Hier vind je het Florida aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Florida

Florida staat garant voor een zonvakantie!

Wie kent Florida, in het zuidoosten van de Verenigde Staten, nou niet? Je kunt er eindeloos genieten! Niet verwonderlijk! Florida is omgeven door zee en het landschap is groen met meren en moerassen.

Het meest geweldige aan deze staat is het klimaat. Er zijn maar weinig dagen dat de zon zich niet laat zien. Soms slaat het weer echter onverbiddelijk om en wordt Florida gekweld door orkanen.

 

 

De meest populaire steden van Florida:

Tallahassee:

De hoofdstad van Florida is Tallahassee, in het Noorden. Het is niet de grootste stad van het land, maar belangrijk omdat het een centrum is van handel en agricultuur. Tallahassee ligt in een heuvelachtig gebied en dat is bijzonder omdat Florida verder net zo vlak is als Nederland. Het klimaat van Tallahassee is vochtiger en de zon laat het vaker afweten dan in het Zuiden. Toch is een bezoek aan Tallahassee aan te bevelen want je maakt hier kennis met het andere Florida. Het Florida State Capitol is een bezoek waard: het is van architectonische en historische betekenis en de senaat is hier gevestigd.

Miami:

De grootste trekpleister van Miami is, met stip, het klimaat dat tropisch is. Miami kent een droge en natte periode. De kans op orkanen is tussen juni en december het grootst. Miami is een multicultureel bolwerk! Slechts tien procent van de inwoners is blank. Zeventig procent van de inwoners komt uit Cuba en Mexico. De anderen zijn Afro-Amerikaans of zwart. Een klein deel van de bevolking is van Aziatische komaf. Onder de blanke mensen zijn er veel die hier van hun pensioen komen genieten. Aanraders zijn de Freedom Tower, de gele toren bij het centrum van Miami, waar de Cubaanse immigranten vroeger hun administratieve rompslomp moesten afhandelen: hun eerste stap naar de vrijheid. In Little Havana spreken ze Spaans. Deze wijk is vernoemd naar de hoofdstad van Cuba: Havana. Vrijwel de hele bevolking hier komt daar vandaan. Je kunt hier Cubaanse sigaren kopen en tijdens het carnaval meedeinen in Calle Ocho, waar een van de grootste carnavalsfeesten ter wereld gevierd wordt.

Jacksonville:

De grootste stad van Florida is Jacksonville. De oorspronkelijke bewoners zijn de Timucuan-indianen, in 1513 werd het gebied gekolonialiseerd door de Spanjaarden. Na veel turbulente jaren werd in 1738 Fort Mose opgericht, een nederzetting waar slaven die katholiek wilden worden in vrijheid verder konden leven. En in 1822 werd op deze plek dus Jacksonville gesticht. Het Museum of Science and History moet je bezoeken, evenals het Fort Caroline National Memorial en Fort Mose.

Orlando:

Orlando is de derde stad van Florida en de hoofdstad van Orange County. Jammer genoeg komen de meeste toeristen niet verder dan de pretparken in de omgeving van Orlando. Dat is zonde, want ze missen het historisch centrum, de brandweerkazerne en het oude station. Toch in je achterhoofd houden! Wie Orlando zegt, zegt Disney World. Sinds de opening in 1971 trekt het park gemiddeld 25 miljoen bezoekers per jaar. Het park is sinds de oprichting gigantisch uitgebreid en heeft nu vier pretparken, twee waterparken en twee winkel- en entertainmentgebieden. Ook zeker de moeite waard is Sea World Orlando. Uitgaande van het aantal bezoekers is dit het zevende pretpark van de Verenigde Staten en het twaalfde park in de wereld. Het park bestaat uit twee delen: attracties en dieren. Een van de topattracties is Journey to Atlantis, een must voor stalen z-z-zenuwen!

Fort Lauderdale:

In het zuidoosten van Florida ligt Fort Lauderdale. De stad staat bekend als het Venetië van Florida door de lange waterwegen die door de stad lopen en vaak in verbinding staan met de Atlantische Oceaan. Fort Lauderdale is fantastisch! Wat denk je van drieduizend zonuren per jaar? De prachtige uitgaanscentra, de verblindend witte stranden en de ontelbare watersportmogelijkheden?

Vanuit deze stad vertrekken duizenden cruisereizigers wekelijks voor hun vakantie. Het zien van de schepen, in de haven Port Everglades, is al een evenement op zich.

Valuta:

In Florida (Verenigde Staten) betaal je met Amerikaanse dollars.

Tijdsverschil:

In principe is het in Florida zes uur vroeger dan bij ons, maar omdat de ingangsdata van zomer- en wintertijd niet hetzelfde zijn is het verschil soms kleiner. 

Boek je zonvakantie naar Florida op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Florida en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Florida.