Hier vind je het Verenigde Arabische Emiraten aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten, voor een top vakantie!

Vakantie vieren in de Verenigde Arabische Emiraten staat garant voor een afwisselende en veelzijdige vakantie. De Verenigde Arabische Emiraten bestaan uit zeven emiraten, waarvan de meest bekende Abu Dhabi en Dubai zijn. In de Verenigde Arabische Emiraten vind je grote contrasten tussen enerzijds een ultra moderne wereld met onder andere wolkenkrabbers, luxe hotels, winkelcentra en zeer moderne architectuur. Anderzijds is er een typisch Arabische wereld, met moskeeën, soeks en paleizen.

 

De zeven Emiraten:

De zeven Emiraten die samen het land de Verenigde Arabische Emiraten vormen hebben allemaal een eigen regering. De Verenigde Arabische Emiraten zijn zeer welvarend. De bron van deze rijkdom is de olie die hier eindeloos wordt omhoog gepompt. De laatste decennia wordt er stevig geïnvesteerd om het land op de kaart te krijgen, zowel op het vlak van toerisme als ook voor de zakelijke markt. Zo vinden er tegenwoordig grote exhibities, congressen en evenementen plaats en heeft iedere hotelketen er wel een resort. Ook op het gebied van kunst en cultuur timmert de Verenigde Arabische Emiraten grondig aan de weg. Zo heeft Abu Dhabi recentelijk het Louvre Museum geopend en vinden er veel concerten en festivals plaats. Ook op het gebied van infrastructuur blijven de Emiraten zich razendsnel ontwikkelen. Er worden grote vliegvelden aangelegd en tram- en metrolijnen.

Abu Dhabi:

Abu Dhabi is absoluut de grootste van de zeven emiraten. Abu Dhabi stad is dan ook de hoofdstad van dit land. Of je nu de grootste moskee van de Emiraten wilt bezoeken, je leven wilt wagen in de snelste achtbaan ter wereld of lekker wilt shoppen op een van de soeks… Abu Dhabi biedt volop vertier.

Dubai:

De modernste van de emiraten is Dubai. Alles is hier groot, groter, grootst. Je kijkt er je ogen uit door alle luxe hier. Breng een bezoekje aan een van de vele winkelcentra, waar je naast winkels ook bioscopen, een aquarium en een skibaan vindt. Ga naar de top van het hoogste gebouw ter wereld of rust lekker uit op het strand!

Sharjah:

Ten noorden van Dubai ligt Sharjah, dat grenst aan zowel de Perzische Golf als aan de Golf van Oman. Dit emiraat barst van de tradities en cultuur. Zo vind je er verschillende boeiende musea, moskeeën en soeks. Ook heeft het emiraat een aantal mooie natuurreservaten.

Ajman:

Ajman heeft een oppervlakte van 260 vierkante kilometer en beschikt over een kustlijn met een zestien kilometer lang zandstrand, waar je heerlijk kunt relaxen. Meer zin om cultuur te snuiven? Neem dan eens een kijkje bij het Ajman Museum dat is gehuisvest in een achttiende eeuws fort. Een bezoek aan de haven is ook zeker de moeite waard.

Umm Al Qaywayn:

Met een oppervlakte van 77 vierkante kilometer bestrijkt Umm Al Qaywayn slechts 1% van het totale oppervlak van de Verenigde Arabische Emiraten. Toch is het Emiraat zeker de moeite van een bezoek waard. Zo vind je er onder ander zeven kastelen en een museum.

Ras al-Khaimah:

Het gevarieerde landschap van Ras al-Khaimah maakt dit emiraat zeer interessant. Zo vind je er uitgestrekte zandstranden, maar ook bergen. Je kunt hier schitterende safari’s maken door het landschap van woestijnen en bergen. Ook heeft de gelijknamige hoofdstad Ras al-Khaimah een prima uitgaansleven.

Fujairah:

Het bergachtige emiraat Fujairah is het enige emiraat dat niet grenst aan de Perzische Golf. Doordat het er vaker regent dan in de andere emiraten is het hier ook het meest vruchtbaar. De belangrijkste bezienswaardigheid van Fujairah is de oudste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten, de Al Bidyah Moskee.

Wist je dat:

- Er ruim 4,5 miljoen mensen in de Verenigde Arabische Emiraten wonen, waarvan 96% moslim is?
- Het in de zomer extreem warm kan worden in de Verenigde Arabische Emiraten, met temperaturen tot wel 50ºC en een hele hoge luchtvochtigheid? En dat er in Dubai zelfs bushokjes zijn voorzien van airconditioning?
- Dat in de zomermaanden het zeewater warmer is dan 30ºC?
- Je bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten een visumstempel krijgt, waarmee je 30 dagen in het land mag verblijven?
- De elektrische spanning 220 of 240 volt is en dat je een zogenaamde ‘Engelse stekker’ met drie poten nodig hebt? Neem dus een wereldstekker mee!

Valuta:

Je betaalt in de Verenigde Arabische Emiraten met de Dirham.

Tijdsverschil:

In de Verenigde Arabische Emiraten is het in de zomer 2 uur later dan in Nederland en in de winter 3 uur.

 

Boek je zonvakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in de Verenigde Arabische Emiraten en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar de Verenigde Arabische Emiraten.