oudste huizen van Riga, die ook wel de Drie Broers worden genoemd: het Huis van de Zwarthoofden, het hoofdkwartier van een belangrijk Duits gilde en het Kattenhuis. Buiten deze drie huizen zijn er nog vele andere imposante bouwwerken met een bijzondere geschiedenis.

Centrale Markt van Riga:

Wanneer je in Riga bent mag je de Centrale Markt niet gemist hebben. De markt ligt achter het station, in vijf gigantische hangars voor zeppelins, gebouwd de jaren ’20. Buiten de speciale omgeving van de markt om is het ook een gezellige markt en krijg je er heerlijk vers fruit.

Paleis van Jelgava:

Het Paleis van Jelgava werd in 1738 ontworpen door de beroemde architect Rastrelli, die ook bekend is van het Winterpaleis in St. Petersburg. Bijzonder aan het paleis is dat het meerdere malen verwoest werd, maar telkens weer is opgebouwd. Rondom het prachtige paleis vind je een groot park en binnen staat een crypte met daarin de overblijfselen van de hertogen van Koerland.

Top 3 wat te doen:

Lets Etnografisch Openluchtmuseum:

In dit grote openluchtmuseum, gelegen aan de rand van Riga, kun je meer dan 3000 voorwerpen en 118 gebouwen bewonderen, die je een kijkje geven in het leven van de verschillende volkeren die in Letland geleefd hebben.

Kastelen van Sigulda en Turaida:

Bij de dorpen Sigulda en Turaida vind je drie prachtige kastelen die je kunt bezoeken. Het oudste van de drie stamt uit de 13e eeuw en was het kasteel van een ridderorde. Het meest recent gebouwde kasteel, gelegen in het centrum van Sigulda, heeft meer weg van een paleis dan een kasteel. Het derde kasteel, gelegen in Turaida, ligt midden in het grootste nationale park van Letland, waardoor het meteen een prachtige plek biedt voor wandelingen rondom het kasteel.

Oorlogsmuseum, Riga:

In het oorlogsmuseum van Riga, dat al bijna honderd jaar oud is, kun je alles te weten komen over de oorlogen die Letland voerde en die het land beïnvloedden, zoals die in de Middeleeuwen, de twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog. Ook vind je hier de Poedertoren, een bouwwerk uit de 17e eeuw, dat diende als verdedigingswerk van de hoofdstad.

De Letse keuken:

De keuken van Letland maakt vooral gebruik van producten die je tegenkomt in de lokale landbouw. Zo zijn veel maaltijden rijk aan aardappels, kool, ei en varkensvlees. Centraal staat vaak vlees of een zuivelproduct. Ook visgerechten zijn populair in Letland, vanwege de eigen visserij uit de Baltische zee. Vooral haring, zalm en forel zijn geliefd.

Belangrijke informatie:

Voltage: de netspanning en frequentie zijn in Letland hetzelfde als in Nederland.

Kraanwater: het wordt afgeraden om het kraanwater in Letland te drinken.

Valuta: 

In Letland betaal je met euro’s.

Tijdsverschil: 

In Letland is het een uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Letland op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Letland en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Letland.