Hier vind je het Suriname aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Suriname

Vaar door de jungle tijdens je vakantie in Suriname

Het land van ongerept tropisch regenwoud en een rijke geschiedenis, dat is Suriname. Laat je betoveren door de schoonheid van de jungle vol bijzondere flora en fauna. Hoewel het land in het noorden van het continent Zuid-Amerika ligt, vind je er veel plaatsnamen en gebouwen die zeer Nederlands aandoen. Deze stammen nog uit het koloniale verleden met Nederland. Een groot voordeel tijdens je vakantie in Suriname is dat je gewoon Nederlands kunt praten met de lokale bevolking. Wandel door de rijstvelden en plantages en vaar door de mangroves van de jungle. Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in het ‘openluchtmuseum’ genaamd Paramaribo.

 

De meest populaire regio’s in Suriname:

Commewijne:

Het district Commewijne ligt in het noorden van Suriname en ten oosten van Paramaribo. Doordat het ook aan de Atlantische Oceaan grenst, is het mogelijk om er lekker aan het strand te liggen. Toch staat deze regio vooral bekend om de plantages en de turbulente geschiedenis ervan. De vele plantages waar voornamelijk cacao, koffie, tabak of suiker werd verbouwd, vergden veel onderhoud. Hiervoor werden slaven uit Afrika gehaald die volgens de kolonisten beter bestand waren tegen de weersomstandigheden dan de Indianen. Interessant is het dan ook zeker om een kijkje te gaan nemen op de oude plantage van Mariënburg. Tijdens je reis door Commewijne mag een bezoekje aan Nieuw-Amsterdam niet ontbreken. De hoofdstad van het district is waar de Nederlander Jan Jacob Mauricius in de 18e eeuw een fort bouwde om het land te beschermen tegen de Engelsen. Tegenwoordig is het fort een museum.

Nickerie:

Waar het district Commewijne in het teken staat van plantages, staat Nickerie in het teken van rijst. Het ligt ten westen van Paramaribo en de lokale bevolking bestaat voornamelijk uit Javanen en Hindoestanen. Je vindt er dan ook veel rijstfabrieken die open zijn voor publiek. Maar er is meer dan alleen maar rijstvelden. Nickerie is met name voor natuurliefhebbers een heerlijk district om naartoe te gaan. Vaar met een bootje door de mangrovebossen van Bigi Pan en ga op zoek naar de mooiste vogels. Met deze tropische temperaturen is het natuurlijk heerlijk om even af te koelen. Trek je zwemkleding maar vast aan en ga naar de indrukwekkende Blance Marie Vallen.

Paramaribo:

District Paramaribo is het kleinste district van het land maar heeft wel de meeste inwoners. Dat komt natuurlijk door de hoofdstad Paramaribo die het grootste deel van het district vormt. Toeristen beginnen hun reis dan ook vaak hier en gebruiken de stad als uitvalbasis om de omgeving te verkennen. De stad Paramaribo is in 1613 gesticht door Nederlanders. De rijke geschiedenis heeft ervoor gezorgd dat er meer dan genoeg bezienswaardigheden te zien zijn. Paramaribo wordt niet voor niets een openluchtmuseum genoemd. Enkele interessante bezienswaardigheden zijn Fort Zeelandia, de houten Sint Petrus- en Pauluskathedraal en het presidentieel paleis.

Top 6 bezienswaardigheden:

Tafelberg:

Deze prachtige berg ligt middenin Suriname in het Centraal Suriname Natuurreservaat dat uit 1,6 miljoen hectare tropisch regenwoud bestaat. De berg is 1026 meter hoog en is daarmee een van de hoogste bergen van het land. Verschillende organisaties bieden tours aan naar de Tafelberg. Niet alleen is de berg zelf al geweldig om te zien, ook kun je er heerlijk wandelen of zwemmen bij de waterval.

Fort Zeelandia (Paramaribo):

Nadat Nederlanders in het begin van de 17e eeuw het fort bouwden waren het de Engelsen die het in 1651 veroverden. Zestien jaar later werd het fort terugveroverd door Nederlanders die uit de provincie Zeeland kwamen. Vandaar dat het fort de naam Fort Zeelandia heeft gekregen. Het fort is tegenwoordig een museum. Hier krijg je dan ook een goed beeld van de bewogen geschiedenis van het fort en het land Suriname.

Raleigh Falls & Voltzberg:

Gelegen aan de voet van het Centraal Suriname Natuurreservaat ligt de Voltzberg. Deze berg is slechts 240 meter hoog en een wandeltocht naar de top wordt beloond met een geweldig uitzicht over het tropisch regenwoud. Tijdens de wandeltocht is de kans groot dat je apen tegenkomt. Er wonen maar liefst acht soorten apen in dit gebied. Vergeet je zwemkleding niet mee te nemen want bij de watervallen kun je even lekker zwemmen.

Colakreek:

Met name de Surinamers zelf komen hier graag. De naam is wellicht een beetje vreemd maar is tegelijkertijd eigenlijk heel logisch. Het water heeft namelijk de kleur van Cola. Het water behoort ondanks zijn kleur tot de schoonste van het land en wordt daarom ook gebruikt als zwemwater voor het recreatiepark.

Brownsberg:

Een vakantie naar Suriname is niet compleet zonder een bezoek aan het Brownsberg Natuurpark. Het is dé toeristische attractie als je het binnenland van Suriname wilt verkennen. De heuvel waar het park op ligt, heeft een 400 meter hoge top die prominent boven de rest van het Amazonegebied uitsteekt. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over het grootste regenwoud op aarde. Het park ligt op nog geen twee uur rijden van Paramaribo vandaan.

Berg en Dal:

Voor een leuke dagexcursie is Berg en Dal een echte aanrader. Helemaal voor mensen die een beetje sportief zijn aangelegd. Op een kleine 1,5 uur rijden van Paramaribo vind je het Adventure Centre Berg en Dal. Wat ooit een militaire post was om de plantages te beschermen is tegenwoordig een fantastische plek voor actieve vakantiegangers. Het ligt in een bergachtig gebied en dat betekent dus volop wandelen, abseilen, tokkelen en kajakken.

Valuta:

In Suriname betaal je met de Surinaamse Dollar (SRD).

Tijdsverschil:

Gedurende de winter is het 4 uur vroeger in Suriname en in de zomer is dit 5 uur.

Waar je kunt verblijven in Westendorf : Boek je vakantie naar Suriname op

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Suriname en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Suriname.