Hier vind je het Ibiza aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie & feestvakantie Ibiza

Ibiza, dat is een zonvakantie en feestvakantie!

Ibiza (Spanje) staat voor feesten en genieten. De stranden zijn overdag heerlijk om te zonnen en te zwemmen. ’s Avonds en ’s nachts zijn ze vaak het decor voor party’s en vreugdevuren. Het is geen wonder dat het eiland zo populair is onder jongeren én onder de ouderen die het kennen vanuit hun jeugd, want eens was Ibiza een echt hippie eiland. In de talrijke discotheken treden vaak beroemde discjockeys op, die zich steeds vaker voor het hele seizoen aan een discotheek verbinden.

 

 

De meest populaire steden van Ibiza:

Ibiza Stad:

Ibiza Stad, of Eivissa zoals de autochtone bevolking zegt, heeft niet voor niets een centrum dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. De stad stamt uit 650 jaar v. Chr. Uit die tijd is er weinig overgebleven, maar de vestingmuur uit de 16e eeuw die D’Alt Vila omsluit en de witte huisjes in volksbuurt Sa Penya zijn echte blikvangers in deze bruisende plaats. Vlakbij de haven vind je Paseo Vara de Rey, het echte en vrolijke centrum van Ibiza. ’s Avonds zijn de smalle straatjes het domein van rondslenterende bezoekers, die op zoek zijn naar gezellige terrassen en bars. Tussen de haven en de stadsmuren ligt een doolhof van straatjes waar van alles te beleven valt. Ondanks de drukte heeft dit stadsdeel echter niets van zijn bekoring verloren, de huizen zijn nog altijd laag en wit.

Santa Eulalia del Rio:

Santa Eulalia del Rio is een lieflijke plaats met innemende bewoners. Hier vind je niet het uitbundige uitgaansleven van Ibiza, hier vind je Spanje in zijn puurste vorm. Op de heuvel bij de stad staat Puig de Missa, een kerk uit de 16e eeuw omringd door de typische witte huisjes. Dat Santa Eulalia het culturele en gastronomische centrum van Ibiza genoemd wordt, is geen toeval! In de hele stad kom je leuke boetieks tegen, kunst en restaurants. Ook de hippiemarkten waarom Ibiza bekend staat, vind je hier. Hoewel het nachtleven in Santa Eulalia geen prominente plaats inneemt, wil dat niet zeggen dat je ’s avonds nergens terecht kunt. Een prachtige uitgaansgelegenheid is bijvoorbeeld de Scuba Chill-out bar op het dakterras van hotel Aguas De Ibiza: heerlijke cocktails en een schitterend uitzicht!

Sant Josep de sa Talaia:

Sant Josep de sa Talaia is de zuidelijkste gemeente op Ibiza. Vanaf het strand kun je, zeker bij helder weer, Formentera zien liggen. Afgezien van het immense strand, de kustlijn is hier zo’n 80 kilometer, heeft Sant Josep meer te bieden. Zo zijn er vele kerken, gebouwd tussen de zestiende en achttiende eeuw, die om een bezoek vrágen. Dat geldt ook voor de Punische en Romeinse begraafplaatsen.

Voor de liefhebbers:
In Sant Josep hebben ze een typische volksdansgroep ‘bal pagés’. De dans, de kostuums van de mannen en vrouwen en de weelderige sieraden, staan garant voor een echt authentiek schouwspel.

Sant Antoni de Portmany:

Sant Antoni de Portmany is een van deze steden waarvan gezegd wordt dat Christopher Columbus er geboren is. Ter ere van hem heeft de stad een beeld in de vorm van een ei: het Ei van Columbus, inderdaad. De grote jachthaven van Sant Antoni bestaat al vele eeuwen. Achter de boulevard en de hotels vind je de oude stad van Sant Antoni. Het stralend middelpunt is ook hier de Església de Sant Antoni. Deze kerk staat er al sinds 1305, maar tot in de 18e eeuw zijn er delen bijgebouwd. De toren stamt bijvoorbeeld uit de 17e eeuw. In die tijd was dat een schuilplaats bij aanvallen van piraten.

Eervolle vermelding voor Sa Caleta!

Sa Caleta ligt ook op Ibiza en is een deel van Ibiza Stad. Sa Caleta is vooral bekend vanwege de restanten van de nederzetting die de Feniciërs hier bouwden in de 8e eeuw v. Chr. Ze zijn dan op zoek naar grondstoffen. Kennelijk heeft die zoektocht niet veel opgeleverd want amper tweehonderd jaar later verlaten ze deze plaats en stichten Ibiza.
De nederzetting is gedeeltelijk blootgelegd en een bezoek is zeker de moeite waard.

Valuta:

Op Ibiza (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Ibiza.

Boek je zon- en feestvakantie naar Ibiza op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zon- en feestvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op Ibiza en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zon- en feestvakantie naar Ibiza.