Hier vind je het Colorado aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Colorado

Colorado voor een vakantie vol extremen!

Colorado is een van de Verenigde Staten. De zon schijnt er gemiddeld driehonderd dagen per jaar en het regent er bijna nooit. De weinige neerslag die er valt, valt meestal als fijne poedersneeuw en zo heb je in de bergen van Colorado uitstekende wintersportplaatsen, zoals Aspen. Colorado mag je niet missen, de staat heeft een overweldigend mooie natuur en je vindt er plaatsjes waar de tijd heeft stilgestaan.

 

De meest populaire steden in Colorado:

Denver:

De hoofdstad van Colorado is Denver. Dat het een prettige stad is, blijkt wel uit de grote aantallen mensen die hier hun nieuwe woonplaats vinden. En of de stad aantrekkelijk is voor toeristen? De meesten komen voor de schitterende natuur zoals de Grand Canyon en Arches National Park.

Toch is Denver zeker de moeite waard. Neem bijvoorbeeld het vliegveld. Het is een van de nieuwste én een van de modernste in de Verenigde Staten. De terminals bestaan uit witte tenten die de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains moeten voorstellen. De aankomsthallen kun je alleen per trein bereiken. Omdat Denver 5.280 voet, één mijl, boven de zeespiegel ligt, wordt de stad ook wel ‘Mile High City’ genoemd. Ook de moeite waard zijn het Capitol, waar het bestuur zetelt en de Denver Mint, een van de plaatsen waar munten worden geslagen. Heb je weleens gehoord van de ‘unsinkable Molly Brown’? Zij was een van de weinige overlevenden van de ramp met de Titanic. Haar huis staat hier in Denver. Je kunt er zien hoe de rijken leefden aan het begin van de vorige eeuw. Begin je de smaak te pakken te krijgen? Denk dan eens over een bezoek aan Six Flags Elitches, het historisch museum, het brandweermuseum en het kindermuseum. Geen zin in musea? Dan ga je toch lekker winkelen? Mogelijkheden te over!

Colorado Springs:

Colorado Springs is de tweede stad van Colorado gelegen in een prachtig landschap. De grootste publiekstrekker hier is de bergtop Pikes Peak, met onder aan de voet de Garden of Gods, de Tuin van de Goden. Zo adembenemend mooi is het hier! Het is bijna niet meer voor te stellen dat Colorado Springs nog niet eens zo heel lang geleden een Victoriaans kuuroord was, hoewel er nog wel gebouwen zijn die aan die tijd herinneren. En er is meer: het olympische gebouwencomplex waardoor de stad bekend staat als ‘sporthoofdstad’ van de wereld; veel culturele, historische en architectonische bezienswaardigheden.

Cripple Creek:

Het ministadje Cripple Creek telt maar nauwelijks duizend inwoners. Toch mag je het onder geen beding overslaan als je in Colorado bent. Het is een oud mijnstadje en het ademt nog helemaal de sfeer van goudkoorts en het Wilde Westen. In de tijd dat Cripple Creek nog een klein mijnkamp was, speelde theater al een grote rol. Logisch, je moet toch wát om de mijnwerkers te amuseren! The Butte Theater stamt nog uit die tijd. Och, dan zijn er nog dat schattige spoorlijntje, de ezels die ingezet werden bij het delven, de excursie naar de diepte van de mijnen, de brandweerkazerne.

Bezienswaardigheden in Colorado:

Nationaal Park Mesa Verde:

Het Nationaal Park Mesa Verde ligt in het zuidwesten van Colorado. Het park is vooral bekend om de klifwoningen die gebouwd zijn in de grotten van het ravijn. Van de 11de tot de 13de eeuw hebben hier de Anasazi-indianen gewoond. In het Chapin Mesa Archeologische Museum kun je zien hoe de Anasazi geleefd hebben: je ziet hier kunstuitingen, maar ook gebruiksvoorwerpen. Een paar van de klifwoningen zijn toegankelijk voor bezoekers. Zeker de moeite waard!

Rocky Mountain National Park:

Een van de mooiste parken van Colorado, dat is Rocky Mountain National Park. Rijd in ieder geval de Trail Ridge Road naar een hoogte van ruim 3.700 meter, maar bedenk wel dat het park in de weekends erg druk kan zijn.

Colorado National Monument:

Vermoedelijk is het te klein om een nationaal park genoemd te worden: het Colorado National Monument bij de stad Grand Junction in het westen. Maar het is zó mooi! Langs de rand van het plateau ligt een weg van waar je steeds uitzicht hebt op de verschillende canyons.

Meer informatie, en souvenirs, kun je krijgen in het bezoekerscentrum.

Valuta:

In Verenigde Staten (Colorado) betaal je met US Dollars.

Tijdsverschil:

In Colorado is het 8 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Colorado op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Colorado en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Colorado.