Hier vind je het Midden-Bohemen aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Midden-Bohemen

Ontdek Tsjechië tijdens een vakantie Midden-Bohemen

Het gebied rondom de hoofdstad Praag noemt men ook wel Midden-Bohemen en de streek kenmerkt zich door een bijzonder mooi landschap. Diepe rivierdalen en prachtige rotsformaties wisselen elkaar af en zijn het achtergronddecor van spectaculaire kastelen en historische steden. Doordat Praag centraal in Midden-Bohemen ligt, vormt de hoofdstad van Tsjechië de ideale uitvalbasis om de omgeving te verkennen. Wandel door prachtige natuur en keer even terug in de tijd wanneer je een van de vele kastelen bezoekt.

 

De meest populaire steden in de Midden-Bohemen

Praag:

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en wordt ook wel de ‘gouden stad’ genoemd door haar verleden toen Praag nog het middelpunt was voor veel goudmakers. De oud-communistische stad heeft niks te lijden gehad van de oorlog en daarom heeft de stad nog altijd de mooiste en indrukwekkendste historische gebouwen. De smalle straatjes en pleintjes stralen warmte en gezelligheid uit en op iedere hoek van de straat kun je dan ook heerlijk een terrasje pakken.

Kutná Hora:

Toen tussen de 13e en 18e eeuw veel zilver werd gewonnen in deze streek was Kutná Hora na Praag de belangrijkste stad van Bohemen. De rijkdom die vergaard is door de zilverwinning, zie je terug in het aantal mooie gebouwen dat in de stad te vinden is. Het meest opvallende bouwwerk is de schitterende St. Barbara kathedraal. Je vindt de kathedraal in het historisch centrum van de stad waar nog meer dan genoeg andere prachtige bezienswaardigheden te vinden zijn.

Top 4 bezienswaardigheden:

Karlštejnkasteel:

Een van de mooiste kastelen van Tsjechië is het Karlštejnkasteel dat dateert uit 1348. Het werd toentertijd gebouwd als residentie voor Karel IV, maar diende ook als opslag voor kroonjuwelen, keizerlijke insignes, belangrijke documenten en relikwieën.

Sázava klooster:

Het Sázava klooster staat er al sinds 1032. Het is het centrum voor de Slavische liturgie. Tot op de dag van vandaag wordt hier iedere zondag een mis gehouden in het Oud-Kerkslavisch. In het klooster hangen prachtige fresco’s.

Velká Amerika:

Voor een stukje bijzondere natuur is een bezoekje aan de Velká Amerika kloof wel aan te raden. Dit was vroeger een steengroeve, maar nu is het voor een deel ondergelopen. Tussen de immense bergwanden voel je je ineens heel klein! Velká Amerika is vaak gebruikt als decor voor westernfilms.

Sternbergkasteel:

Tsjechië is echt een land waar je om de zoveel kilometer weer een prachtig kasteel kunt tegenkomen. Het is misschien wat overdreven ze allemaal te gaan bezoeken, maar sommige zijn zeker aan te raden. Sternbergkasteel is er zo eentje. Het ligt op een steile rotswand aan de oevers van rivier de Sázava en werd in de 13e gebouwd voor de familie Sternberg. De ridderzaal met Italiaans pleisterwerk is echt een lust voor het oog.

Top 4 wat te doen:

Konepruské grotten:

Net iets ten zuidwesten van Praag ligt Cesky Kras, ook wel de Boheemse Karst genoemd. Het is meteen het grootste karstgebied van de Bohemen. Hoogtepunt van deze kalksteenformaties zijn de 800 meter lange Konepruské grotten. Het is het grootste toegankelijke grottenstelsel in Tsjechië.

Ga naar de top van de berg Velký Blaník:

Ten zuidoosten van Praag ligt de 638 meter hoge berg Velký Blaník. Voor een goed 360 graden uitzicht kun je de 30 meter hoge uitkijktoren beklimmen.

Wandelen en fietsen:

Tsjechië is echt een fantastisch land voor de actieve vakantieganger. In de regio Midden-Bohemen is dat niet veel anders. In de natuur zijn tal van prachtige wandel- en fietsroutes te vinden die je urenlang langs de mooiste plekjes in de regio voeren.

Slapy Meer:

In de zomer trekken zowel lokale als buitenlandse toeristen naar het Slapy Meer om te genieten van een welverdiende vakantie. Het is hier heerlijk vertoeven en het water nodigt uit tot allerlei activiteiten zoals zwemmen, vissen, surfen en zeilen.

Valuta:

In Midden-Bohemen (Tsjechië) betaal je met de Tsjechische kroon.

Tijdsverschil:

Geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je zonvakantie naar Midden-Bohemen op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Midden-Bohemen en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Midden-Bohemen.