Hier vind je het Salzburg aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Salzburg

Salzburg, een streek voor zomer en wintervakanties!

Centraal in Oostenrijk, een beetje naar het westen, ligt de deelstaat Salzburg. Omdat de hoofdstad van dit gebied dezelfde naam heeft, wordt het ook wel aangeduid met Salzburgerland.
Het landschap is wisselend met bergen, meren, bossen, prachtige dorpen en veel cultuur. Aan de zuidkant liggen de hoge bergen van de Alpen. Hierdoor is Salzburg zowel geschikt als zomer- en wintervakantie. Op de enige gletsjer in het gebied, de Kitzsteinhorn, kun je zelfs het jaar rond terecht voor wintersport. In de zomermaanden kun je heerlijk wandelen en fietsen, maar ook zwemmen, varen en vissen. Weet je trouwens dat het regionale product, zout, hier eeuwenlang een betaalmiddel was? En dat Salzburg zijn welvarendheid ook aan deze delfstof te danken had?

 

De mooiste steden in Salzburgerland:

Salzburg stad:

Je kunt niet naar Salzburgerland gaan zonder de hoofdstad te bezoeken! De componist Mozart is hier geboren en dat zal je weten ook! Proef in ieder geval eens van de Mozartkugels: bonbons van pistachenoten en marsepein met daaromheen een mengsel van noga, hazel- en pistachenoten. En dat alles dan nog eens omkleed met chocolade. Neem dan wel de echte, die in zilver/blauw papier! Sabbelend op een ‘kugel’ kun je best een bezoek brengen aan het geboortehuis van Mozart. Dat staat aan de Gertreidegasse en je herkent het aan de klokkentoren. Verder is de Dom ook zeker de moeite waard. Dit kerkgebouw, uit 1611, vervangt de oorspronkelijke basiliek uit 774, die door brand verwoest werd. Het geluid van de klokken van deze Dom schijnt het mooiste van Oostenrijk te zijn.
Een bestemming voor veel ‘ah’s en oh’s’ is de Sint Peter abdij. Dit zou wel eens het oudste klooster van het land kunnen zijn. Het werd al in 696 gesticht als opvanghuis voor de zendelingen in de Alpen. De schoonheid van het interieur van deze abdij is ongeëvenaard!

Oberndorf bei Salzburg:

Veel heeft Oberndorf bei Salzburg de toerist niet te bieden, maar wilde je altijd al weten waar het kerstlied ‘Stille nacht, heilige nacht’ voor het eerst ten gehore werd gebracht? Dan moet je naar de Sankt Nicolauskerk in dit dorpje. Hier was het dat het kerstlied der kerstliederen het levenslicht zag. In Oberndorf bei Salzburg raken ze er niet over uitgepraat: zo kun je dus ook nog een bezoek brengen aan de Stille Nacht-kapel én aan het Stille Nacht-museum. Verder heeft het dorp ook nog zijn eigen Kalvarienberg en museum Bruckmannhaus.

Bischofshofen:

Bischofshofen ligt in de regio Pongau in het Salzburgerland. Het stadje is bekend vanwege het feit dat het aan de Tauernautobahn ligt en onderdeel is van een spoorlijnknooppunt. Hoewel Bischofshofen een leuke plaats is met genoeg mogelijkheden voor fietsen en wandelen, heeft de stad toch vooral naamsbekendheid gekregen door de wintersport en dan vooral door het Vierschansentoernooi, waarvan het de laatste bestemming is na Oberstfdorf, Garmisch-Partenkirchen en Innsbruck.

Leogang:

Leogang maakt vooral veel furore als wintersportbestemming. Jammer, want het plaatsje heeft de zomertoerist toch ook heel wat te bieden. Leogang ligt pal onder de kolossale Leoganger Steinberge en in de zomermaanden kun je daar fantastisch fietsen, mountainbiken, wandelen en hiken. Al met al is Leogang dus ook een heerlijke zomerverblijfplaats met een overdaad aan accommodaties, want in de wintermaanden komen er veel meer toeristen. Misschien is het nog leuk te weten dat Leogang vroeger een enorme ijzerindustrie had? En dat de baronnen vroeger in Leogang huizen hadden en dat de arbeiders zich moesten behelpen in hutten?

Bezienswaardigheden Salzburg:

Kasteel Mirabell:

Kasteel Mirabell is het prachtige onderkomen dat aartsbisschop Wolf Dietrich voor zijn maîtresse en vijftien kinderen liet bouwen. In de kasteeltuin, met schitterende fonteinen en bloemen, is het liedje Do-re-mi uit de Sound of Music opgenomen. Het kasteel is een bezoek meer dan waard, maar kijk wel uit wanneer je gaat, want het is er altijd ontzettend druk.

Catacomben St. Peter:

Catacomben hebben altijd een soort spannende aantrekkingskracht. Dat geldt ook voor die van St. Peter. De legende gaat dat ene priester Maximus de raad van Severin von Noricums in de wind sloeg en samen met 55 lotgenoten werd doodgemarteld door barbaren. Dat zou in 477 geweest zijn. Ga maar eens kijken en verbaas je over het vernuft van het gangenstelsel. Houd er wel rekening mee dat er heel wat geklommen moet worden en dat de trappen niet te vergelijken zijn met die bij jou thuis.

Valuta:

In het Salzburgerland (Oostenrijk) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is in het Salzburgerland geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Salzburg op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Salzburg en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Salzburg.