Hier vind je het Malta aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Malta

Geniet van het eilandleven tijdens een vakantie Malta!

Het eilandleven, vaak ongedwongen en gemoedelijk. Zo ook op Malta. Op ongeveer 100 kilometer ten zuiden van het Italiaanse Sicilië ligt het prachtige eiland Malta. Het eiland is dan wellicht niet zo groot, toch vind je hier ontzettend veel cultuur. Dit komt doordat Malta al eeuwenlang een strategische plek is in de Middellandse Zee. Overigens bestaat Malta uit drie eilanden die allemaal weer hun eigen charme hebben. Tijdens je vakantie op Malta kun je dus bijvoorbeeld in de ochtend de lokale cultuur gaan opsnuiven om vervolgens de hele middag met je voetjes in het zand op het strand te gaan liggen.

 

De meest populaire regio’s van Malta:

Malta is op te delen in drie regio’s: Malta zelf, het kleine zusje Gozo en daar tussenin ligt een klein onbewoond eilandje Comino.

Malta:

De meeste toeristen die een vakantie Malta boeken, komen om echt vakantie te vieren. Met andere woorden: lekker luieren op de prachtige stranden met een stralende zon boven je bolletje. De bekendste stranden zoals Golden Bay, Glagin Tuffieke Bay en Gnenja Bay liggen in het noorden van het eiland. De azuurblauwe zee maakt het plaatje compleet en leent zich perfect om even in af te koelen, te snorkelen of te duiken. Maar ook liefhebbers van cultuur komen absoluut aan hun trekken op Malta. Het eiland is namelijk erg rijk aan cultuur en dit is terug is terug te zien in de vele bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken. Bezoek de historische binnenstad van Valletta, tevens de kleinste hoofdstad van Europa, met 7000 inwoners, of bezoek historische tempels zoals de Mnjadra tempe en de tempels van Hagar Qim.

Gozo:

Gozo is de rustigere versie van Malta waar het soms net lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Nog steeds zijn archeologen bezig met het ontrafelen van de mysteries van de tempels op het eiland. Zo is bijvoorbeeld nog steeds niet duidelijk of de Tempels van Ggantija inderdaaad de eerste vrijstaande gebouwen ter wereld zijn. Een ander hoogtepunt van Gozo is de natuurlijk boog aan de westkust van het eiland. Het zeewater heeft voor een groot gat in de kalksteenrotsen gezorgd en zodoende is deze boog ontstaan. Pal naast deze boog vind je ook the Blue Hole, een 15 meter diep gat in de rotsen waar je prachtig kunt snorkelen en duiken. Vanuit dit ‘natuurlijke zwembad’ heb je tevens ook een prachtig uitzicht op de boog. Voor cultuur kun je het beste naar de stad Victoria gaan, waar nog vele overblijfselen te zien zijn van de vroegere nederzettingen. Hier vind je ook de beroemde Citadel, een oud stadsfort.

Comino:

Tussen Malta en Gozo in ligt het prachtige eilandje Comino en het is zo goed als onbewoond. Dit eilandje is een populaire plek voor zowel dagjesmensen als de lokale bewoners. Comino is autovrij en oogt daarom al meteen heerlijk rustig. De prachtige zee en mooie baaitjes dragen er natuurlijk ook een hoop aan bij en zijn een waar paradijs voor liefhebbers van snorkelen, duiken en andere watersporten. Wie een tripje naar Comino maakt moet de Blue Lagoon bezocht hebben. Deze lagune bestaat uit kraakhelder water en wit zand en is dé toeristische trekpleister van het eiland.

Top 4 wat te doen:

Valletta:

De kleinste hoofdstad van Europa met slechts 7000 inwoners is misschien wel een van de leukste hoofdsteden. In 1980 heeft Unesco deze stad op de Werelderfgoedlijst geplaatst vanwege de prachtige bezienswaardigheden. Prettig is dat bijna alle bezienswaardigheden aan de hoofdstraat liggen, de Republic Street. Vallette beschikt over maar liefst elf kerken waarvan de Sint John’s Co-Kathedraal de bekendste is. Dit is ook meteen de topattractie van de stad. In de kerk hangt namelijk het schilderij ‘de onthoofding van Johannes de Doper’ van Michelango Caravaggio. Valletta is een gezellige stad. Dit karakter wordt voornamelijk veroorzaakt door de prachtige bouwwerken en de vele leuke straatjes die de stad rijk is.

Blue Lagoon:

Voor deze attractie moet je de boot pakken naar het kleine eilandje Comino. Eenmaal bij aankomst gaat de boot voor anker en kun je urenlang genieten van het helderste water dat je ooit gezien heb. Deze lagune ligt beschut en is daarom uitermate geschikt voor snorkelaars. Een leuk idee is om dagtrip te boeken. De boot neemt je dan ook nog eens mee op een tocht rondom heel het eiland.

Duiken:

Doordat Malta een beperkt aantal zandstranden heeft, is de zee nog blauwer en helderder! Een duikvakantie Malta is aan te raden. Geen favoriet van het diepe water? Pak je snorkel en geniet van de mooie onderwaterwereld. De vele grotten en wrakken zijn een genot voor iedere duiker of snorkelaar! Polynesia 5 is een van de mooiste scheepswrakken ter wereld.

Mdina:

Voordat Valletta de hoofdstad van Malta werd was Mdina dat. De stad ligt daarom ook in het midden van het land. Eigenlijk kun je het niet eens meer een stad noemen gezien het feit dat er slechts een paar honderd mensen wonen. De stad oogt middeleeuws en dat komt door de vele kronkelige, smalle straatjes en de vele kathedralen en paleizen. Dus wil je een dagje wat cultuur gaan snuiven, ga dan zeker naar Mdina. Wat ook erg prettig is, is het feit dat auto’s niet welkom zijn in de stad. Je kunt dus in alle rust rondlopen of op het plein zitten met een kopje koffie zonder last te hebben van de uitstoot van uitlaatgassen.

Valuta:

Op Malta betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

Er is op Malta geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Malta op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Malta en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Malta.