Hier vind je het Zuid-Holland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zuid-Holland

Vakantie Zuid-Holland: cultuur en natuur in één!

Een van de meest veelzijdige en levendige provincies van Nederland is toch wel de provincie Zuid-Holland. Je vindt hier echt van alles. Uitgestrekte stranden en duinlandschappen aan de kust, levendige steden als Rotterdam en Den Haag, en de prachtige natuur van de Biesbosch. En waar je ook woont in Nederland: Zuid-Holland is nooit heel ver weg. Wordt het een weekje aan zee, een stedentrip Rotterdam of toch een dagtripje naar Madurodam? Wat je ook besluit om te gaan doen, één ding is zeker: je komt hier ongetwijfeld zeker een keer terug!

 

De meest populaire steden van Zuid-Holland:

Rotterdam:

Een van de bekendste steden in Zuid-Holland is natuurlijk Rotterdam. Deze metropool herbergt een ware schat aan architectuur, een levendige cultuur en de mooiste skyline van Nederland. Na het bombardement in de Tweede Wereldoorlog is er bewust voor gekozen om Rotterdam een nieuw uiterlijk te geven en dit zie je dan ook overal terug met als mooi voorbeeld de Erasmusbrug. Rotterdam beschikt ook over de grootste haven van Europa en is daarmee zeer belangrijk op het gebied van handel. Wie een stedentrip naar Rotterdam maakt, moet naast het bezichtigen van de bijzondere architectuur, zoals de kubuswoningen en het stadhuis, ook zeker een bezoekje brengen aan Diergaarde Blijdorp met het Oceanium.

Den Haag:

De hoofdstad van de provincie Zuid-Holland is niet Rotterdam maar Den Haag. De stad dient als thuishaven voor de Nederlandse regering en het parlement. Het zal dan ook niemand verbazen dat Den Haag vele interessante bezienswaardigheden te bieden heeft. Zo vind je in het Mauritiushuis schilderijen uit de 17e en 18e eeuw, de Ridderzaal op het Binnenhof en verschillende paleizen zoals Paleis Huis ten Bosch en Paleis Noordeinde. Even geen zin in architectuur? Bezoek dan Scheveningen. Op de boulevard is het heerlijk uitwaaien en genieten van tal van verse visgerechten.

Dordrecht:

Dordrecht bestaat al sinds 1120 en is daarmee de oudste stad van Holland. Deze prachtige stad, die gekenmerkt wordt door vele leuke straatjes, havens, kleine bruggetjes en mooie gebouwen, is een stad die je echt bezocht moet hebben. Wie van mooie architectuur houdt, maar ook graag op een gezellig terrasje zit, zal zich hier niet snel vervelen. Niet alleen is Dordrecht zelf heel leuk, ook wordt de stad vaak gebruikt als uitvalbasis voor uitstapjes richting Kinderdijk en de Biesbosch.

Top 4 wat te doen:

Kinderdijk Molens:

Al eeuwenlang werken Nederlanders met wind en water. Het geeft ons energie maar het helpt ons ook bij het voorkomen van overstromingen. Een van de beroemdste plekjes in Nederland is Kinderdijk waar negentien molens staan die nog dateren uit 1738. In september (Monumentendag) worden de molens verlicht wat een prachtig beeld geeft. Overigens wordt in mei de Nationale Molendag gehouden, tegelijk met de Landelijke Fietsdag.

De Biesbosch nationaal park:

Een prachtig stukje natuur aan de rand van de drukke randstad. Dit natuurpark bestaat grotendeels uit water en staat op de lijst van beschermde natuurgebieden. Je kunt er heerlijk varen, maar ook wandelen, vissen en fietsen zijn hier toegestaan. Dit grootste zoetwatergetijdengebied van Europa kent een zeer rijke flora en fauna. Vergeet dus niet je fototoestel mee te nemen!

Madurodam:

Madurodam is een interactief pretpark dat op een leuke manier laat zien hoe wij als Nederlanders wonen en werken. Het leuke van alles is, is dat het op miniatuurbasis gebouwd is. Zo is er dus een mini Paleis op de Dam, een mini Haven, een mini kasteel en zelfs een miniatuurversie van Schiphol.

Scheveningen:

Maak een heerlijke strandwandeling langs de branding van de zee of struin over de pier van Scheveningen. De aangesloten boulevard is altijd levendig en kent vele gezellige restaurants waar je heerlijk kunt eten. Met name in de zomer kan het hier erg gezellig zijn tot in de late uurtjes.

Evenementen in Zuid-Holland:

Nieuwjaarsduik:

1 januari:
Op het strand van Scheveningen wordt ieder jaar op 1 januari het nieuwe jaar ingeluid met een frisse duik in de Noordzee. Duizenden waaghalzen rennen slechts gekleed in zwembroek of bikini en met een oranje muts op het ijskoude water in.

Marathon Rotterdam:

April:
Als je zelf van hardlopen houdt kun je natuurlijk meedoen met de op een na grootste marathon van Nederland. Je kan er ook voor kiezen om lekker langs de kant te gaan staan met tienduizenden andere bezoekers. De sfeer is altijd gemoedelijk en gezellig. Absoluut een aanrader voor een dagje uit.

Keukenhof:

April en mei:
Ieder jaar in april en mei is in Lisse de Keukenhof geopend. Dit grootste bloemenpark ter wereld kent vele prachtige parken, tuinen en paviljoens die versierd zijn met maar liefst 7 miljoen bloembollen. Het park is slechts 8 weken per jaar open en heeft ieder jaar een nieuw thema.

North Sea Jazzfestival:

Juli:
Dit grootste jazzfestival van Nederland, dat gehouden wordt in Ahoy Rotterdam, is ieder jaar weer goed voor drie dagen muziek van topkwaliteit. Gedurende deze drie dagen treden maar liefst 1300 artiesten op en biedt het plaats voor 65.000 muziekliefhebbers.

Boek je stedentrip naar Zuid-Holland op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw stedentrip; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Zuid-Holland met Mondygo.