Hier vind je het Noord-Holland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Noord-Holland

Vakantie Noord-Holland: een provincie vol cultuur!

De provincie Noord-Holland (Nederland) waarin je eigenlijk alles vindt voor een heerlijke vakantie, weekendje weg of gezellige stedentrip. Ga bijvoorbeeld lekker uitwaaien aan zee en eet verse vis op de boulevard. Wandel of fiets door het duinlandschap en geniet van de prachtige vergezichten over de Noordzee. Ga je toch liever cultuur snuiven? Geen probleem, tijdens een stedentrip Amsterdam vind je tal van interessante bezienswaardigheden en musea, terwijl je je in Volendam kunt laten aankleden in traditionele klederdracht. Al met al is Noord-Holland een heerlijke provincie en het voordeel is dat het op slechts een paar uur rijden van huis ligt.

 

De meest populaire steden van Noord-Holland:

Amsterdam:

Voor een leuke stedentrip hoef je natuurlijk geen grote afstanden af te leggen. Onze eigen hoofdstad leent zich er prima voor. Amsterdam wordt gesierd door mooie herenhuizen die weer langs de bekende Amsterdamse grachten staan. En dankzij de smeltkroes van verschillende culturen hangt er een fijne ontspannen sfeer. Het wordt hoogtijd om onze hoofdstad beter te leren kennen want de kans is groot dat miljoenen toeristen al meer gezien hebben van onze bruisende stad dan jij. Bezoek bijvoorbeeld historische gebouwen zoals het Rijksmuseum en het Anne Frank Huis, of maak een boottocht door de grachten en bekijk de prachtige herenhuizen.

Volendam:

Aan de oevers van het IJsselmeer ligt het pittoreske vissersdorpje Volendam. Waar veel Nederlanders het als woonplaats kennen van een groot aantal Nederlandse zangers is Volendam uiteraard veel meer dan dat. Al honderden jaren is het een gevestigde plaats in het Nederlandse landschap. De karakteristieke huisjes aan het water geven een prachtig decor. Waar Volendam tal van leuke en mooie bezienswaardigheden heeft zoals de oudste stolpkerk van Nederland en de houten klokkenstoel uit 1771, komen de meeste toeristen naar Volendam voor de altijd gezellige haven. Hier vind je tal van leuke cafés, souvenirwinkels, vissersboten en traditionele Volendamse klederdracht.

Alkmaar:

Almaar is een stad in de gelijknamige gemeente en staat zowel nationaal als internationaal bekend als kaasstad. Ieder jaar vindt hier in de maanden april tot en met september de traditionele kaasmarkt plaats. Wandel langs de grachten en bekijk de mooie herenhuizen die Alkmaar rijk is. Wie een bezoekje brengt aan Alkmaar kan kiezen uit tal van mooie panden zoals het Hooge Huys, de Sint-Laurenskerk en de accijnstoren. En na een dagje winkelen of sightseeing is het heerlijk bijkomen op een terrasje bij het water.

Enkhuizen:

Gelegen aan het IJsselmeer en een van de meest oostelijke plaatsen van Noord-Holland ligt de 17e-eeuwse stad Enkhuizen. Vroeger een van de meest welvarendste steden van Nederland, tegenwoordig een heerlijke plaats voor een dagje weg in eigen land. In de binnenstad vind je veel oude stadsmuren, grachten en herenhuizen, terwijl de haven vol ligt met mooie boten. Veel bezoekers komen naar Enkhuizen om een bezoekje te brengen aan het Zuiderzeemuseum of te genieten van tal van leuke watersportactiviteiten.

Top 4 wat te doen:

Kaasmarkt Alkmaar:

De traditie van de kaasmarkt is er eentje die al vier eeuwen meegaat! Iedere vrijdag van april tot september wordt de kaasmarkt gehouden op het Waagplein en trekt ongeveer 100.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Het is de enige stad die nog kaas verhandelt op traditionele wijze.

Zaanse Schans:

In de Zaanse Schans vind je molens, huizen, schuren en musea die opgetrokken zijn in de unieke Zaanse houtbouw-architectuur. Sinds 1961 zijn ze allemaal, met uiterste precisie, hierheen verplaatst. Het ambachtsvak bestaat hier nog steeds en je kunt dan ook gewoon een kijkje nemen bij de lokale kaasboer of klompenmaker. Alles samen vormt een schitterend openluchtmuseum, waar je zonder betalen naar binnen kunt! Eigenlijk is de Zaanse Schans geen museum, maar een schitterende woon-werkbuurt uit de 18e en 19e eeuw. Hoewel de entree gratis, moet je voor een paar attracties wel betalen. Heel leuk om te bezoeken en het is dan ook geen wonder dat er per jaar meer dan een miljoen bezoekers zijn.

Strand Bloemendaal:

Ibiza? Helemaal niet nodig! Ga gewoon een dagje naar Bloemendaal aan Zee en geniet van een prachtig strand, ontspannen strandtentjes met loungemuziek en heerlijke visgerechten. Gelegen op slechts een klein half uurtje van onze hoofdstad geniet je van het strandleven zoals ze dat op Ibiza ook kennen. Helaas is de Noordzee wel een tikkeltje kouder.

Rondvaart grachten Amsterdam:

Het maakt niet uit of je nu de eerste keer naar Amsterdam komt als toerist of dat je er zelf woonachtig bent, een rondvaart door de Amsterdamse grachten is altijd leuk. Terwijl jij ontspannen achterin de boot zit vaar je langs en door een prachtig stukje Nederlandse historie.

Evenementen in Noord-Holland:

Bevrijdingspop:

5 mei:
5 mei is nationale Bevrijdingsdag in Nederland. Mooi moment voor een feestje! Tijdens dit gratis muziekfestival, dat ieder jaar op 5 mei in Haarlem wordt gehouden, vieren we onze vrijheid en staan we stil bij landen die (nog) niet leven in vrijheid.

Jazzfestival Enkhuizen:

Juni:
Ieder jaar in juni vindt het jaarlijkse jazzfestival plaats. In 1974 is dit festival voor de 1e keer gehouden. Nooit kon men toen denken dat het tot op de dag vandaag nog ieder jaar zou worden gehouden. Geniet van binnen- en buitenlandse jazzmuzikanten die hun muzikale kunsten met plezier komen vertonen.

Gay Pride:

Het eerst weekend van augustus:
Een van de grootste Gay Pride’s ter wereld vinden we gewoon in Amsterdam. Onze hoofdstad is altijd al zeer tolerant geweest richting de homoseksuele gemeenschap. Ieder jaar wordt dit groots gevierd en komen homo’s uit ontelbaar veel landen naar Amsterdam. Het hoogtepunt is de Canal Parade waarbij een lange rij boten vol uitgedoste mensen door de grachten van Amsterdam vaart. Er komen wel 500.000 bezoekers op het evenement af.

Dam tot Damloop:

September:
Met 53.000 hardlopers en meer dan 200.000 bezoekers is de Dam tot Damloop een van de grootste hardloopevenementen ter wereld. Waar de renners proberen een goede tijd neer te zetten zorgen de 200.000 bezoekers voor een leuke en gemoedelijke sfeer met veel livemuziek.

Boek je stedentrip naar Noord-Holland op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw stedentrip; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Noord-Holland met Mondygo.