Hier vind je het Slovenië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Slovenië

Ontdek de mooiste natuur tijdens een vakantie Slovenië!

Mooie alpentoppen, uitgestrekte valleien, blauwe meertjes en vele gezellige dorpjes: dat is Slovenië in een notendop. Veel mensen die op vakantie met de auto naar Kroatië gaan, rijden vaak in een sneltreinvaart door dit land. Zonde! De natuur behoort misschien wel tot de mooiste van Europa en de vriendelijke bevolking kijkt reikhalzend uit naar je komst. Het unieke landschap dat Slovenië zo bijzonder maakt, is ontstaan in de laatste IJstijd. Liefhebbers van natuur zitten in Slovenië absoluut op de juiste plek. En nog een leuke bijkomstigheid is dat de prijzen hier vele malen lager liggen dan in de rest van Europa. Dus Slovenië is niet alleen een fantastisch vakantieland, het is ook nog eens een goedkope bestemming!

 

De meest populaire regio’s in Slovenië:

Osrednjeslovenska:

De belangrijkste reden waarom veel toeristen afreizen naar deze regio is vanwege de hoofdstad Ljubljana. Deze levendige studentenstad, die wel wat weg heeft van het Tsjechische Praag, bezit over tal van interessante bezienswaardigheden. Bovenop de heuvel ligt bijvoorbeeld het prachtige kasteel Ljubljanski Grad. Maar er is meer in de regio Osrednjeslovenska te zien dan alleen de hoofdstad. Zoals de Pekel kloof die ten zuidwesten van Ljubljana ligt. De uit lijmsteen uitgesleten kloof leent zich perfect voor mooie wandelingen langs rivieren, watervallen en kleine meertjes die gevormd zijn door de watervallen. Verder barst het in de regio van mooie kastelen en leuke kleine dorpjes waar je voornamelijk regionale producten tegenkomt.

Savinsjka:

Van prachtige uitlopers van de Alpen tot middeleeuwse kastelen en moderne thermale baden. Je kunt wel stellen dat de Savinsjka regio een regio is met veel diversiteit. Mensen die graag gaan wandelen, hiken of fietsen moeten daarom zeker naar het kleine dorpje Logarska Dolina. Dit dorp wordt voornamelijk gebruikt als uitvalbasis om de Kamnik-Savinja Alpen te verkennen. En ga je in de winter op vakantie naar Slovenië? Dan kan er ook geskied worden in deze Alpen. Een van de leukste dorpjes in de regio Savinsjka is Gornji Grad waar je onder andere een prachtige barokke kerk kunt bezichtigen met altaar schilderijen van Kremser-Schmidt uit de 18e eeuw. Andere hoogtepunten in de regio zijn mooie meren, een aantal natuurparken en Romeinse opgravingen in het Roman Necropolis Archaeological Park.

Jugovzhodna Slovenija:

Glooiende heuvels met wijnvelden, kleine kerkjes die afgewisseld worden door imposante kastelen en donkere bossen zijn een aantal aspecten die deze provincie zijn charme geven. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden in de regio is Kasteel Ribnica dat uit de 12e eeuw dateert. Helaas is een groot deel in 1784 verwoest door een grote brand en is het ook niet helemaal ongeschonden uit de Tweede Wereldoorlog gekomen. Toch is een groot deel gerestaureerd en zijn er tegenwoordig museumvoorwerpen ondergebracht. Een stad die je zeker niet mag missen wanneer je in deze regio bent is Novo Mesto. Het is de grootste stad van de regio en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen als het gaat om de Hallstatt cultuur in Europa. De stad zelf is al een openluchtmuseum maar in de omgeving zijn ook tal van interessante bezienswaardigheden te zien zoals het kasteel van Otočec en het Pleterje klooster.

Top 4 bezienswaardigheden in Slovenië:

Meer van Bled:

Gelegen in het noordwesten van Slovenië, geposteerd tussen de Alpen, ligt het prachtige meer van Bled. Het is een van de meest gefotografeerde plekjes van het land. Middenin het meer ligt een klein eilandje met de Maria Hemelvaartskerk erop. Je kunt dit eiland bereiken door een boottochtje te boeken met een traditioneel Sloveens bootje genaamd ‘pletna’. De omgeving van het meer is ook zeer geliefd bij wandelaars en fietsers.

Kasteel Predjama Grad:

Een van de mooiste burchten die het land rijk is, is de Predjama Burcht. Het dateert uit de 12e eeuw en is gebouwd tegen een imposante rotspartij. De naam betekent ‘kasteel voor de grot’ en dat heeft er natuurlijk mee te maken dat er een prachtige grot te vinden is achter het kasteel. Tegenwoordig dient het kasteel als museum waar je prachtige collecties kunt bewonderen en zo een goed beeld krijgt van het leven van toen.

Grotten van Postojna:

Achter het dramatische maar tegelijkertijd ook romantisch ogende kasteel Predjama Grad liggen de wereldberoemde grotten van Postojna. Dit bijzondere grottenstelsel dat over het kasteel waakt, is open voor publiek. Het is maar liefst 20.570 m² groot en er rijdt een treintje door de grotten heen. Vervolgens ga je op pad met een gids die je alles weet te vertellen over deze twee miljoen jaar oude grotten.

Zelenci:

Helemaal in het noordoosten van het land, op het punt waar Slovenië, Oostenrijk en Italië elkaar ontmoeten, ligt het natuurreservaat Zelenci. De prachtig blauwgroene bron wordt gezien als het begin van de langste rivier van Slovenië, de Save-rivier. Het park dankt zijn naam aan de groene kleur (of blauwe) kleur die het water van de bron heeft. Er zijn maar weinig plekken in de wereld waar het water zo’n heldere en tegelijkertijd aparte kleur heeft.

Valuta:

In Slovenië betaal je met de euro.

Tijdsverschil:

In Slovenië is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Slovenië op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Slovenië met Mondygo.