Hier vind je het Mexico aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Mexico

Een afwisselende zonvakantie ervaar je in Mexico!

Mexico is ontzettend divers, van groene natuur tot uitgestrekte woestijn en witte zandstranden. Je vindt het hier allemaal! Daarnaast is Mexico ook nog eens het kloppende hart van de Maya-cultuur met haar indrukwekkende tempels zoals de wereldberoemde Chichén Itza. Maar wie denkt dat het in Mexico enkel en alleen draait om cultuur en natuur heeft het mis! Mexico-Stad en het schiereiland Yucatan zijn zeer bruisend te noemen. Kortom, Mexico heeft voor ieder wat wils. Hieronder staan de leukste bestemmingen wat verder toegelicht.

 

De meest populaire steden van Mexico:

Yucátan:

Yucátan is een schiereiland aan het Mexicaanse vasteland en is uiterst geliefd bij liefhebbers van zon, zee en strand. De populairste badplaatsen zijn Cancún en Playa del Carmen waarvan de eerst genoemde het grootst is. Cancún is erg geliefd bij Amerikanen. De stad is dan ook erg westers met nachtclubs, grote winkelcentra en vele entertainmentparken voor jong en oud. Playa del Carmen wordt gezien als het kleine zusje van Cancún, maar is daarom niet minder interessant. Hier kun je je hart ophalen als je van een tropisch gevoel wilt genieten terwijl je in een leuke stad verblijft. Langs de hele kustlijn van Yucátan vind je prachtige witte zandstranden maar ook voldoende cultureel erfgoed van de Maya-cultuur zoals de Chichén Itza en prachtige natuurwonderen. Het schiereiland staat dus garant voor een afwisselende zonvakantie waar je kunt genieten maar ook kunt beleven.

Mexico-Stad:

De Mexicaanse hoofdstad ligt in het dal van Mexico en is omgeven door een aantal vulkanen. Dit heeft de stad niet weerhouden om uit te groeien tot een gigantisch metropool. In de stad zelf wonen ongeveer tien miljoen en mensen en in de buitenwijken nog eens dertien miljoen, dit komt neer op 23 miljoen inwoners in totaal. De stad zelf is heel erg fascinerend en vertoont een mix van koloniale bouwwerken en de Maya/Azteken-cultuur. De koloniale bouwwerken omvatten met name weelderige paleizen, kathedralen en musea. Vergeet ook zeker niet het op twee na grootste plein ter wereld, Zócala, te bezoeken.

Vlak buiten Mexico-Stad vind je Teotihuacán. Van deze stad zijn slechts ruïnes overgebleven maar Teotihuacán is het bewijs van de grootheid van de inheemse Maya- en Azteekse cultuur. Dit komt doordat je hier de grootste tempels van heel Latijns-Amerika zult vinden.

Oaxaca:

Oaxaco is een leuke regio om te bezoeken tijdens je verblijf in Mexico. Oaxaco is de vijfde deelstaat van Mexico en grenst aan de Grote Oceaan. In de gelijknamige hoofdstad van de staat, Oaxaca de Juárez, maak je kennis met een aangename sfeer. Oaxaca de Juárez wordt ook wel gezien als een van de mooiste koloniale steden van het hele land. Hier struin je over markten, bezoek je musea en bewonder je prachtige bouwwerken waaronder de Santo Domingo kerk. Tijdens je verblijf in Oaxaca mag je de precolumbiaanse opgravingen Monte Alban absoluut niet missen welke net buiten de stad liggen.

San Cristobal de las Casas:

San Cristobal de las Casas is gelegen in de deelstaat Chiapas en telt ongeveer dertienduizend inwoners. Deze stad is gesticht in 1528 en typeert zich door de koloniale bouwstijl en is erg geliefd bij toeristen. In San Cristobal wandel je door smalle straatjes welke bezaaid zijn met keien terwijl je de kleurrijke gebouwen bewondert. Naast het feit dat de stad op zich zelf al erg mooi is, wordt deze ook veel bezocht omdat de Mayastad van Palenque vlakbij te vinden is. Dit maakt een bezoek aan San Cristobal de las Casas natuurlijk extra bijzonder. Rondom de stad vind je een aantal prachtige groene heuvels die je kunt beklimmen, hier zal je dorpjes van inheemse inwoners aantreffen die zeker het bezoeken waard zijn.

Mexicaanse cultuur:

Kleding:

In verschillende delen van Mexico moet je op je kleding letten. Het wordt in Mexico niet op prijs gesteld als je met ‘blote’ kleding over straat loopt. Schouders en knieën dienen bedekt te worden, dit is met name het geval in kerk- en indianendorpen. Op het schiereiland van Yucatan is dit niet van toepassing.

Eten & Drinken:

Maïs en bonen zijn sinds jaar en dag het basisvoedsel van de Maya’s. Er worden tegenwoordig nog steeds heerlijke tortilla’s en maïspannenkoekjes geserveerd bij iedere maaltijd. Veel mensen denken dat het eten in Mexico erg sterk gekruid is, dit is echter niet altijd het geval. Meestal worden er flesjes tabasco op tafel gezet waarmee je het gerecht naar smaak pittiger kunt maken. Let wel op met Habanero, dit is een hete chilipeper die in een aantal gerechten gebruikt wordt. Verblijf je aan de kust in Yucatan? Dan is het zeker aan te raden om een van de vis- of scheldiergerechten te proberen.

Valuta:

In Mexico betaal je met de Mexicaanse Pesos.

Tijdsverschil:

In Mexico is het zes uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Mexico op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Mexico en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Mexico.