Hier vind je het La Gomera aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie La Gomera

La Gomera voor een vakantie vol verrassingen!

La Gomera is een van de kleinste eilanden van de Canarische Eilanden (Spanje). In tegenstelling tot de andere eilanden is La Gomera altijd agrarisch gebleven en hebben toerisme en industrie hier nauwelijks voet aan de grond gekregen. En dat is nou net de charme van het eiland. Zo kennen de bewoners hier een heel speciale manier van communiceren: Silbo. Dit is een soort gefloten spraak waarmee gecommuniceerd kan worden over de brede valleien. Toen het Silbo dreigde uit te sterven, besloot het bestuur er een verplicht schoolvak van te maken. In het zuiden van het eiland is het klimaat heerlijk met veel zon en weinig regen. In het noorden is het vochtiger, er hangt daar dan ook vaak een dikke mist rondom de bergtoppen. 

 

De meest populaire steden en dorpen op La Gomera:

San Sebastián de la Gomera:

San Sebastián de la Gomera is de hoofdstad van het eiland en tevens de belangrijkste haven. In en om de stad wonen ongeveer 10.000 mensen. Je vindt hier vooral akkerbouw en beboste bergen. De haven is leuk, vanuit hier kun je naar El Hierro, La Palma of Tenerife varen. In de buurt van de haven vind je ook een uitstekend strandgebied. Nergens op het eiland krijg je een duidelijker beeld van het leven van de eilandbewoners dan in San Sebastián. Loop maar eens door de steegjes of ga naar de Plaza de Las Americas, achter de haven. Als je de Calle Real volgt, kom je onder andere langs de kerk waar Columbus en zijn bemanning gebeden hebben voordat zij aan hun ontdekkingsreis begonnen. Ben je geïnteresseerd in Columbus? Ga dan ook naar het huis waar hij overnacht heeft. Wat je ook niet mag missen is de Torre del Conde. Deze toren is zestien meter hoog en stamt uit 1477. De dikte van de muren, twee meter, maakt meteen duidelijk waar deze toren voor diende: bescherming bieden. In de toren vind je tegenwoordig informatie over de historie van La Gomera.

Hermigua:

In en rond Hermigua vind je allerlei tropische en subtropische vruchten. Geen wonder, want het dal van Hermigua is extreem vruchtbaar dankzij de Barranco de Monteforte die het hele jaar door water aanvoert. De grootste bananenplantage van La Gomera bevindt zich trouwens ook hier. Van een centrum is hier nauwelijks sprake, maar rond de Iglesia Nuestra Señora de la Encarnación ligt een plein met perken en bankjes. Aanrader hier is de Casa Creativa waar je heerlijke gerechten kunt proeven. Tijd over? Ga dan naar het kunstnijverheidsmuseum waar een tentoonstelling is ingericht van oude weefgetouwen en klassieke ambachten. Hier kun je echt mooie souvenirs kopen. Verder zijn er nog een klein volkenkundig museum en een van de laatste bananen-verlaadstations. Allebei een bezoekje waard.

Agulo:

Agulo is zondermeer schilderachtig te noemen. Het plaatsje ligt ongeveer tweehonderd meter boven de kust en de inwoners hebben vanaf hier een geweldig uitzicht op de Pico del Teide-vulkaan op Tenerife. Agulo neigt naar het stedelijke, dat komt ongetwijfeld door de herenhuizen die hier aan smalle straatjes met kinderkopjes staan. In 1923 werd hier de San Marcos-kerk gebouwd in een kakofonie van bouwstijlen. Ga maar eens kijken wat je ervan vindt. Feit is wel dat het een van de meest buitenissige gebedshuizen van La Gomera is. Wandelaars in de omgeving van Agulo roemen de rode rotswand die het plaatsje naar het binnenland toe begrenst. De belangrijkste bron van inkomsten zijn hier de bananen en de bananenplantages zijn een lust voor het oog.

Valuta:

Op La Gomera (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op La Gomera is het een uur vroeger dan in Nederland.

Boek je zonvakantie naar La Gomera op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op La Gomera en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar La Gomera.