Hier vind je het Californië aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Californië

Ga op vakantie naar de zonnige staat Californië!

Californië ligt aan de Stille Oceaan. De staat is, om een idee te geven, iets groter dan Duitsland. De kustlijn is maar liefst 1400 km lang. Californië is een schitterend land met een rijke vegetatie en een grote verscheidenheid aan fauna. In Californië vind je het hoogste én laagste punt van de Verenigde Staten en de omvangrijkste en hoogste bomen ter wereld, sequoia’s. Verder zijn er bergen met fantastische skigebieden, maar ook woestijnen, gletsjers, wouden, heuvels, meren en eindeloze stranden.

 

De meest populaire steden van Californië:

San Francisco:

Op de San Andreasbreuk, nét voor die verdwijnt in de Grote Oceaan, ligt San Francisco. Door schuiven van de aardplaten kunnen makkelijk aardbevingen ontstaan. In 1906 is San Francisco al getroffen door een enorme beving en daarbij zijn duizenden mensen om het leven gekomen en veel gebouwen verwoest. Voor het toerisme geldt San Francisco als een van de meest populaire steden ter wereld. Alcatraz, Chinatown, de Golden Gate Bridge, de steile heuvels en de kabeltrams: het zijn allemaal publiekstrekkers. Ook de homowijk Castro staat internationaal op de kaart.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw is San Francisco de hippiehoofdstad van de wereld. Onder het genot van gitaarmuziek en hasj geniet de jeugd van de legendarische zonsop- en ondergangen. Het is op deze plaats dat het nieuwe tijdperk wordt ingeluid, hier vindt ‘the dawning of the age of Aquarius’ plaats.

Sacramento:

Rond 1800 ontdekt de Spaanse ontdekkingsreiziger Gabriel Moraga de rivier de Sacramento en de Sacramento Valley. Een schrijver op deze expeditie vindt dat de vallei, met dichterlijke vrijheid, erg veel gelijkenis heeft met het heilig sacrament. Vallei, rivier en stad hebben hun naam dan ook te danken aan deze onbekende auteur.

Als je in Sacramento bent, moet je zeker een bezoek brengen aan de Kathedraal van het Heilig Sacrament, het Capitool van Californië en de Tower Bridge.

Oakland:

Aanvankelijk behoort Oakland aan de Ohlone-indianen. In 1772 wordt het Spaans grondgebied, bekend onder de naam Rancho San Antonia. Na het overlijden van de landeigenaar komen er nieuwe immigranten: Europese bonthandelaren en walvisvaarders. Rond 1850 krijgt de voormalige Rancho San Antonia de naam Oakland.

Sinds 1936 is Oakland door middel van de Bay Bridge verbonden met San Francisco aan de overzijde van de baai. Een rit over deze brug is echt de moeite waard.

Maar Oakland heeft meer bezienswaardigheden: het stadhuis dat gebouwd is aan het begin van de twintigste eeuw, en dat op de Amerikaanse lijst van historische monumenten prijkt, en de Oakland Zoo bijvoorbeeld.

San Diego:

Vlakbij de grens met Mexico ligt San Diego. Hier begon in 1542, met de ontdekkingsreis van de Portugees Cabrillo, de geschiedenis van Californië. Hij noemt de stad San Miguel. Pas een aantal namen en vele jaren later krijgt San Diego zijn huidige naam van missionaris Junipero Serra. Deze geroepene sticht hier namelijk de eerste missiepost met de naam San Diego de Alcalla.

Door de stranden, golfbanen, jachthavens en dierentuin kom je hier als toerist volop aan je trekken.

Verder is het Cabrillo National Monument met museum en standbeeld van de Portugese grondlegger een bezoek waard. Vanaf de Old Point Loma vuurtoren heb je een fantastisch uitzicht over de baai. Als je geluk hebt, zie je hier soms walvissen voorbij trekken.

In Old Town Historical Park staan nog koloniale huizen, waarvan er enkele te bezichtigen zijn.

Los Angeles:

Los Angeles ligt aan de westkust. Het is de grootste stad van Californië en de tweede stad van de Verenigde Staten. Los Angeles kan bogen op een turbulente historie waarin de stad nu eens Amerikaans en dan weer Mexicaans is. Na de Vrede van Guadeloupe wordt Los Angeles definitief Amerikaans. Inmiddels heeft Hollywood zijn stempel gedrukt op Los Angeles en veel van de bezienswaardigheden van de stad, zoals bijvoorbeeld de Walt Disney Concert Hall, hebben te maken met de filmindustrie.

Valuta:

In Verenigde Staten (Californië) betaal je met Amerikaanse Dollars.

Tijdverschil:

In de zomer is het zeven uur vroeger (zomertijd) in Californië dan in Nederland en in de winter is het acht uur vroeger (wintertijd).

Boek je zonvakantie naar Californië op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Californië en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Californië.