Hier vind je het Malediven aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Malediven

Bezoek de Malediven voor een romantische zonvakantie!

De Malediven zijn diverse sprookjesachtige eilanden ten zuidwesten van India. Ben je op zoek naar witte stranden, luxe en rust, dan ben je hier op de juiste plek. De Malediven staan volledig in dienst van toerisme waardoor het je tijdens je vakantie aan niets zal ontbreken. Tussen de palmen waan je je in een paradijs op aarde.  

Het helderblauwe water leent zich niet alleen voor een frisse duik, maar ook voor watersport. Ontdek de prachtige onderwaterwereld van de Indische Oceaan. Of maak een romantische boottocht. De Malediven zijn populair onder stelletjes en in het bijzonder voor huwelijksreizen. Beleef een op en top romantische vakantie waarbij je geniet van elkaar en deze prachtige eilanden! 

 

De meest populaire stad van de Malediven:

Malé:

Malé is de hoofdstad van de Malediven en daarmee ook de enige stad die het land kent. Het eiland Malé is tot op de laatste meter volgebouwd en de stad beslaat dan ook het hele eiland. In Malé vind je naast enkele moskeeën en winkelcentra weinig bezienswaardigheden. De Vrijdagsmoskee is echter wel een bezoek waard. De gouden koepel van deze moskee is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de stad: geen enkel gebouw mag hoger zijn.  

Wil je naast ontspannen, ook winkelen tijdens je vakantie? Bezoek dan de Singapore Bazaar. Voor wie ook nog wat cultuur wil meepikken heeft Malé een Nationaal Museum. Dit is gevestigd in een oud gedeelte van het paleis van de sultan. Hier zie je naast persoonlijke bezittingen van de sultan ook archeologische vondsten. Malé heeft dus genoeg te bieden voor een dagje stad in de Malediven!

Top 4 bezienswaardigheden:

Opgravingen in Thoddoo: 

Op het eiland Toddoo kun je boeddhistische ruïnes aanschouwen. Zo vind je er het hoofd van een Boeddhabeeld. De opgravingen zijn nogal mysterieus, zo weet niemand waarom en hoe het Boeddhabeeld bijvoorbeeld begraven is.  

Sultan Park: 

Rondom het Nationaal Museum vind je het Sultan Park. Dit park is een van de overblijfselen van het oude paleis van de Sultan. Het is een prachtige plek voor een wandeling. Je vindt er fonteinen, exotische bloemen en prachtige bomen. Een oase van rust in het drukke Malé!  

Aardewerk in Thulhaadhoo:

Thulhaadhoo is een van de bewoonde eilanden van de Malediven. Hier kun je kijken naar bijzonder aardewerk. De mooie potten waren vroeger alleen bestemd voor de rijken, maar zijn vandaag de dag een mooi souvenir.  

Vrijdagsmoskee: 

In Malé kun je niet om de grote Vrijdagsmoskee heen. De moskee torent met zijn gouden koepel en minaret boven alles en iedereen uit. Niks op het eiland mag hoger zijn dan deze koepel. De inwoners van de Malediven zijn streng islamitisch en de Vrijdagsmoskee is dan ook het belangrijkste gebouw op Malé. De oorspronkelijke moskee is al in 1656 gebouwd. Ook vanbinnen is de moskee een indrukwekkend gebouw. Houtsnijwerk laat zien hoe de eerste inwoners van de Malediven tot de Islam werden bekeerd.

Top 4 wat te doen:

Snorkelen en duiken: 

De Malediven zijn een populaire bestemming voor duik- en snorkelliefhebbers. In het heldere water zie je de mooiste koraalriffen en vissen. Banana Reef is een van de bekendste duikplekken van de Malediven. Het rif heeft de vorm van een banaan en herbergt een sprookjesachtige onderwaterwereld.  

Boottocht:

Op de Malediven moet je absoluut een boottocht maken. Om van eiland naar eiland te gaan, kun je met een dhoni de wateren rondom de atollen verkennen. Deze traditionele boot is gemaakt van kokospalmhout. Wanneer je geluk hebt, kun je tijdens een boottocht zelfs dolfijnen spotten. Maar ook wanneer je deze dieren niet ziet, is een boottocht over het turquoise, heldere water adembenemend. 

Sunset fishing: 

Wanneer je een sunset fishing excursie maakt, vaar je voor zonsondergang de zee op. Op de kalme golven gooi je in het donker je lijn uit en wacht. Ondertussen geniet je van de sterren en de weerkaatsing van de maan op het water. Wat je vangt mag je opeten!  

Duiken met een onderzeeër: 

Wanneer je de onderwaterwereld wilt ontdekken, maar geen nat pak wilt halen, kan dat ook. Je kunt met een duikboot afzakken tot 30 meter diepte. Daar aanschouw je de mooie koralen en bijzondere vissen. Een unieke ervaring! 

De Malediviaanse keuken:

De visserij is belangrijk op de Malediven. Dat merk je ook in de keuken! Visliefhebbers eten hier de lekkerste vis. Vooral tonijn is erg populair en wordt op heerlijke wijze bereid. Ook viscurry’s zijn een lokale lekkernij. In de resorts geniet je meestal ook van andere wereldkeukens. Maar proef zeker ook de delicatessen van de Malediven! 

Belangrijke informatie: 

- Om je elektrische apparatuur te gebruiken en op te laden op de Malediven heb je een verloopstekker nodig. 
- Vaccinaties voor hepatitis A en DTP zijn aanbevolen wanneer je de Malediven bezoekt. 
- De meeste bewoners van de Malediven zijn streng islamitisch. Houdt hier rekening mee bij uw kledingkeuze op sommige plaatsen. 

Valuta: 

Op de Malediven betaal je met de Maledivische rufiya. 

Tijdsverschil: 

In de winter is het op de Malediven vier uur later en in de zomer is het drie uur later dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar de Malediven op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in de Malediven en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar de Malediven.