Hier vind je het Menorca aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Menorca

Menorca voor een vakantie met een gouden randje!

Het op een na grootste eiland van de Balearen (Spanje) is Menorca. Menorca is vijf keer kleiner dan Mallorca, dat op afstand van 75 kilometer ligt en bij helder weer vanaf de zuidkust goed te zien is. Het eiland kent een heerlijk klimaat met warme zonnige zomers en niet koude winters. De altijd aanwezige wind maakt Menorca tot een paradijs. Het eiland kent een enorme diversiteit aan planten. En er leven ook nog heel zeldzame dieren als arenden, valken, wouwen en waterschildpadden. De noord- en zuidkust zijn totaal verschillend: in het noorden tref je gigantische rotsformaties met natuurlijke havens, in het zuiden vind je stranden, kleine baaien en beboste dalen.

 

Meest populaire steden op Menorca:

Ciutadella:

In de tijd van de Arabische heerschappij was Ciutadella de hoofdstad van Menorca, een stad met aanzien. In de zestiende eeuw hebben de Turken er echter nogal huisgehouden. De inwoners die de aanval van de Turken overleefd hebben, hebben de stad echter zo goed mogelijk herbouwd. De stad heeft nog altijd een prachtig historisch centrum met gotische en barokke kerken, paleizen en pleinen.
Wellicht een van de mooiste pleinen van Spanje is het Plaça d’es Born. Dit was vroeger een Arabisch exercitieterrein, dat in de negentiende eeuw is herbouwd. Op het Plaça d’es Born vind je aantal mooie paleizen die deels voor publiek toegankelijk zijn. Maar je vindt op dit plein niet alleen architectuur, er zijn ook supergezellige terrassen.

Maó:

Eigenlijk zijn er op Menorca maar twee steden die er echt toe doen: Ciutadella en Maó. De grootste daarvan is Maó gelegen op de oostpunt. Er worden bijna 27.000 mensen, ongeveer een derde van de bevolking. Volgens overlevering is hier de mayonaise uitgevonden door de kok van een van de maarschalken van Richelieu. De stad heeft smalle straatjes die grotendeels autovrij zijn. De meest interessante gebouwen staan rond het oude plein Plaça d’Espanya. Hier vind je de vismarkt met een keur aan vis en schelpdieren, de barokkerk Iglésia del Carmen. En daarnaast de stadsmarkt van Maó, die wordt gehouden in een paar kloostergebouwen. Zo kun je boven de groenten en het fruit nog wat heiligenbeelden zien. En dan staat er op dit plein nóg een kerk, de dertiende-eeuwse Santa Maria. Het interieur is sober, maar het altaar en het orgel, met ruim drieduizend pijpen, zijn de moeite meer dan waard.

Top 2 bezienswaardigheden van Menorca:

Monte Toro:

De Monte Toro is met zijn hoogte van 350 meter het hoogste punt van Menorca. Deze heuvel ligt ten oosten van Es Mercadal en van hieruit kun je via een steile weg naar de top. Daar vind je het pelgrimsoord Santuario de Toro. Het verhaal gaat dat een stier een groep monniken naar een grot heeft geleid waar een beeld stond. Het beeld is een afbeelding van Maria met gouden kroon, met in haar armen Jezus. Aan de voet van het beeld ligt natuurlijk de stier. De monniken zouden geen monniken geweest zijn als ze niet stante pede een klooster hadden gebouwd rond deze heilige plaats. En in dat klooster is zelfs de grot waarmee het allemaal begon opgenomen. Pelgrims bezoeken het beeld vooral op de eerste zondag van mei. Na het bezoek aan de eredienst gaan ze op hun knieën naar Es Mercadal. Nou hoef je ze dat natuurlijk niet na te doen, de heuvel is evengoed wel een bezoek waard.

Prehistorische bouwwerken:

Je vindt op Menorca nog vele overblijfselen van de Talayotische periode in de Bronstijd. Die liggen verspreid over het hele eiland. De Talayotische periode is genoemd naar de belangrijkste constructie in die tijd: de Talayot. Dit is een wachttoren, gebouwd met grote losse stenen. De belangrijkste prehistorische bouwwerken van Menorca zijn de Naveta d’Es Tudons. Die mag je niet missen als je op dit eiland bent!

Valuta:

Op Menorca (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Menorca heeft geen tijdsverschil met Nederland.

 

Boek je vakantie naar Menorca op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Menorca en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Menorca.