Hier vind je het Andalusië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Andalusië

Andalusië meest veelzijdige vakantiebestemming!

Andalusië in het uiterste zuiden van Spanje, gelegen aan de Middellandse Zee en aan de Atlantische Oceaan.  Beroemd vanwege de prachtige steden als Granada, Sevilla en Córdoba, de uitgestrekte kustlijn, de vele golfbanen en het overwinteren. De invloed die de Moorse overheersing achter heeft gelaten is heel duidelijk zichtbaar in de Andalusische steden en dorpen.

Het is de bakermat van de flamencomuziek, het stierenvechten en de sherry. De enige provincie waar je ’s middags in de sneeuw kunt staan en de dag af kunt sluiten met een frisse duik in de zee.

 

De meest populaire steden van Andalusië:

Sevilla:

Sevilla is de bruisende hoofdstad met gezellige straten, Moorse architectuur, prachtige 17e eeuwse paleizen, en herenhuizen waar sprankelende flamenco voorstellingen worden gegeven. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de kathedraal Maria de la Sede, de Giralda toren, het koninklijk paleis Alcázar en het mooie Plaza de España.

Granada:

Granada, gelegen aan de voet van de Sierra Nevada,  dankt haar bekendheid vooral aan de wereldberoemde Alhambra. Dit Moorse bouwwerk met verschillende paleizen, tuinen patio’s en tuinen staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst .

Córdoba:

Córdoba was ooit een van de belangrijkste steden van Europa. De indrukwekkende moskee-kathedraal, de Mezquita en het Alcázar de los Reyes Cristianos en de Medina Azahara herinneren aan dit rijke verleden.

Stranden:

Costa de la Luz:

Costa de la Luz is de Atlantische kust van Andalusië en loopt van Tarif in het zuidwesten tot aan de grens met Portugal in het noordwesten.

De oneindige goudgele stranden van de Costa de la Luz, ‘Kust van het Licht’, behoren tot de mooiste van Spanje.

Tarifa, de meest zuidelijke stad van Spanje is vooral in trek bij windsurfers en kiteboarders. Cádiz wordt vaak vergeleken met Havana, de hoofdstad van Cuba. Beide hebben de Malecon, de lange boulevard die de stad een unieke uitstraling geeft. 

Costa del Sol:

De 300 km lange ‘zonnekust’ aan de Middellandse Zee, loopt van Gibraltar naar Almería. De belangrijkste stad is Málaga en vormt tevens de scheiding tussen het toeristische populaire westelijke gedeelte met de bekende plaatsen als Torremolinos en Granada en het oostelijke deel met de plaatsen Nerja en Torre del Mar.

Het mondaine Marbella is een van de belangrijkste badplaatsen. Veel welgestelde toeristen overwinteren hier graag vanwege de aangename temperatuur en de bijna altijd schijnende zon. Op de Avenida del Mar, de weg richting zee, vind je veel beelden van Salvador Dalí, de wereldberoemde Spaanse kunstenaar.

Cultuur:

Andalusië wordt wel gezien als de culturele schatkamer van Spanje. De oude Moorse invloeden zijn nog heel duidelijk zichtbaar. Zoals de imposante bouwwerken als de Alhambra in Granada en in Córdoba de Mezquita, de vele prachtige paleizen met binnentuinen, mozaïeken en badhuizen.

De flamenco is in Andalusië ontstaan. De samensmelting van invloeden van Joodse en Islamitische muziek komen tot uiting in een passionele dans vol levensvreugde en verdriet. In heel Andalusië zijn talloze shows in bars en restaurants.

Het stierenvechten is een andere Andalusische traditie. Deze ontstond in de stad Ronda waar de oude arena zeker een bezoek waard is. In Sevilla staat ook een prachtige arena waar je achter de schermen mag kijken en de prachtige pakken en uitrusting van de matadors kunt bezichtigen.

Andalusië heeft de meest bekende festivals, de feria’s. Feesten waarbij de heren in traditionele torero, de vrouwen in flamencojurken een week lang feesten, drinken en dansen. Een geweldig feest vol tradities dat door jong en oud wordt gevierd.

In verschillende steden wordt ook de semana Santa gevierd met gemaskerde parades en drums.

Natuur:

Andalusië heeft veel nationale parken zoals Axarquía ten oosten van Málaga met haar subtropische gewassen, de Sierra Nevada en Europa’s enige woestijn. 

Guadix:

Guadix is een gemeente in de Spaanse provincie Granada. Guadix lijkt op de Grand Canyon, maar dan in het klein. De plaats herbergt een ruig landschap van roodgekleurde canyons. 

Sierra Nevada:

Sierra Nevada heeft de hoogste bergtoppen van Spanje. Hier ligt niet alleen het zuidelijkste skigebied van Europa maar ook het grootste nationale park van Spanje.

Tabernas:

Dit is Europa’s enige woestijn. Het is een dor, droog landschap met cactussen, heuvels en droge rivierbeddingen.

Weer en klimaat:

Andalusië is een van de warmste en droogste regio’s van Spanje. Het mediterrane klimaat zorgt voor hete droge zomers en milde winters met weinig neerslag. Meer dan 300 dagen per jaar schijnt hier de zon en met een gemiddelde jaar temperatuur van bijna 20 graden is het een ideaal gebied voor een vakantie in de zomer, stedentrip in de winter of om te overwinteren.

Valuta: 

Je betaalt in Spanje (Andalusië) met de euro.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Andalusië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Andalusië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond.  Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Andalusië.