Hier vind je het Comunidad de Madrid aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Comunidad de Madrid

Vakantiebestemming naar het warme hart van Spanje!

Precies in het hart van Spanje ligt de regio Madrid. In de hoofdstad vind je vele van de meest bezochte musea van Spanje zoals het Pradomuseum. Madrid heeft een bruisend nachtleven, prachtige parken om verkoeling en rust te zoeken en vele tapasbarretjes waar je heerlijk kunt eten. Het is de regio waar de hoofdstad een belangrijke rol speelt, maar waar veel kleine historische steden als Aranjuez, San Lorenzo del Escorial en Alcalá de Henares, uitgeroepen tot werelderfgoed, het gebied interessant maken voor een mooie vakantie.

 

De meest populaire steden van Comunidad de Madrid:

Madrid:

Madrid is een echte metropool, een van de grootste steden van Europa met grote pleinen, chique winkelstraten, verkeersdrukte en veel bezienswaardigheden. Het Musea del Prado is een van de grootste en beroemdste kunstmusea ter wereld. Het Plaza Mayor is het bruisende hart van de stad. Op dit enorme plein werden vroeger stierengevechten gehouden. Tegenwoordig kun je hier genieten van de prachtige oude gebouwen terwijl je op een terrasje geniet van een verkoelend drankje.
In het zeer grote Retiro stadspark is het heerlijk uitrusten na een dag door de stad lopen. Het Palacio Real de Madrid, het koninklijk paleis omringd door prachtige tuinen, is na Versailles het grootste koninklijk paleis van Europa.

Alcalá de Henares:

Zo’n 30 kilometer van Madrid ligt de stad Alcalá de Henares. Dit is de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, schrijver van het beroemde boek “Don Quijote”. Deze stad staat op de werelderfgoed lijst van Unesco als eerste universiteitsstad ter wereld. De universiteit, opgericht in 1499, is voor publiek toegankelijk. Het hart van de stad wordt gevormd door Plaza de Cervantes en de hoofdstraat Calle Mayor. Met zijn kronkelige straatjes en middeleeuwse gebouwen, is de stad nog altijd een bron van historie.

San Lorenzo del Escorial:

Ongeveer 45 kilometer van Madrid ligt de kleine stad San Lorenzo del Escorial. Deze stad heeft een van de meest bezochte bezienswaardigheden van het land: “Real Monestario de el Escorial”, een klooster, museum, basiliek, paleis en mausoleum ondergebracht in één gigantisch gebouw dat stamt uit 1584. Koning Philip II gaf opdracht voor de bouw van dit enorme complex. Hij wilde een paleis waar hij kon wonen, een mausoleum waar alle Spaanse vorsten begraven zouden worden, een museum om zijn vele verzamelingen in onder te brengen en een basiliek, aangezien hij zeer katholiek was. Het enorme complex heeft vele binnenpleinen, fonteinen en maar liefst vierduizend kamers.

Wat te doen:

Spaanse cultuur:

De grootste stierenvechtersarena van Spanje staat in Madrid, Las Ventas. De arena werd geopend in 1931 en bood plaats voor ruim 25.000 toeschouwers. Elke dag werd er wel een stierengevecht gehouden tijdens het seizoen. De waardering die een stierenvechter genoot in Madrid was erg groot. Nu wordt de arena gebruikt voor onder andere concerten. De Madrileense keuken verschilt nogal van de mediterrane keuken. De keuken van Madrid bestaat vooral uit vlees en veel peulvruchten. Hier eet je vooral stoofpotten zoals de bekende ‘cocido madrileño’.

Spaanse natuur:

Deze regio heeft een ruw, heuvelachtig landschap met veel oude dorpjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Het berggebied ten noorden van Madrid, Sierra de Guadarrama, is een favoriete plek waar veel Madrilenen graag gaan wandelen. Het is een bosrijk gebied van pijnbomen, eikenbomen en hoge bergtoppen met hoogtes van wel 2000 meter.
Het Parque Regional de la Cuenca Alta del Manzanares, is een prachtig natuurpark waar je mooie wandelingen kunt maken en rotsen kunt beklimmen.

Weer en klimaat:

De regio Madrid heeft een echt binnenlands mediterraan klimaat. De winters kunnen zeer koud zijn en de zomers heel heet met regelmatig temperaturen boven de 30 graden.

Valuta: 

Je betaalt in Spanje (Comunidad de Madrid) met de euro.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Comunidad de Madrid op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Comunidad de Madrid en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Comunidad de Madrid.