Hier vind je het Hawaii aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Zonvakantie Hawaii

Hawaï: dé bestemming voor een ‘aloha-vakantie’

De vijftigste staat van de Verenigde Staten is Hawaï. Hawaï heeft een status aparte doordat het 3000 km uit de kust ligt, in de Stille Oceaan. Hawaï spreekt tot de verbeelding. Hawaï staat voor Huladansen en bloemenkransen en dat de bijnaam Aloha State is, is niet zo gek want dat betekent liefde en mededogen. ‘Aloha’ komt direct bij je op wanneer je voet aan wal zet op een van de 137 atollen en vulkanische eilanden. Hoewel er 137 eilanden zijn, tellen er maar acht echt mee: Hawaï, Maui, Kaho’olawe, Lanai, Molokai, Oahu, Kauai en Niihau. Samen maken deze eilanden deel uit van de Hawaïaanse eilanden-archipel, een reeks van achttien eilanden.

 

De meest populaire steden van Hawaï:

Op stedenkundig gebied stelt Hawaï niet veel voor. Behalve Honolulu met Waikiki, kent deze staat alleen dorpen en stadjes met enkele honderden tot tienduizenden inwoners. Geweldig om het land te ervaren en de cultuur op te snuiven, super om ze aan te doen tijdens een rondreis, maar volkomen ongeschikt voor bijvoorbeeld een stedentrip.

Honolulu:

Honolulu is de hoofdstad van Hawaï en ligt aan de zuidoostelijke kust van Oahu. De stad is het best te bereiken via Honolulu International Airport. En per boot natuurlijk. De naam Honolulu betekent ‘beschutte haven’. In de 18e eeuw wordt deze haven al snel de grootste van Hawaï. In die tijd is er een levendige handel in sandelhout. Verder is Honolulu dan een belangrijke rustplaats voor de walvisvaarders. Honolulu is belangrijk voor toerisme en de lucht- en scheepvaart. Het prachtige strand van Waikiki ligt er niet ver vandaan.

Waikiki:

Waikiki is een wijk in Honolulu die met name bekend is om zijn schitterende, maar relatief smalle, strand met talrijke luxe hotels. Voor toeristen staat Waikiki met stip op 1, hoewel het eigenlijk een en al commercie is met dure hotels, exclusieve winkelcentra, vele restaurants en bars. Je vindt er weinig van de Hawaïaanse cultuur. Misschien is het interessant om te weten dat Waikiki reeds in de jaren twintig een belangrijke bestemming is voor Amerikanen.

Top 3 eilanden:

Oahu:

In grootte is Oahu het derde eiland van Hawaï. Hier woont ongeveer 80% van de bevolking. Het eiland bestaat uit twee oude vulkanen, Wai’anae en Ko’olau. De laatste keer dat er een vulkaanuitbarsting plaatsvond, is vermoedelijk tussen 32.000 en 10.000 jaar geleden. De belangrijkste stad is hier Honululu en daarnaast speelt defensie een belangrijke rol, want hier ligt Pearl Harbor.

In de wintermaanden wordt er veel gegolfsurft. Leuk om te toen en leuk om te kijken!

Maui:

Het klimaat van Maui is tropisch, over het geheel genomen is de kans op een bui klein. Met uitzondering van de kust bij Hana in het noordoosten die goed is voor tien meter neerslag per jaar. Ook Maui ligt op twee vulkanen: de Haleakala en de restanten van de West Maui Volcano die door een dal met elkaar verbonden zijn. Om die reden wordt Maui ook wel The Valley Isle genoemd. Maui trekt veel toeristen die er genieten van de immense parken, de regenwouden en de surfstranden in het noorden.De belangrijkste steden op Maui zijn Kahului, Wailuku, Lahaina en Kihei.

Hawaï:

Het grootste eiland van de staat Hawaï is het gelijknamige eiland. Dit eiland ligt op vijf vulkanen, waarvan de Mauna Loa en Kilauea nog actief zijn. Door de regelmatige uitbarstingen neemt het eiland nog steeds in grootte toe. Tussen 1983 en 2002 stroomde lava uit de Kilauea in de richting van de zee en kreeg het eiland er minstens 2,2 km2 bij. Onnodig te zeggen dat hierbij ook een aantal dorpen onder de lava bedolven is. De Mauna Loa is de grootste, actiefste en zwaarste vulkaan ter wereld. De leeftijd van deze kolos wordt geschat op 700.000 tot 1 miljoen jaar. De grootste plaats van het eiland Hawaï is Hilo. Hier wordt in de week na Pasen het Merrie Monarch Hula Festival gehouden. Aanrader als je in de buurt bent!

Valuta:

In Hawaï (Verenigde Staten) betaal je met Amerikaanse Dollars.

Tijdverschil:

Tijdens de zomertijd is het in Hawaï 12 uur vroeger en tijdens de wintertijd is het er 11 uur vroeger.

Boek je zonvakantie naar Hawaï op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale zonvakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Hawaï en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige zonvakantie naar Hawaï.