Hier vind je het Gran Canaria aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Gran Canaria

Gran Canaria voor een vakantie met zon en amusement!

Gran Canaria is een van de Canarische Eilanden, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het eiland hoort bij Spanje, hoewel het daar 1350 km vandaan ligt. Wat maakt het uit? Als je het hebt over Gran Canaria, dan heb je het over een gemiddelde jaartemperatuur van 22 graden en over een zeewatertemperatuur die tussen de 19 en 24 graden ligt. Dan heb je het over een paradijs! Als je een onderzoek van de universiteit van Syracuse mag geloven, heeft Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria, zelfs het beste klimaat ter wereld.

 

De meest populaire steden op Gran Canaria:

Las Palmas:

De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas. Het is een grote havenstad met 350.000 inwoners. Je vindt hier cultuur, historische gebouwen en prachtige winkelstraten. De mooiste gebouwen van Las Palmas vind je in de historische wijk La Vegueta. Hier staan de Santa Ana kathedraal en het huis van Columbus, Casa de Colón. Leuke foto’s kun je maken op het plein voor de kathedraal waar acht bronzen honden staan.

Teror:

Teror is de belangrijkste bedevaartplaats van Gran Canaria. Maria zou hier op 8 september 1481 verschenen zijn tussen de takken van een dennenboom. Ieder jaar wordt die verschijning weer herdacht. Op de zondagen wordt op het kerkplein een markt gehouden, waar ze heerlijke bloedworst verkopen. In het dorpje staan schitterende koloniale huizen, voorzien van de typische Canarische balkons en ook een bezoek aan de basiliek mag zeker niet ontbreken.

Playa del Inglés:

Playa del Inglés is het toeristische middelpunt van Gran Canaria. Het ligt aan het mooiste strand van het eiland. De stad heeft vooral winkels, hotels, appartementen en veel restaurants en bars. Hoewel de meningen over de kwaliteit van het winkelcentrum Yumbo wat uiteenlopen (“alleen maar shirtjes, hoedjes en nep-tassen”) is het toch best de moeite van een bezoek waard!

Puerto de Mogan:

Puerto de Mogan is een idyllisch plaatsje met een gezellige jachthaven. De appartementen zijn mooi gebouwd en met gevoel voor decorum beschilderd. Door het vele water wordt Puerto de Mogan ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd. Op vrijdag is er een gezellige markt. Als je met de auto gaat, moet je rekening houden met parkeerproblemen. Zorg dat je er bijtijds bent! Vanuit de haven kun je mooie boottochten maken en er worden jetski’s verhuurd.

Tejeda:

Tejeda is het hoogst gelegen dorp van Gran Canaria. Indrukwekkend is de omgeving met amandelbomen en het berglandschap met bergen als Roque Nublo en Roque Bentaiga. Het Monumento Natural del Roque Nublo mag je hier niet overslaan! De Roque Nublo is een enorme basaltrots die zich majestueus verheft tot een hoogte van 1803 meter. De monoliet op de top is gevormd door eeuwenlange erosie van water, wind, sneeuw en ijs.

Festivals Gran Canaria:

Op Gran Canaria worden door het jaar heen veel festivals gehouden. De meeste feesten hebben een religieuze oorsprong, want reken maar dat er op Gran Canaria nog veel heiligenfeesten zijn! Maar gelukkig is er ook het Internationale Muziekfestival, ieder jaar in januari. En om de twee jaar wordt het filmfestival gehouden, in oktober en november. Dan is er het Operafestival in februari en maart, het Ballet- en Dansfestival in mei en Temudas, een theaterfestival in de zomermaanden, waaraan internationale gezelschappen, verspreid over verschillende podia, deelnemen.

Dan zijn er nog de folkloristische processies ter ere van Maria en allerlei beschermheiligen. Vaak wordt een afbeelding van de heilige meegedragen en offeren de inwoners van Gran Canaria plaatselijke producten aan hun heilige om daarmee voorspoed voor het nieuwe jaar af te smeken. Het is misschien goed te bedenken dat op Gran Canaria álle feestdagen gevierd worden en dat je om die reden wel eens voor een gesloten (winkel)deur kunt staan. Het is echt leuk om in november een bezoek te brengen aan Teror. De vooral oudere mannen trekken dan door de straten, terwijl ze vooral religieuze liederen zingen. Daarbij worden ze begeleid door traditionele instrumenten. Aanrader!

Valuta:

Op Gran Canaria (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Gran Canaria is het een uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Gran Canaria op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op Gran Canaria en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Gran Canaria.