Hier vind je het La Palma aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie La Palma

Een rustige zonvakantie beleef je op La Palma!

In het noordwesten van de Canarische Eilanden (Spanje) ligt La Palma. Dit eiland is eigenlijk niet te vergelijken met andere Canarische Eilanden als Tenerife en Gran Canaria. Dat komt omdat La Palma geen massatoerisme kent. De toeristen die dit eiland bezoeken, veel wandelaars, komen voor de schitterende natuur en de oorspronkelijke cultuur van het eiland. Dus hier geen overbevolkte stranden, maar wel de altijd schijnende zon.

 

De meest populaire steden van La Palma:

Santa Cruz:

De hoofdstad van het eiland is Santa Cruz de La Palma. De eilanders noemen de stad trouwens La Palma. La Palma is beroemd om zijn prachtige houten balkons, kleurrijke gevels, beklinkerde straten en oude gebouwen. Ook de haven van Santa Cruz is de moeite waard. Er heerst altijd een bedrijvige drukte en je ziet de meest geweldige schepen: van grote oceaanstomers tot nietige vissersbootjes.

Puerto Naos :

Puerto Naos ligt aan de westkust van La Palma. Het is een toeristisch dorpje. Puerto Naos is een geliefde plaats voor mensen die in het toerisme werkzaam zijn of elders op het eiland wonen. Discotheken vind je hier niet, maar er zijn prima restaurants en op het strand, hoewel dat zwart is, is het goed toeven. Massatoerisme vind je ook hier niet.

Los Llanos de Aridane:

Los Llanos de Aridane is de grootste en drukste stad aan de westkant van La Palma. Het verkeersluwe centrum en de straten daaromheen hebben hun authentieke karakter bewaard. In de buitenwijken vind je moderne gebouwen. In 2001 heeft de stad op een aantal gebouwen immense muurschilderingen laten aanbrengen, waaronder de Toren van Babel van Brueghel. Een publiekstrekker is de markt in Los Llanos de Aridane. Die wordt gehouden in een heel oud gebouw dat echter aan het begin van deze eeuw volledig gemoderniseerd werd. Met uitzondering van de zondagen, is de markt alle dagen geopend.

De natuur van La Palma:

La Palma is een van de mooiste eilanden. Het is rijk aan allerlei soorten planten, waarvan er sommige alleen voorkomen op de westelijke eilanden en sommige zelfs alleen in kleine gebieden op La Palma. Dieren zijn er ook, echter geen grote, wilde dieren: het konijn behoort tot de grootste. Het is niet voor niets dat La Palma het groene eiland genoemd wordt. Het hele jaar door is La Palma namelijk groen. Dat komt door de passaatwinden die wolken naar het eiland voeren die vervolgens in nevel op het eiland neerdalen. Veel planten profiteren hiervan. Op La Palma vind je Canarische dennenbossen, lavavelden met droogvegetatie, bananenbomen, cactussen, laurierbossen en de typisch Canarische drakenbloedboom. Ondanks de uitgebreide vegetatie herbergt La Palma betrekkelijk weinig broedvogels. Voor de spotters is het dan ook geen interessant terrein, hoewel prachtige vogels hier soms een tussenlanding maken.

Top 3 bezienswaardigheden:

Grotwoningen:

Behalve de natuur zijn de grotwoningen waarin de eerste bewoners van La Palma, de Benahoarieten, leefden een prachtige bezienswaardigheid. Evenals trouwens hun rotstekeningen en verharde paden door de bergen.

Het zuiden van La Palma:

In het zuiden van La Palma liggen de geneeskrachtige bronnen van Fuencaliente de La Palma. Verder vind je hier nog vulkanen en grote bananenplantages en wijngaarden. Bezoek zeker ook het idyllische dorpje Los Canarios. Verder heb je hier nog de zoutpannen, de vuurtoren op de uiterste zuidpunt een een museum over het leven in zee. Kies je een heldere dag voor deze trip, dan zie je de eilanden La Gomera en El Hierro liggen en zou je dolfijnen kunnen zien.

Garafia:

De mooiste wandelgebieden van La Palma vind je in het noorden van het eiland bij Garafia. Net als de rest van het eiland is ook dit gebied rustig. Je vindt hier amandelbomen, drakenbloedbomen, diepe ravijnen, kloven en steile kusten. In Santo Domingo staat een museum met informatie over de tradities rondom de boerderijen. In El Paso is een zijdemuseum, leuk om te zien wat er allemaal mogelijk is met deze fantastische stof.

Valuta:

Op La Palma (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil tussen La Palma en Nederland.

Boek je vakantie naar La Palma op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op La Palma en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar La Palma.