Hier vind je het Sint Maarten aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Sint Maarten

Sint Maarten zonvakantie in het Caribische paradijs!

Dit unieke eiland dat bij twee landen hoort, heeft een Franse en een Nederlandse helft. Sint Maarten wordt gezien als de culinaire ‘hoofdstad’ van de Nederlandse Antillen. “Twice the vacation, Twice the fun” is dan ook het toepasselijke motto van het eiland. Samen met Saba en St. Eustatius vormt het de Bovenwindse eilanden. Met meer dan 35 parelwitte stranden, een heldere azuurblauwe zee en echte Bounty eilandjes voor de kust, is het een waar tropisch paradijs om te duiken, snorkelen, zeilen, en eilandhoppen.

 

De meest populaire steden van St. Maarten:

Philipsburg:

De hoofdstad van het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten is Philipsburg. De cruiseschepen die het eiland aandoen gaan hier voor anker. Het is de ideale plek om te winkelen, te genieten dan de Caribische keuken in een van de vele toprestaurants die het eiland rijk is en om het bruisende nachtleven te ontdekken.

Marigot:

Van het Franse gedeelte is Marigot de hoofdstad, een levendige havenstad. Koloniale huizen staan naast bistro’s, cafeetjes, Franse banketbakkers en luxe boetieks. Ondanks het feit dat het minder toeristisch is als Philipsburg is het toch een heel levendige havenplaats. Rond de havens Port St. Louis en Marina Port La Royale liggen de meeste restaurants en de terrassen met het prachtige uitzicht op het eiland Anguilla.

Top 2 wat te doen:

Eilandhoppen:

Door de centrale ligging in het Caribische gebied is Sint Maarten heel geschikt om naar andere eilanden te ‘hoppen’. Per boot of vliegtuig is het mogelijk de dichtbij gelegen kleine paradijsjes zoals Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, Antigua en St. Barths te bezoeken.

Zeilen:

Sint Maarten is een geliefde bestemming in de Caraïben voor watersportliefhebbers. De constante passaatwind, heerlijke zon en azuurblauwe zee, de eilandjes waar je omringd wordt door tropische vissen, dolfijnen, koraalriffen en stranden met wuivende palmbomen, voor een watersportvakantie is Sint Maarten dé ideale bestemming. Het is mogelijk een meerdaagse meezeilreis te boeken, zeillessen te nemen of een prachtige dagtocht op een klassiek schip te maken waarbij er onderweg ruim de tijd wordt genomen om op de meest idyllische plekjes te picknicken, zwemmen, duiken of snorkelen.

Er worden jaarlijks rond het eiland verschillende races georganiseerd. Een van de meest bekende races is de Heineken Regatta. Al meer dan 35 jaar wordt deze race op het eiland georganiseerd. Er varen boten mee uit 32 verschillende landen. De afgelopen jaren waren er tijdens dit 4-daags durende evenement optredens van bekende artiesten, zoals Wyclef Jean, Kool and The Gang en Shaggy. Met een koel Heineken biertje in je hand, op het strand uitkijkend over een zee vol gekleurde zeilen, genieten van de heerlijke Caraibische sfeer.

Duiken en snorkelen

Sint Maarten is een van de parels van de Caraïben, niet alleen boven water maar zeker ook onder water! De wateren rond het eiland zijn rijk aan koralen, tropische vissen en wrakken. De populairste plekken om te duiken zijn de wrakken bij de Great Bay en Cable reef. Hier liggen een gezonken oorlogsschip uit 1881 en een vrachtschip uit 1993.

Er zijn veel bijzondere duikexpedities te maken via de verschillende duikscholen. Er is ook de mogelijkheid een unieke duiksafari te boeken. Hierbij krijg je de kans om een grote groep haaien te bewonderen. Doordat het water rond het eiland zo prachtig helder is, is Sint Maarten ook een ideale bestemming om te snorkelen. De vele riffen vlak voor de kust maken het water ondiep en het water is rijk aan koralen en tropische vissen. De populairste snorkelplekken zijn Creole Rock, Baie Rouge en Little Bay.

Officiële talen:

De officiële talen op Sint Maarten zijn Nederlands en Frans.

Valuta:

Je betaalt op Sint Maarten (Nederlandse Antillen) met de Antilliaanse gulden op de Nederlandse helft en op de Franse helft met de euro.

Tijdsverschil:

Op Sint Maarten is het in de winter 5 uur, in de zomer 6 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar Sint Maarten op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Sint Maarten en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Sint Maarten.