Hier vind je het Fuerteventura aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Fuerteventura

Ongetwijfeld bruin na een vakantie op Fuerteventura!

Vakantie vieren op Fuerteventura (Spanje) betekent een onvergetelijke ervaring. Ondanks dat het eiland droog en kaal is heeft het een niet te evenaren schoonheid met heerlijke warme temperaturen. De kans dat je vakantie hier verregent, is nagenoeg nihil. De zon schijnt er het hele jaar door, de economie draait op toerisme en het is dan ook niet verwonderlijk dat de bevolking er alles aan doet om je vakantie tot een succes te maken. Er verrijzen hier nog steeds grote, luxe ‘all inclusive’-resorts. Streeploos bruinen, is hier de normaalste zaak van de wereld, want naturisme komt opvallend veel voor.

 

De twee belangrijkste badplaatsen op Fuerteventura:

Corralejo:

Van klein vissersdorpje is Corralejo uitgegroeid tot een populaire badplaats. Omdat de hotels, resorts en appartementen laag gehouden zijn, maakt Corralejo een gemoedelijke indruk. Het uitgaanscentrum bevindt zich aan de haven. Hier zijn de winkels, restaurants en cafés. Je kunt hier ook de veerboot nemen, die brengt je in 40 minuten naar Lanzarote. De boottocht naar Los Lobos, een onbewoond eilandje, is zeker ook een aanrader. In het zuiden van Corralejo ligt het Parque Natural Dunas de Corralejo. Dit is een groot duingebied met schitterende zandstranden.

Jandia:

Rond Jandia liggen paradijselijke zandstranden zoals Playa de Sotavento, Playa Barlovento en Playa de Matorral. Heel populair zijn Costa Calma, La Pared en het vissersdorpje Morro Jable. Van hieruit kun je trouwens de boot naar Gran Canaria nemen.

Top 4 plaatsen in het binnenland:

Betancuria:

Tot 1835 is Betancuria de hoofdstad van Fuerteventura. Nu geldt Betancuria als het oudste stadje van het eiland. Betancuria ligt in een beschut dal tegen een helling. Al jaren geleden is het stadje tot monument verklaard, niet zo verwonderlijk als je ziet hoeveel culturele erfgoederen hier te bezichtigen zijn. Zo is er bijvoorbeeld de prachtige parochiekerk uit 1426 waar ieder uur rondleidingen gehouden worden, zijn er de adellijke paleizen en voorname burgerwoningen. Het is verstandig om in de vroege ochtend of in de namiddag het stadje te bezoeken, de laagstaande zon toont het dan op zijn mooist.

La Oliva:

Rond La Oliva vind je, zover dat mogelijk is op dit eiland, de meeste landbouw. De producten die hier gekweekt worden, zijn vooral voor eigen gebruik. Stel je er ook niet te veel van voor, het gaat met name om tomaten, uien, aardappelen en vijgen. La Oliva heeft de oude herenhuizen, die herinneren aan de glorietijd in de 18e eeuw, gerenoveerd. Zo is het plaatsje een leuk doel geworden voor een dagtochtje.

Antigua:

Een van de oudste plaatsjes van Fuerteventura is Antigua. Ooit was dit plaatsje, gedurende een korte tijd, zelfs de hoofdstad van Fuerteventura. Je vindt er nog wat kleine witte huisjes, een kerk en ruïnes van windmolens. Er is ook een klein openluchtmuseum annex restaurant: Centro de Artesania Molino de Antigua. Eerlijk is eerlijk: je kunt jezelf hier geen hele dag vermaken, maar wanneer je toevallig in de buurt bent, is het leuk om even te kijken.

Het binnenland van Fuerteventura:

Het binnenland van Fuerteventura is woest en kurkdroog. Waar je kijkt, zie je gedoofde vulkanen en uitgestrekte lavavelden. Omdat het bijna nooit regent en de bodem uit rotsen bestaat, is er weinig begroeiing: wat aardappelen, tomaten en uien. Voor eigen gebruik. Het enige product dat echt welig tiert op de gronden van Fuerteventura is aloë vera, deze plant gedijt op de rotsige bodem en onder de felle zon. De producten afkomstig van deze plant zijn momenteel een hype! De gels, crèmes en drankjes zijn niet aan te slepen.
Wie Fuerteventura bezoekt, zal niet snel bedenken dat dit vroeger de graanschuur van de Canarische Eilanden was. Door droogte, ontbossing en overbegrazing is Fuerteventura een soort woestijn geworden, gevoed door lava en Saharazand. Alleen cactussen, vetplanten en enkele mossen weten zich hier nog staande te houden. Er zijn een paar diepe ravijnen die het regenwater opvangen en vasthouden, hier vind je kleine oases die een bezoek waard zijn!
Trouwens: je hoeft niet bang te zijn voor nieuwe vulkaanuitbarstingen. De laatste eruptie dateert van 5000 jaar geleden en momenteel zijn de vulkanen in rust of dood.

Valuta:

Op Fuerteventura (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Fuerteventura is het een uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Fuerteventura op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op Fuerteventura en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Fuerteventura.