Hier vind je het Tsjechië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Tsjechië

Tsjechië een zeer veelzijdig vakantieland!

Men denkt vaak dat je naar verre oorden moet gaan om prachtige natuur en steden te zien. Niets is minder waar! Als je naar Tsjechië gaat, kies je voor schitterende natuur, ontzettend veel cultuur, prachtige steden en vaak ook nog eens prachtig weer. Bezoek de ‘gouden stad’ Praag waar je de meest schitterende architectuur vindt, maak een kanotocht over de Elbe of ga urenlang wandelen in de oerbossen van het Boheemse Woud. Liever lekker tot rust komen? Dat is geen probleem met alle kuuroorden die het land heeft. Kortom: Tsjechië is een geweldig vakantieland.

 

De meest populaire regio’s van Tsjechië:

Midden Bohemen:

De prachtige stad Praag ligt midden in de regio Centraal Bohemen. Deze regio kenmerkt zich door prachtige natuur vol heuvels, bossen, rotsformaties en diepe rivierdalen. Naast de overweldigende natuur zit de regio ook nog eens barstensvol met historische schatten. Zo vind je er de mooiste burchten, kastelen en middeleeuwse steden zoals Kutna Hora en uiteraard Praag. Net buiten Praag ligt het Slapy Meer, waar iedere zomer door zowel lokale als door buitenlandse toeristen wordt genoten van een heerlijke zomervakantie.

Zuid Bohemen:

Deze regio is naast Praag en omgeving misschien wel de meest populaire regio van Tsjechië. Je hebt hier namelijk echt van alles. Zo kun je prachtige wandelingen maken in de oerbossen van het Boheemse Woud, cultuur snuiven in prachtige middeleeuwse steden, of genieten van tal van leuke watersportactiviteiten in het Lipnomeer. Breng ook zeker een bezoekje aan Ceský Krumlov. Dit middeleeuwse stadje is gelegen in een prachtige omgeving en heeft zijn authentieke karakter al meer dan 700 jaar weten te behouden.

Pilsen:

Deze regio in het westen van Tsjechië is eenvoudig binnen een dag te bereiken vanuit Nederland. Je waant je al snel in een andere wereld met prachtige natuur, heerlijke kuuroorden en prachtige gebouwen en kastelen die je voor even weer mee terugnemen naar vervlogen tijden. Kom even helemaal tot rust in een van de vele kuuroorden. Vergeet ook niet deel te nemen aan een rondleiding door de Pilzen Urquell brouwerij in de Plzen, de stad waar het beroemde bier vandaan komt.

Hradec Králové:

Ten noorden van Praag ligt de provincie Hradec Králové. De hoofdattractie van de regio is het Reuzengebergte. Hier komen veelal toeristen die graag actief bezig zijn in de natuur. Zowel in de zomer als in de winter is deze regio zeer geliefd onder toeristen. In de zomer is het Reuzengebergte met ontelbaar veel wandelwegen een waar walhalla voor wandelliefhebbers. Voor mountainbikers is er maar liefst 400 kilometer aan fietsroutes beschikbaar. Een goede en leuke uitvalbasis voor een actieve vakantie in Tsjechië is Špindleruv Mlýn. In de zomer ideaal voor wandelaars en watersportliefhebbers, in de winter voor skiërs en snowboarders.

Top 4 bezienswaardigheden:

Karelsbrug Praag:

Wie op vakantie naar Tsjechië gaat moet natuurlijk ook de hoofdstad Praag hebben bezocht. Deze prachtige stad beschikt over ontzettend veel bezienswaardigheden, leuke straatjes en gezellige terrasjes. Wanneer je door Praag heen loopt, kun je er eigenlijk niet omheen: de Karelsbrug, het boegbeeld van Praag en zelfs herkenbaar vanuit het vliegtuig. Deze 516 meter lange brug dateert uit de 14e eeuw en was tot 1841 de verbinding tussen de burcht en de oude stad.

Lipnomeer:

Het Lipnomeer ligt in het zuidwesten van Tsjechië en is het grootste meer van het land. Eigenlijk is het een stuwmeer dat tussen 1951 en 1959 gebouwd is. Tegenwoordig is het een van populairste bestemmingen in Tsjechië voor toeristen. Het meer en de omringende natuur lenen zich daarom ook perfect voor tal van activiteiten zoals zwemmen, kanoën, zeilen, surfen, wandelen, mountainbiken, en noem maar op. Rondom het meer liggen traditionele Tsjechische dorpjes die als uitvalsbasis voor een heerlijke vakantie aan het Lipnomeer worden gebruikt.

Ceský Krumlov:

Naast Praag is dit stadje het meest bezocht in heel Tsjechië. Deze prachtige middeleeuwse stad ligt in het zuiden van het land en is omringd door schitterende natuur. De niet te missen burcht dateert uit 1240 en geeft het schilderachtige karakter van het stadje goed weer. Het is alsof je even terug in de tijd bent. De wegen bestaan uit kinderkopjes en de straatjes kronkelen kriskras door elkaar. Dit niet al te grote stadje heeft 15.000 inwoners en maar liefst 300 historische gebouwen. Mede daarom heeft Unesco besloten om het op de werelderfgoedlijst te plaatsen.

Karlovy Vary:

Tsjechië is een land dat vele kuuroorden kent. De bekendste is Karlovy Vary en ligt op de grens van Duitsland. De locatie is werkelijk prachtig. Het ligt namelijk in de voorheuvels van het Ertsgebergte, waar Karlovy Vary haar heilzame water aan dankt. In totaal zijn er twaalf bronnen met ieder een eigen heilzame werking. Een kuur kan echter alleen op medisch advies worden gevolgd. Uiteraard is het wel mogelijk om in de bronnen te baden. Verder beschikt de stad over prachtige historische gebouwen die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Valuta:

In Tsjechië betaal je met de Tsjechische kroon.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Tsjechië op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Tsjechië met Mondygo.