Hier vind je het Tenerife aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Tenerife

Tenerife voor een vakantie in de zon!

Een vakantie eiland bij uitstek is Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden (Spanje). Het weer is er het hele jaar verrukkelijk, de stranden zijn uitnodigend en er is veel te zien. Tenerife is een vulkaaneiland. El Teide, de imposante vulkaan, is met zijn hoogte van 3718 m de hoogste berg van het Spaans grondgebied. Je kunt een jeepsafari boeken om El Teide te bezoeken: het wandelen door de krater, de prachtige uitzichten en de schitterende flora blijven je altijd bij.

 

De meest populaire steden van Tenerife:

Santa Cruz:

Santa Cruz is de hoofdstad van de provincie Santa Cruz de Tenerife. Samen met Las Palmas de Gran Canaria is Santa Cruz de hoofdstad van de Canarische Eilanden. Santa Cruz ligt relatief dicht bij Marokko, maar veel contact tussen stad en land is er niet. Santa Cruz is toch meer georiënteerd op het moederland Spanje. Er wordt wel geprobeerd de stad meer bij Afrika te betrekken. Een echte publiekstrekker is het Plaza de España dat in 2008 zijn huidige vorm kreeg. Vanaf de passagiershaven loop je via het plein zo de winkelstraten in. In het centrum vind je maar liefst tien kleine musea, waaronder het archeologisch museum, het museum voor fijne kunsten en het antropologisch museum. Tijd over? De kerk La Concepción is een indrukwekkend souvenir uit de late middeleeuwen.

La Laguna:

Wie van cultuur houdt, kan ook zijn hart ophalen in La Laguna. La Laguna is bekend geworden door zijn patrimonium en zijn voornamelijk renaissancistische architectuur. Je vindt hier veel kunst en religieuze plaatsen. De Iglesia de la Concepción en de universiteit moet je in ieder geval bezoeken. Dat geldt eigenlijk ook voor het ‘Museum van Wetenschap en Kosmos’ en het museum over de geschiedenis van de stad. Geniet van de vele pleinen en bars en kijk eens omhoog naar de vele prachtige huizen met hun geweldige houten balkons.

De meest populaire steden van dorpjes:

Tenerife kent sprookjesachtige dorpen die diep in de bergen verscholen liggen. Je moet wel een auto tot je beschikking hebben om deze plaatsjes te kunnen bezoeken. Het dorp El Molledo ligt in het westen van Tenerife. Je komt er langs als je de weg tussen Los Gigantes en Garachico volgt. Het dorp is volkomen puur! Je hoort alleen het razen van het verkeer in de verte. Het leven lijkt zich voornamelijk binnenshuis af te spelen. El Molledo heeft weinig te bieden. Je vindt er geen restaurants, geen bars en geen terrassen. Het dorp kent maar één winkel, een kleine supermarkt. Kinderen kunnen spelen op een veldje naast de kerk, hun familieleden kunnen flaneren op het dorpsplein en samenkomen in de dorpshal. Dat is El Molledo! Eigenlijk zijn het de witte stenen balkons op de huizen die El Molledo net dat beetje extra geven om tot de mooiste dorpjes te behoren.

Evenementen op Tenerife:

Op Tenerife wordt iedere reden voor een feest aangegrepen. Het is echt de moeite waard om daar wat van mee te pikken.

Jaarwisseling

Januari:
De jaarwisseling wordt groots gevierd met vuurwerk, champagne en dans. Het grootste feest wordt gehouden op het strand van Los Christianos.

Carnaval

Februari:  
Het carnaval van Santa Cruz is na Rio de Janeiro het grootste ter wereld.

Paastijd

Februari:
In de paastijd beelden veel dorpen het verhaal van het lijden en sterven van Jezus uit. Absolute aanrader is Adeje, waar honderden toneelspelers de kruisiging naspelen.

Fiesta de San Juan

23 Juni:
In juni worden op de avond voor San Juan (23 juni) op de stranden kampvuren ontstoken om de zomer te verwelkomen.

Rockfestival Goymar Fest

Derde zaterdag van augustus:
In El Puertito wordt op de derde zaterdag van augustus het rockfestival Goymar Fest gehouden.

Amandelbeurs

Oktober:
In oktober wordt de amandelbeurs gehouden: keuren en proeven. De beurs wordt opgevrolijkt met muziek en dans.

Valuta:

Op Tenerife (Spanje) betaal je met euro’s.

Tijdsverschil:

Op Tenerife is het een uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Tenerife op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Tenerife en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Tenerife.