Hier vind je het Curaçao aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Curaçao

Curacao Bon Bini op het populairste zonvakantie eiland!

Van de drie ABC-eilanden is Curaçao (Nederlandse Antillen) het grootste eiland. Willemstad, hoofdstad, is een levendige stad aan het Schottegat, waarvan gezegd wordt dat dit de grootste natuurlijke haven ter wereld is. Curaçao behoort tot een van de meest populaire vakantiebestemmingen in het Caribisch gebied. Het tropische klimaat, de relaxte sfeer, de fantastische stranden, de vele uitgaansmogelijkheden en de azuurblauwe zee, maken dit tot een waar paradijs.

 

De meest populaire stad van Curaçao:

Willemstad:

De hoofdstad en tevens grootste stad van het eiland ligt aan het Schottegat, de grote natuurlijke haven. De stad wordt door de Sint Annabaai in tweeën gesplitst. Het oudste gedeelte is Punda, De Punt, met vele winkeltjes, de drijvende markt, de Handelskade en de mooie koloniale huizen; Otrobanda, De Andere Kant, is het andere gedeelte van de stad. Hier vindt je de bibliotheek, het congrescentrum en het Kura Hulanda museum/hotel. Het museum over de oorsprong van de mens, De Afrikaanse slavenhandel, Antilliaanse kunst en goud.

Huur een auto en verken zo Curaçao:

Maak een dagtocht over het eiland per auto. Bezoek het Christoffel Park en de historische plantagehuizen. De Hato Grotten, een van de meest bijzondere bezienswaardigheden van het eiland.

Top 4 wat te doen:

Christoffel Park:

Het Christoffel pak is het grootste nationale park van het eiland. Er zijn acht routes uitgezet door het park, variërend van een rustige wandeling tot de meest uitdagende en zwaarste wandeling met de klim naar de top van de Christoffelberg, van waar je een adembenemend uitzicht hebt over het eiland en de zee. Je kunt er ook een safari maken en een van de eerste plantages van het eiland bezoeken. Het landhuis, de opslagruimtes, dammen en bronnen van Plantage Savonet zijn nog allemaal intact en te bezichtigen.

Plantagehuizen:

Op het eiland staan ongeveer 70 plantagehuizen, waarvan een groot aantal is opgeknapt en nu in gebruik zijn als hotel, museum of likeurbrouwerij. Deze monumentale landhuizen uit de 18e en 19e eeuw, waren het hoofdhuis van een plantage, bewoond door de eigenaar en zijn familie. Ze werden vaak op een heuvel gebouwd zodat de eigenaar een goed overzicht had over de plantage en de passaatwind voor verkoeling kon zorgen. Het 18e eeuwse Brievengat is een van de bekendste. Landhuis Chobolobo is het huis van de beroemde Genuine Curaçao Liquer, Blue Curaçao, dat sinds 1896 op het eiland wordt gedestilleerd.

Hato Grotten:

In de grotten van Hato is duidelijk te zien dat Curaçao ooit onder de zeespiegel heeft gelegen. De grotten, met een oppervlakte van bijna vijfduizend vierkante meter, zijn ooit bewoond geweest door de Ararwak indianen waar nog diverse rotstekeningen van te zien zijn. Een deel van de grotten is onder begeleiding van een gids te bezoeken langs de vele stalagmieten, stalactieten, rotstekening in deze sprookjesachtige grotten.

Curaçao Sea Aquarium:

Dit aquarium is een van de populairste attracties van het eiland en behoort tot een van de meest unieke aquaria ter wereld. Het begon in 1984 met een aantal aquaria en is uitgegroeid tot een enorm park met veel bezienswaardigheden en activiteiten voor alle leeftijden. Je kunt er zelf zwemmen, duiken of de onderwaterwereld bekijken vanuit een semi-duikboot. Je kunt de roggen aaien, flamingo’s en verpleegsterhaaien voeren en genieten van een spectaculaire zeeleeuwenshow. In 2002 werd de Dolphin Academy opgericht en is het mogelijk met dolfijnen te zwemmen. Het aquarium ligt aan het langste en meest swingende strand van het eiland, Mambo Beach. Dit is het meest populaire strand met de beroemde strandfeesten in Cabana Beach Club en de Wet & Wild. Daarnaast zijn er mooie beachclubs te vinden zoals Hemingway bij het Lion’s Dive & Beach Resort. Gezellig een cocktail drinken, lekker eten of feesten met je voeten in het zand tot in de late uurtjes!

Duiken & snorkelen:

Bonaire is het Duikers Paradijs, maar rond Curaçao liggen tientallen mooie duiklocaties waaronder koraalrif en scheeps- en vliegtuigwrakken. De rustige stranden zoals Playa Lagun en Blue Bay zijn heel geschikt is om te snorkelen. Ook prachtig om te duiken en snorkelen is Klein Curaçao, met het langste en witste strand van Curaçao. Het kleine onbewoonde eiland ligt vlak voor de kust en er zijn verschillende duikbedrijven en charterboten waarmee je een bezoek kunt brengen aan het eiland en een dag heerlijk van het strand, de heldere blauwe zee en de rust kunt genieten.

Valuta:

Je betaalt in Curaçao (Nederlandse Antillen) met de Antilliaanse Gulden, afgekort ANG.

Tijdsverschil:

Op Curaçao is het in de winter 5 uur vroeger. In de zomer is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Curaçao op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Curaçao en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Curaçao.