Hier vind je het Greater London aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Greater London

Een vakantie Greater Londen is meer dan alleen Londen

De regio rondom de wereldstad Londen heet Greater London. Hoewel er een aantal leuke stadjes te vinden zijn, wordt deze regio vooral gezien als de rustige buitenwijk van deze metropool. Maar als je toch in Londen bent, kun je net zo goed even de omgeving verkennen. Er valt namelijk genoeg te zien en te beleven. Van mooie typische Engelse wijken tot de koninklijke botanische tuinen. Maar hoe je het ook wendt of keert, Londen blijft toch dé highlight van de provincie. Met schitterende bezienswaardigheden en het altijd drukke dagelijks leven dat hier 24 uur per dag doorgaat.

 

De meest populaire steden in Greater London:

Londen:

De naam van de regio zegt het al natuurlijk. In deze regio vinden we de metropool London. Bij veel toeristen staat deze wereldstad hoog op het lijstje om ooit eens te bezoeken. Niet vreemd natuurlijk want als er één stad is die altijd leeft, is het Londen wel. Een wandeling door de stad leidt je langs interessante bezienswaardigheden zoals Buckingham Palace, The Big Ben en Westminster Abbey. De multiculturele mengelmoes heeft ervoor gezorgd dat je kunt genieten van verschillende keukens vanuit de heel de wereld.

Kingston upon Thames:

In tegenstelling tot het moderne Londen is Kingston upon Thames een karakteristiek historisch stadje. De winkeltjes zijn dan ook gevestigd in de oude panden van de stad. Toch is er één heel bijzonder stukje kunst in de stad geplaatst: twaalf klassieke rode telefooncellen die als een dominospel tegen elkaar aan zijn gevallen. Dit kunstwerk heeft de naam “Out of Order” gekregen. Naast de mooie oude gebouwen en de goede winkelmogelijkheden is Kingston upon Thames ook de ideale uitvalbasis om het Richmond Park te bezoeken. Ieder jaar trekken miljoenen mensen vanuit de naar dit park om even helemaal tot rust te komen en om te genieten van de prachtige natuur. In totaal leven er meer dan 650 herten in het park.

Top 4 bezienswaardigheden:

Marble Hill House:

Deze prachtige villa is gebouwd tussen 1724 en 1729 in het plaatsje Twickenham ten westen van Londen. De villa werd speciaal gebouwd voor Henrietta Howard, de minnares van Koning George II. De mooie grote tuinen zijn aangelegd om even aan de drukte van Londen te ontsnappen. Binnen hangen prachtige Chinese handschilderingen.

St. Paul’s Cathedral:

De St. Paul’s kathedraal is de grootste van Londen en op de Sint Pieter in Rome na de grootste van Europa. De eerste versie was van hout en werd hier al in 604 gebouwd. Door de eeuwen heen is de kathedraal meerdere keer afgebrand. De huidige kathedraal dateert uit 1711 en is tijdens je stedentrip naar Londen absoluut een bezoekje waard.

Chislehurst Caves:

Deze grotten, die eigenlijk geen grotten zijn, liggen onder het plaatsje Bromley in de wijk Chislehurst. De ‘grotten’ bestaan uit 35 kilometer aan gangen onder stad die door mensen gegraven zijn voor het verkrijgen van kalk. De eerste gangen dateren uit 1250 en bijna zeshonderd jaar lang werd er hier gegraven. Daarna werden de caves een toeristische attractie totdat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren de grotten een ondergrondse stad waar maar liefst 15.000 mensen woonden. Ze schuilden voornamelijk voor de Duitse bombardementen.

Koninklijke Botanische tuinen:

Tussen Richmond upon Thames en Kew liggen de koninklijke botanische tuinen, ook wel Kew Gardens genoemd. Het gebied meet 132 hectare en heeft maar liefst 50.000 verschillende plantensoorten. De eerste tuinen werden al in 1759 aangelegd. Naast de vele planten en mooie thematische tuinen beschikken de Kew Gardens ook over een aantal bijzondere gebouwen waaronder een tien verdiepingen tellende pagode. Wandel op een hoogte van achttien meter door de boomtoppen via de verhoogde wandelroute.

Top 4 wat te doen:

Lee Valley white water centre:

Zin in een dag actief bezig zijn? Ga dan naar het Lee Valley white water centre. Op zo’n veertig minuten van Londen ligt een speciaal water centrum waar je tal van gave en spannende wateractiviteiten kunt beoefenen zoals raften, kanoën en duiken.

Over de Theems varen:

Wanneer je een stedentrip naar Londen maakt kun je de stad te voet of met de metro verkennen. Maar bekijk de stad ook eens vanuit een ander oogpunt. Boek een boottocht en bekijk de skyline van New York vanaf het water.

London Zoo:

Een dagje dierentuin is altijd leuk. Bijzonder aan de dierentuin in Londen is dat het de eerste wetenschappelijke dierentuin ter wereld was. Al sinds 1828 wordt hier onderzoek gedaan naar verschillende dieren. Tegenwoordig zijn er meer dan 760 verschillende diersoorten te bewonderen.

Ruislip Lido:

Net noordwesten van Londen ligt het meer Ruislip Lido. Vooral in de zomer komen veel inwoners van Londen en toeristen hier naartoe om af te koelen in het water. Tegenwoordig is het mogelijk om met een treintje, de Ruislip Lido Railtrain, rond het meer en door de bossen te rijden. Het bijzondere aan deze trein is dat het de langste miniatuurtrein voor personen is.

Valuta:

In Engeland betaal je met de Engelse Pond.

Tijdsverschil:

In Greater London is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Waar je kunt verblijven in Westendorf : Boek je zonvakantie naar Greater London op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Greater London en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Greater London.