Hier vind je het Nederlandse Antillen aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Nederlandse Antillen

Tropische vakantiebestemming in de Caribische Zee!

De Nederlande Antillen bestaan uit de ABC-eilanden, Aruba, Bonaire en Curaçao, ook wel Benedenwindse eilanden genoemd. Saba, St. Eustatius en Sint Maarten vormen de Bovenwindse eilanden. Sinds 2010 zijn Aruba, Curaçao en Sint Maarten een zelfstandig land binnen Nederland. Bonaire, Saba en Sint Eustatius zijn bijzondere gemeentes. Gelegen in de Caribische Zee met een heerlijk tropisch klimaat, witte stranden, wuivende palmbomen, helderblauwe zee, zijn de eilanden een ideale vakantiebestemming.

 

De ABC eilanden:

Aruba:

‘One Happy Island’ (Aruba), met Oranjestad als hoofdstad. Het is het eiland van de parelwitte stranden, watersport en een bruisend nachtleven waar je tot in de kleine uurtjes kunt feesten. De op de Amsterdamse grachtenpanden geïnspireerde kleurige panden langs de mooie boulevard in Oranjestad, vormen het bekende beeld van het eiland. De Bushiribana Goudsmelterij is een van de belangrijkste bezienswaardigheden.
Het eiland staat bekend om de ideale duikomstandigheden, het Nationale Park Arikok met de blowholes waardoor het oceaanwater de lucht wordt ingespoten en het tot mooiste strand van de Caraïben uitgeroepen Eagle Beach met de wereldberoemde Fofoti boom.

Bonaire:

‘Duikers Paradijs’ (Bonaire), met Kralendijk als hoofdstad, is rustiger dan de andere twee ABC -eilanden. Het is het eiland dat bekend staat om de flamingo’s bij het Goto Meer, de koraalriffen, de zoutpannen van Saliñas, het onbewoonde eilandje ‘Klein Bonaire’ en de prachtige unieke duiklocaties. Het wordt natuurlijk niet voor niets Duikers Paradijs genoemd. Het unieke koraalrif langs de westkust, is de plek om de meest bijzondere tropische vissen te zien. Veel van deze locaties liggen in het Washington Slagbaai Nationaal Park. Dit park van meer dan 5.000 hectare bestaat uit mooi stranden, zoutmeren, blowholes, rotsformaties en aloëvelden. Hier vindt je de Lora, de zeldzame papegaai en verschillende soorten zeeschildpadden. Het onbewoonde eilandje vlak voor de kust, Klein Bonaire, behoort tot het Bonaire National Marine Park, heeft prachtige stranden waar je kunt duiken en snorkelen.

Curaçao:

Curaçao is het grootste van de drie ABC-eilanden en behoort tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het Caribische gebied. Willemstad, de hoofdstad, aan het Schottegat gelegen, is een gezellige stad met veel boetieks, restaurants en cafés. Hier vind je de bekende pastelkleurige gebouwen langs de kade. De prachtige parelwitte stranden, het tropische klimaat, de helderblauwe zee, trekken het hele jaar door veel toeristen. Duiken , snorkelen, zwemmen met dolfijnen van de Dolphin Academy zijn hier een echte belevenis. Het Sea Aquarium, het Christoffelpark, de Grotten van Hato en de vele landhuizen zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Curaçao.

Sint Maarten:

Dit unieke eiland in het Caribisch gebied behoort tot twee landen, Frankrijk en Nederland, “Twice The Vacation, Twice The Fun”. Met meer dan 30 parelwitte stranden, azuurblauwe zee en verschillende onbewoonde eilandjes voor de kust, is het een echt tropisch paradijs om te ontspannen, zwemmen, watersporten en eilandhoppen. Sint Maarten ligt heel centraal, ideaal om met een boot of vliegtuig een ‘hop’ te maken naar andere dichtbij gelegen paradijselijke eilanden zoals St. Barths of St. Eustatius.
Philipsburg is de hoofdstad van het Nederlandse gedeelte. De vele cruiseschepen die het eiland aandoen, liggen hier in de haven. Het is een gezellige stad met veel winkels en een bruisend nachtleven.
Marigot is de Franse hoofdstad van Sint Maarten met de bekende koloniale huizen, bistro’s en Franse banketbakkers. Sint Maarten staat bekend als de culinaire hoofdstad van de Antillen en de Heineken Regatta, de grote zeilrace die al meer dan 35 jaar hier gehouden wordt. Het is het grootste evenement van het eiland en trekt deelnemers uit meer dan 30 verschillende landen.

Valuta:

Je betaalt met de Antilliaanse Gulden, afgekort ANG.

Tijdsverschil:

Op de Nederlandse Antillen is het in de winter 5 uur vroeger. In de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

 

Boek je zonvakantie naar de Nederlandse Antillen op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op de Nederlandse Antillen en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie op de Nederlandse Antillen.