Hier vind je het Rusland aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Rusland

Rusland: alles voor een geweldige culturele vakantie!

Bij Rusland denk je waarschijnlijk al snel aan onverdraaglijke kou, wodka en grauwe communistische steden. Niets is minder waar. Rusland is mede dankzij zijn grootte het meest veelzijdige land ter wereld. Het land is maar liefst 9000 kilometer lang, ligt in de werelddelen Europa en Azië en heeft de reiziger van alles te bieden. Zo kun je bijvoorbeeld prachtige stedentrips maken naar Sint Petersburg en Moskou, maar is het ook mogelijk om een strandvakantie Sotsji te boeken. Of wat dacht je van de langste treinreis ter wereld: de Trans-Siberië Express. Wat je ook gaat doen, een vakantie naar Rusland zal je niet snel vergeten!

 

De meest populaire steden in Rusland:

Sint Petersburg:

Sint-Petersburg, voorheen Leningrad, is de oude hoofdstad van Rusland vernoemd naar tsaar Peter de Grote. Van alle steden in Rusland oogt deze stad het meest Europees. Er zijn zelfs mensen die de vergelijking met Venetië maken, omdat de stad een combinatie is van indrukwekkende architectuur, mooie paleizen met daartussen veel grachten. St. Petersburg is een cultuurstad pur sang en wie van cultuur houdt, zit hier dan goed met het wereldberoemde Hermitage Museum en haar 2,7 miljoen kunstwerken uit de oudheid en middeleeuwen. Deze stad leeft 24 uur per dag en tijdens de Witte Nachten in juli zeker, want dan gaat de zon niet onder en vinden er allerlei leuke festiviteiten plaats.

Moskou:

Moskou is de hoofdstad van Rusland en samen met Sint Petersburg dé toeristische trekpleister van Rusland. Waar Sint Petersburg zich meer richt op het westen, is Moskou echt typisch Russisch, met als belangrijkste herkenningspunt de Sint-Basiliuskathedraal. Wat ook niet te missen is in Moskou is het immense Rode plein met het aangrenzende Kremlin. Cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Zo zijn er meer dan 80 musea, indrukwekkende paleizen en zelfs de metrostations zijn het waard om eens goed rond te kijken.

Top 2 wat te doen:

Gouden Ring van Rusland:

De Gouden Ring van Rusland is een verzamelnaam voor de belangrijkste historische steden van Rusland. Men noemt het de Gouden Ring omdat de steden in de vorm van een halve cirkel liggen. In totaal bestaat de ring uit twintig steden waarvan Jaroslavl, Vladimir, Suzdal en Rostov de belangrijkste zijn. Voor wie het echte Rusland wil leren kennen, is een rondreis een aanrader. Gedurende een dergelijke reis leer je het oude Rusland kennen. Je ziet prachtige gebouwen zoals het Spaso-Preobrazjenski klooster in Jaroslavl of de houten huizen in het centrum van Rostov, dat tevens tot de oudste plaatsen van Rusland hoort.

Trans-Siberië Express:

Een van de mooiste en indrukwekkendste treinreizen ter wereld is met stip de Trans/Siberiè Express. Deze meer dan 9000 kilometer lange treinreis voert je door het hart van Rusland, via Mongolië met als eindbestemming Beijing (Peking). Niet alleen zie je het dagelijkse leven van de Russen van dichtbij, ook reis je dwars door de Gobi-woestijn, langs de Chinese Muur, het Baikalmeer en ontmoet je de vriendelijkste mensen.

Top 5 wat te zien:

Sint-Basiliuskathedraal:

Je hoeft maar een reclamefolder van Rusland open te slaan en je ziet de Sint-Basiliuskathedraal. Met zijn opvallende vormen en vrolijke kleuren is het meteen een van de mooiste gebouwen van Moskou. De mythe zegt zelfs dat de ogen van de bouwer werden uitgestoken zodat hij nooit meer een mooier gebouw kon maken.

Rode Plein:

Met een lengte van 100 meter en een breedte van 550 meter is dit immens grote plein het bekendste plein van Moskou en Rusland. Rondom het plein liggen tal van belangrijke bezienswaardigheden zoals het Kremlin, de Sint-Basiliuskathedraal, het Nationaal Historisch Museum en het warenhuis GUM.

Kremlin:

Aansluitend aan het Rode Plein in Moskou vind je het Kremlin. Dit prachtige bouwwerk fungeert al eeuwenlang als het hart van de Russische regering. Rondom het hele Kremlin loopt een muur en dat verklaard meteen de naam. Kremlin betekent namelijk ‘versterkte stadskern’.

Alexander Nevskiklooster:

Het Alexander Nevskiklooster uit 1710 is een van de oudste gebouwen van de stad en kreeg de naam Alexander Nevsky vanwege de slag die hij won op de Zweden in 1240. Aan het eind van de 18e eeuw, in 1787, kreeg het klooster de ‘lawra status’, wat in de orthodoxe kerk een belangrijke titel is.

Hram Spas na Krovi:

Iedereen kent de Sint-Basilius kathedraal wel op het Rode Plein in Moskou. Sint Petersburg heeft haar eigen versie met de Opstandingskerk (Hram Spas na Krovi), die daarvan afgeleid is. De buitenkant is rijkelijk versierd met prachtig mozaïekwerk, maar ook de binnenkant is een lust om naar te kijken.

Valuta:

In Rusland betaal je met de Russische Roebel.

Tijdsverschil:

Rusland kent maar liefst elf verschillende tijdzones, variërend van een tijdsverschil van 1 uur met Nederland tot een tijdsverschil van 11 uur met Nederland.

Boek je vakantie naar Rusland op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Rusland en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Rusland.