Hier vind je het Lanzarote aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Lanzarote

Zongarantie tijdens een vakantie op Lanzarote!

Lanzarote (Spanje) is het noordelijkste eiland van de Canarische Eilanden. Het weer op de Lanzarote staat vaak in het teken van passaatwinden uit het noorden. Denk nou niet dat het klimaat van Lanzarote niet zo lekker is: de passaat zorgt er juist voor dat het klimaat er heerlijk is. Onder de 20 graden wordt het bijna nooit, maar ook extreme hitte tref je eigenlijk alleen als de sirocco waait, een hete wind uit de woestijn die ook nog eens fijn zand meevoert. Lanzarote is in het verleden vaak getroffen door vulkaanuitbarstingen. Een groot deel van Lanzarote is nog altijd bedekt met lava en heeft nauwelijks begroeiing, het eiland ziet er dan ook wat droog en dor uit. 

 

De meest populaire steden op Lanzarote:

Puerto del Carmen:

De meest populaire badplaats van Lanzarote is Puerto del Carmen. Niet zo verwonderlijk! Je hebt hier de meeste zandstranden en langs de boulevard vind je talloze winkels en gezellige bars en restaurants. En even genoeg van zand, zon en zee? Door de centrale ligging is Puerto del Carmen ook nog eens een ideaal vertrekpunt voor uitstapjes.

Teguise:

Teguise is geweldig! Het lijkt of de tijd er heeft stilgestaan want het is daar een en al historie wat de klok slaat. Teguise heeft niet alleen een enorme aantrekkingskracht op toeristen, maar ook op de locals. De markt op zondag trekt dan ook niet alleen toeristen, maar ook veel eilandbewoners. Als je niet gaat voor de markt, maar om het dorp eens goed te bekijken, kun je de zondag beter mijden en een andere dag kiezen. De restaurants in Teguise weten de streekproducten om te toveren tot culinaire hoogstandjes, ga zeker iets proeven!

La Caleta de Famara:

Wanneer je vanuit het zuiden La Caleta de Famara nadert, zie je al direct waarom surfers zo verzot zijn op dit schitterende strand: door de imposante golven. Surfen is hier geweldig, maar verder heeft het dorp eigenlijk weinig te bieden. Winkelen is hier zo goed als uitgesloten. Natuurlijk: er is een supermarkt, maar verder zijn er eigenlijk alleen maar surfwinkels.

Yaiza:

Het mooiste dorp van Spanje? Het mooiste dorp van Lanzarote? Wie zal het zeggen? Feit is wel dat Yaiza erg mooi is met zijn witte huizen, prachtige straten en zijn centrale plein Plaza de Los Remedios. Als je hier bent, zou je eigenlijk de trap moeten nemen naar de heuvel achter Yaiza. Van daaruit heb je een schitterend zicht op het lieflijke plaatsje. En eenmaal beneden kun je aanleggen bij Bar Stop voor een drankje of overheerlijke tapas. En als je dan toch in Yaiza bent, moet je ook maar even langs het Centro de Artesania gaan voor lokale producten en souvenirs.

De top 3 bezienswaardigheden:

Salinas de Janubio:

In het zuidwesten vind je het grootste zoutwinningsgebied van de Canarische Eilanden, de Salinas de Janubio. Ga er maar eens kijken, dit is echt te moeite waard.

Timanfaya:

Timanfaya is een nationaal ‘vulkaan’park. Je vindt hier onder andere kraters en lavavelden. Als toerist kun je hier zien en voelen hoe warm het onder de grond is. Er is een restaurant in dit park waar altijd gebarbecued kan worden op aardwarmte.

César Manrique:

Het zal je opvallen dat de kozijnen en deuren op Lanzarote allemaal groen, bruin en blauw zijn. Hiervoor is architect en kunstenaar César Manrique verantwoordelijk. Door bepaalde voorschriften probeert hij het oorspronkelijke karakter van het eiland zo goed mogelijk te bewaren. Zo moeten de huizen wit zijn en mogen ze niet meer dan vier woonlagen hebben. Zijn kunstwerken, zeven in totaal, ‘Juguetes del Viento’ (speelgoed van de wind), vind je verspreid over het eiland en onder andere bij het vliegveld.

En dat is nog niet alles…

Lanzarote heeft niet voor niets het predicaat wereld biosfeerreservaat van Unesco gekregen! Maak nader kennis met dit wereld biosfeerreservaat door eens te gaan eten in een vulkanische grot of door op de rug van een kameel een vulkaan te beklimmen.

Valuta:

Op Lanzarote (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil tussen Lanzarote en Nederland.

Boek je vakantie naar Lanzarote op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen op Lanzarote en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Lanzarote.