Hier vind je het Tirol aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Tirol

Tirol dé plek voor zomer- en wintervakanties!

Tirol ligt midden in de Alpen, deels in Oostenrijk en deels in Italië, waar de streek Trentino heet. Waar de naam vandaan komt, is niet helemaal duidelijk: de naam zou kunnen afstammen van de Germaanse god Tyr, maar ook van het Ladinische woord Teriòl, dat ‘pad door de bergen’ betekent.
Wie van bergen houdt, moet een keer naar Tirol! Je vindt hier prachtige bergen als de Königspitze, de Ortler, de Grossglockner en de Wildspitze. Allemaal tegen de 4000 meter hoog. Deze bergen vormen, samen met rivieren als de Inn, de Lech en de Drau een super vakantiegebied met zowel in de zomer als in de winter een heerlijk klimaat.

 

De mooiste steden van Tirol:

Trento:

Trento is met stip de meest elegante en mooiste stad in Zuid-Tirol. De vele torens en paleizen geven de stad een typisch Italiaans aanzien. In de musea vind je uitgebreide collecties prehistorische, Etruskische en Romeinse voorwerpen. Het Castello del Buonconsiglio herbergt steeds wisselende exposities. Best een bezoekje waard! Mocht je nou eens een dag hebben met wat slechter weer, dan is een bezoek aan de Thermen Levico een heerlijke daginvulling. Thermen Levico is een uitstekend uitgeruste accommodatie met een keur aan behandelmogelijkheden. Even buiten de stad ligt Golf Club Folgaria, een prachtige 9 holes baan met uitstekende faciliteiten. En mocht je nou aan het eind van het jaar in Trento zijn, loop dan zeker over de gezellige kerstmarkt.

Bolzano:

Bolzano, op z’n Duits Bozen, is het toeristische en culturele hart van Zuid-Tirol. Ondanks de bombardementen in WO II is het oude centrum, tussen de rivieren Talvero en Isarco, goeddeels bewaard gebleven.De majestueuze herenhuizen uit de Renaissance en Barok geven de stad een Oostenrijks aanzien. Als je goed kijkt, zie je op de gevels hier en daar nog de restanten van fresco’s. Het centrum van de oude stad is het Piazza Walther. Hier staat ook de Dom met zijn gekleurde patronen en hoge toren. Leuk om te weten: in Bolzano wordt nog een passeggiata gehouden, een romantische avondwandeling door de kleine straatjes van de stad. De Italianen kleden zich hier feestelijk voor aan en menige romance is tijdens een passeggiata ontstaan.

Innsbruck:

De hoofdstad van Tirol is Innsbruck, een stad van 800 jaar oud in het zuidwesten van Oostenrijk. Innsbruck is zowel voor zomer- als wintervakanties erg in trek. De stad is vernoemd naar de rivier de Inn. De brug over deze rivier zorgde ervoor dat Innsbruck in de 12e eeuw al een belangrijke halte was op de handelsroutes vanuit het zuiden. Je vindt in de stad dan ook veel middeleeuwse gebouwen waaronder de Fürstenburg, een kasteel uit de 15e eeuw met een gouden dak en een beroemd balkon. Innsbruck is ook een studentenstad. De muzenzonen en -dochters zorgen voor veel levendigheid en gezelligheid in de stad.

Aurach:

In de buurt van Kitzbühel liggen Unteraurach, Oberaurach en enkele andere plaatsjes die samen de gemeente Aurach vormen. Vroeger was Aurach een echt mijnwerkersdorp en dat zie je nog wel terug ook. De mijnbouw is echter verdrongen door het toerisme. Populair is hier onder andere de Oberkaseralm, een berghut op een hoogte van 2131 meter. Een bezoek aan deze berghut kun je prima combineren met de Tristkogel klimroute. Voor je gaat denken dat Aurach alleen voor de grote mensen is: er is een heel leuke dierentuin met wilde zwijnen, lynxen, steenbokken, maar ook meer exotische dieren. Daarnaast heeft deze zoo nog een afdeling voor de allerkleinsten met cavia’s, schapen, geitjes en ander aaibaar kleinvee.

Berwang:

Het hoogst gelegen dorp in de Tiroler Zugspitz Arena is Berwang. Berwang ligt op een zonneplateau met een fantastisch panoramisch uitzicht op de Zugspitze. De plaats heeft een super gezond bergklimaat, veel zon en is rijk aan flora. Dat alles maakt Berwang tot een perfecte vakantiebestemming. Berwang is een vakantiebestemming waar je je volledig kunt uitleven op de wandelpaden, de mountainbikeroutes en in het geweldige zwembad. De buurdorpjes Rinnen en Namlos zijn vanuit Berwang makkelijk te bereiken. Al met al is Berwang hierdoor bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen.

Valuta:

In Tirol (Oostenrijk) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is in Tirol geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Tirol op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Tirol en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Tirol.