Hier vind je het Walachije aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Walachije

Vakantie in de meest historische provincie Walachije!

Walachije is de provincie in het zuiden van Roemenië tussen de Donau en de Karpaten in. Het boerenland dat zich uitstrekt vanaf de Donauvlakte wordt in tweeën gesneden door de rivier de Olt. Het mooiste stuk ligt ten westen van de Olt, Oltenië of Klein-Walachije. De bekendste bewoner van Walachije was Vlad ‘Dracula’ Tepes.

 

De meest populaire plaatsen:

Snagov, net boven Boekarest:

Het dorp Snagov ligt 40 km boven Boekarest, aan een meer omzoomd met bossen. Het is een populaire weekendbestemming van de Bucuresti. In het meer ligt een klein eilandje met daarop een veertiende eeuws klooster en kerkje, allebei zeer de moeite waard. In de kerk ligt volgens overlevering Vlad Tepes begraven, beter bekend als Dracula. De prins van Walachije, Vlad ‘Dracul’ Tepes (dragul is het Roemeense woord voor draak, zijn vader was lid van de Orde van Draken) was een wrede krijgsheer die hard tegen de overheersende Ottomanen vocht. Om bij het eilandje te komen, huur je voor een paar euro een bootje, er ligt er altijd wel een aan de kant op je te wachten.

Oltenië:

Al sinds de Romeinse tijd worden er in Roemenië wijn gemaakt. De lichte, zonnige heuvels van de westelijke en zuidelijke Karpaten liggen op de 45ste breedtegraad die in Frankrijk door wijnstreek Bordeaux loopt en in Italië door Toscane. De wijnen zijn van uitstekende kwaliteit, tradities worden al sinds de oudheid doorgegeven van vader op zoon. De bekendste Roemeense druif is de Feteascã, wat ‘meisje’ betekent. Het is een oude druif, die al in Middeleeuwen in de regio bekend was. Er is een witte variant, de Feteascã Alba (het witte meisje) en een donkerrode, de Feteascã Neagra (het zwarte meisje). In Oltenië, het Klein-Walachije ten westen van de rivier de Olt, vind je behalve uitgestrekte wijngaarden op de glooiende heuvels ook oude verscholen dorpen met karakteristieke houten boerenwoningen. In de winter ruik je overal de specifieke geur van de tegelkachels. In het verre westen, tegen de Donaugrens aan vind je een bijzonder meer. De heldergroene Ochiul Beiului bevriest nooit, hoe extreem onder nul het ook is, door de warme bron die het meer voortdurend van water voorziet.

Top 4 bezienswaardigheden:

De IJzeren Poort:

In het westen wordt de grens met Servië gevormd door de Donau, die de zuidelijke Karpaten en de noordwestelijke uitlopers van de Balkan in tweeën splijt. Het gevolg is een adembenemende kloof die zich zon’n 135 kilometer door een al even adembenemend landschap slingert. De kloof, de langste van Europa, wordt de IJzeren Poort genoemd (Portile de Fier) en is onderdeel van het gelijknamige Nationaal Park. Het smalste stuk van de route is de beroemde Kazan Kloof (kazan betekent reservoir). De kolkende Donau is hier maar 150 meter breed.

Brâncusi’s Eindeloze Kolom in Tãrgu-Jiu:

Constantin Brâncusi, de vader van de moderne beeldhouwkunst, geldt als een van de invloedrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw. Hij werd in 1876 geboren in een arm dorp aan de voet van de Karpaten, vlakbij Tãrgu-Jiu. Als jongetje hoedde hij schapen, maar hij sneed ook al allerlei figuren uit hout. Zijn hele leven, ook toen hij beroemd was en zijn beelden in vele grote internationale musea te vinden waren, leefde en kleedde hij zich als een eenvoudige Roemeense boer. Zijn studio in Parijs (voor Centre Pompidou) echode de sfeer van de traditionele boerenwoningen in Oltenië. In 1938 maakte hij voor Tãrgu-Jiu zijn monument ter nagedachtenis aan de soldaten die in de Eerste Wereldoorlog waren gevallen in de strijd om de Jiu-rivier. Het monument bestaat uit drie delen: de Eindeloze Kolom van 29 meter hoog, de Poort van de Kus en tot slot de Tafel van de Stilte en is prachtig gerestaureerd met behulp van het Wereld Cultuur Fonds.

Het kasteel van Dracula:

Het is een ruïne, je moet er 1480 traptreden voor naar boven, maar dan sta je ook voor wat er overgebleven is van het echte kasteel van Dracula, Vlad Tepes III. Vlad Tepes was halverwege de vijftiende eeuw prins van Walachije. Hij verzette zich tegen de Turken, die hij graag spietste in een rijtje langs de kant van de weg, zo kreeg hij zijn bijnaam Vlad de Spietser. Het Poienari kasteel - de ruïne - is op zich niet zo bijzonder, maar de klim door de bossen is fantastisch en het uitzicht boven weergaloos mooi.

Transfagarasan:

Vanuit Walachije, richting Transsylvanië, doorkruis je de Karpaten. Wilde bloemenweiden, snelle stroompjes, steeds ruiger wordende bergen, een prachtig deel van Roemenië. De bergpas op 2000 meter hoogte met tientallen haarspeldbochten vormt de spectaculaire grens tussen Transylvanie en Walachije. Er ligt, ook in de zomer, heel vaak sneeuw.

Valuta:

De nationale munt van Roemenië is de Lei, 1 euro is ongeveer 4,5 Lei.

Tijdsverschil:

Het is in Walachije één uur later dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Walachije op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Walachije en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Walachije.