Hier vind je het Montenegro aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Montenegro

Vakantie Montenegro: parel van de Middellandse Zee!

Gelegen in de Balkan ligt de ‘parel van de Middellandse Zee’. Althans, zo wordt Montenegro genoemd. Wij vinden dat Montenegro deze titel zeker verdiend heeft. Het beschikt over een prachtige azuurblauwe zee, een aantal schitterende natuurparken en op het gebied van cultuur en historie is er van alles te zien. Het maakt dus niet uit of je op zoek bent naar een strandvakantie, een actieve vakantie of liever graag iets cultureels onderneemt, tijdens je vakantie in Montenegro is het allemaal mogelijk.

 

De meest populaire steden van Montenegro:

Podgorica:

Redelijk centraal gelegen in het land vinden we de hoofdstad van Montenegro: Podgorica. Deze stad heet zo omdat die omringd is door bergen. Podgorica betekent namelijk ‘onder de heuvels van Gorica’. Een groot gedeelte van de stad is tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. Hierdoor is de stad redelijk nieuw en bezit de stad helaas niet over heel veel bezienswaardigheden. Zo is er de Hristovog Vaskrenja Kathedraal die er werklijkwaar prachtig uitziet van zowel de buiten- als de binnenkant. Het oudste gebouw van Podgorica is de klokkentoren. Deze dateert uit 1667 en volgens de legende is de klok vanuit Italië gebracht. Een moderne bezienswaardigheid is de Millennium Brug. Gebouwd in 2005 en symbool voor de nationale feestdag van Montenegro: Dag van de revolutie.

Budva:

In totaal beschikt Montenegro over een kustlijn van bijna 300 kilometer. Genoeg mooie plekjes te vinden dus voor een heerlijke (strand)vakantie. Maar waarom is Budva dan zo’n populaire plaats? Ten eerste omdat het een schitterende kustlijn heeft die maar liefst 21 kilometer lang is en waar je tal van prachtige zandstranden vindt. Ten tweede omdat Budva over een bruisend nachtleven beschikt dat tot diep in de nacht doorgaat. De gezellige boulevard gevuld met terrasjes, winkels en restaurants maken deze plek heerlijk om rond te hangen. Maar denk nu niet dat het een moderne badplaats is waar alleen maar feestende jeugd op afkomt. Integendeel! Budva behoort tot de oudste steden aan de kust en dateert uit de 5e eeuw. Het autovrije oude centrum is prachtig en wordt omsloten door middeleeuwse muren en is alleen te bereiken via twee toegangspoorten. Stap voor even terug in de tijd en slenter door de smalle straatjes langs gezellige bars en leuke winkels.

Kotor:

Misschien wel een van de mooiste plekjes in Montenegro is Kotor. Deze pittoreske havenstad ligt in het westen van het land in de ‘Baai van Kotor’. Deze baai wordt gezien als de meest zuidelijke fjord van Europa. Zowel de baai als de binnenstad van Kotor zijn opgenomen op de werelderfgoedlijst van Unesco. De vestigingsmuur die gebouwd is door de Venetianen staat nog altijd fier overeind. De middeleeuwse gebouwen geven je het gevoel of je voor even weer terug in de tijd stapt. Loop ook even de kathedraal van St. Tryphon binnen tijdens je bezoek aan Kotor. Je vindt hier namelijk prachtige kunststukken zoals fresco’s en schilderijen. Een echte aanrader is een wandeling naar het uitkijkpunt op de top van de berg, die aan de achterkant van de stad ligt. Het uitzicht over de stad en de baai van Kotor wil je graag op je netvlies houden.

Centinje:

Liefhebbers van cultuur en historie moeten absoluut een bezoekje brengen aan de stad Centinje. Het wordt ook wel de culturele en historische hoofdstad van Montenegro genoemd of, zoals de lokale inwoners zeggen, museumstad. Gelegen in het zuiden van het land en aan de voet van de berg Loven die door de lokale inwoners als heilig wordt gezien, vind je veel kunst en architectuur uit de 18e en 19e eeuw. Montenegro was vroeger een koninkrijk en daarvan was Centinje de hoofdstad. Dit heeft ervoor gezorgd dat tot op de dag van vandaag de hele stad vol staat met prachtige bezienswaardigheden. Zo vind je er barokke paleizen en prachtige oude kerken en kloosters. Kunstliefhebbers moeten zeker naar het museum van Koning Nikola I waar een grote collectie schilderijen, muntstukken en wapens te zien is.

Valuta:

In Montenegro betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

In Montenegro is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Montenegro op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Montenegro met Mondygo.