Hier vind je het Panama aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Panama

Vakantie Panama: de mooiste stranden ter wereld

Panama is een land in Midden-Amerika dat aan de ene kant aan Costa Rica grenst en aan de andere kant aan Colombia in Zuid-Amerika. Het landschap kenmerkt zich door veelal ongerepte natuur en dichtbegroeide regenwouden. Maar ook de wereldstad Panama-City mag er zeker wezen. Het land is vooral bekend om het beroemde Panamakanaal dat de Grote Oceaan met de Caribische Zee verbindt. Panama is niet alleen een geweldig land als het gaat om ongerepte natuur, het beschikt ook nog eens over de mooiste stranden ter wereld! Tijdens je reis door Panama val je van de ene verbazing in de andere.

 

De meest populaire regio’s van Panama:

Panamá:

Panamá is de naam van een provincie in het land Panama waar ook de hoofdstad Panama City in ligt. Snap je het nog? Mooi! Deze regio is natuurlijk hartstikke populair vanwege de hoofdstad. Grote kans dat hier je reis door Panama begint. De hoofdstad dankt zijn naam aan het wereldberoemde Panamakanaal. Panama-stad is qua ligging en uiterlijk best wel een beetje bijzonder. De stad staat vol met moderne wolkenkrabbers terwijl het achterland bestaat uit tropisch regenwoud. Een contrast dat je niet snel ziet. De beste manier om het tropisch regenwoud te verkennen is om naar het plaatsje Gamboa te gaan. Van daar uit kun je verschillende excursies ondernemen zoals kajakken door het Panamakanaal.

San Blas Archipel (Kuna Yala):

Bijna iedereen kent wel het plaatje dat je vaak op de achtergrond van een computer ziet staan: hagelwitte stranden, prachtige palmbomen en water dat zo helder is dat het wel nep lijkt. Misschien is die foto hier wel geschoten want de 357 eilanden die samen de San Blas Archipel vormen zien er exact zo uit. Ideaal dus voor een tropische vakantie. Voor massatoerisme is geen plaats want het merendeel van de eilanden is niet bewoond en de lokale inwoners, vaak inheemse indianen, hebben de controle over de eilanden. Het water van de Caribische Zee leent zich perfect voor snorkel- en duiktochten. Bezoek ook zeker een Kunadorp. Dit zijn dorpen waar de indianen nog leven volgens oude tradities en deze steeds weer doorgeven aan de volgende generatie.

Top 4 bezienswaardigheden:

Panamakanaal:

Dit geweldige bouwwerk wordt ook wel gezien als het 8e wereldwonder. Het bijna 80 kilometer lange kanaal zorgt ervoor dat schepen eenvoudig van de Caribische Zee naar de Grote Oceaan kunnen varen. Ze hoeven niet meer helemaal om Zuid-Amerika heen. Tijdens je vakantie in Panama is een bezoek aan dit kanaal dan ook een must.

Miraflores Locks (sluizen):

In het Panamakanaal vind je een aantal sluizen die van belang zijn om de schepen van de ene naar de andere zee te verplaatsen. Door de verschillende getijden is een sluis dus noodzakelijk. De Miraflores Locks zijn erg bijzonder. De schepen worden met treinen door de sluis getrokken.

Fort San Lorenzo:

Gelegen ten noordwesten van Panama-stad aan de Atlantische kust ligt Fort San Lorenzo. Het was onderdeel van een Spaans verdedigingsnetwerk. Tegenwoordig staat het op de werelderfgoedlijst van Unesco. Ondanks alle aanvallen op het fort verkeert het nog in uitstekende staat. Doordat het fort in een natuurrijke omgeving ligt, is het ook ideaal voor wandelaars. Vanaf het fort heb je een geweldig uitzicht over de baai en rivier.

Darien National Park:

Op de grens tussen Panama en Colombia ligt het Darien National Park. Het is het grootste en meest ongerepte park van het land, je vindt er dan ook veel verschillende dier- en plantensoorten. Het is de beste plek in Panama om wildlife en vogels te spotten. Op het gebied van vogels staat het zelfs in de top 10 van de wereld. Wanneer je gaat hiken in het park, is het verplicht om met een gids op pad te gaan.

Valuta:

In Panama betaal je met de Panamese Balboa of de Amerikaanse Dollar.

Tijdsverschil:

Gedurende de winter is het 6 uur vroeger in Panama en in de zomer is dit 7 uur.

Waar je kunt verblijven in Westendorf : Boek je zonvakantie naar Panama op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Panama en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Panama.