Hier vind je het Formentera aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Formentera

Vakantie op Formentera, een Caribisch genoegen!

Formentera is het kleinste bewoonde eiland (Spanje) van de Balearen. Formentera behoort samen met Ibiza en nog een handjevol onbewoonde eilanden tot de groep Pitiusen, een onderdeel van de Balearen. Op Formentera merk je al gauw dat de stress van je afglijdt. En hoe kan dat ook anders? Prachtig weer, schitterende witte stranden en een hemelsblauwe lucht. Op het hoogste punt van het eiland, de rotsen van La Mola, is in 1978 een gedenksteen geplaatst ter ere van de Franse schrijver Jules Verne, omdat hij in een van zijn boeken over Formentera schreef. Dit eiland is rustiger dan de andere eilanden in de Balearen, dat komt vermoedelijk omdat het alleen per boot bereikbaar is.

 

De meest populaire steden op Formentera:

Es Calo:

Als je ergens op Formentera vis wilt eten, moet je echt naar Es Calo gaan. Aan het strand zijn veel eetgelegenheden waar je al het heerlijks uit zee terugvindt op de kaart. En houd je niet van vis? Geen nood! In Es Calo kun je je toch wel amuseren. Dit vissersdorpje werd in de negende eeuw gesticht door monniken, kijk maar eens of je nog iets kunt vinden dat aan die beginperiode herinnert.

Sant Francesc:

Knusse terrasjes en leuke winkeltjes, die vind je in San Francesc. Wil je niet alleen maar eten, drinken en shoppen, breng dan een bezoek aan de kerk Sant Francesc Xavier. Het is een heel bijzondere kerk: wit en rechthoekig en zonder torens. Raar? Misschien! Als je weet dat deze kerk een voormalig fort is, begrijp je de vreemde vormen al beter.

La Savina:

De havenstad van Formentera is La Savina. Die haven is een verrassende mengeling van jacht- en vissershaven. Je vindt ook hier leuke eetgelegenheden en gezellige winkeltjes. Vlak bij de haven liggen de stranden Llevant en Ses Illetes, de leukste van Formentera. Vanuit de haven vertrekt de ferry naar Ibiza.

Top 3 bezienswaardigheden:

Graf van Ca Na Costa:

Het graf van Ca Na Costa levert het onomstotelijke bewijs dat Formentera als sinds de Bronstijd bewoond is geweest. Het graf dat langs de weg van Estany Pudent naar Es Pujols ligt, geldt als een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van de Balearen.

Estany des Peix:

In het natuurpark Ses Salines, in het noorden van Formentera, ligt het meer Des Peix. Dit meer wordt door een duinenrij gescheiden van de zee en veel vogels zoeken dit gebied graag op. Een aanrader voor vogelaars en iedereen die een mooie natuur weet te waarderen.

Stranden:

De grootste publiekstrekkers van Formentera zijn absoluut de verblindend witte stranden, die meer weg hebben van het Caribisch gebied dan van de Balearen. Uniek is het grote aantal nudistenstranden. Heb je daar geen zin in? Kijk dan even goed waar je moet zijn om bedekt te kunnen zonnen en zwemmen. Het grootste strand, Migjorn, ligt overigens in het zuiden. Een verrukkelijk strand, óók voor de inwendige mens, want er zijn restaurants en bars in overvloed.

Ook de moeite waard:

Es Pujols:

Ook voor jongeren is Formentera een fijne vakantiebestemming. Zo vind je in het noordoosten Es Pujols, een klein toeristencentrum met bars met livemuziek, discotheken en nachtclubs.

Op de sportieve toer:

Leren zeilen op een catamaran? Dat kan ook op Formentera, namelijk op Playa de Ses Illetes. Op Playa de Levante en Playa de Sa Roqueta kun je ook terecht voor allerlei watersporten. En dat sporten hoeft niet alleen aan, in en op het water: Formentera is een fietseiland bij uitstek. En geen zorgen over steile klimmetjes, want die zijn er niet. Nou ja, met uitzondering van La Mola dan, daar hebben zelfs geoefende fietsers nog een hele kluif aan.

Naturisme op Formentera:

De mooiste en schoonste stranden van de Balearen vind je op Formentera. Bijna overal is trouwens naturisme toegestaan, maar het officiële naaktstrand is Playa de Ses Illetes. Er zijn trouwens wel regels: zo moet je in de buurt van bars en restaurants gekleed zijn. Wil je met niets en niemand rekening hoeven te houden, ga dan naar Playa de Levante.

Valuta:

Op Formentera (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil tussen Formentera en Nederland.

Boek je vakantie naar Formentera op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op Formentera en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Formentera.