Hier vind je het Massachusetts aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Massachusetts

Op vakantie naar de 'Bay State' - Massachusetts!

Massachusetts, ook wel ‘Bay State’ genoemd vanwege de ligging aan Massachusetts Bay, is een staat in de Verenigde Staten in de regio New England. De naam is mogelijk afkomstig uit het Indiaans en betekent dan ‘grote heuvel, kleine plaats’. Hoewel Massachusetts niet groot is, zijn er wel flinke verschillen in klimaat. Voor de kust van Massachusetts ligt Martha’s Vineyard, een vakantie-eiland voor de rich and famous. In vroeger tijden was dit eiland bekend om zijn grote dovengemeenschap en de walvisvaart. Tegenwoordig is het alleen nog maar een geliefde vakantiebestemming vanwege het lekkere klimaat en de heerlijke stranden.

 

De meest populaire steden in Massachusetts:

Boston:

Boston is de hoofdstad van Massachusetts, tevens is het de grootste stad. Boston geldt als een van de rijkste steden van de Verenigde Staten. Dit heeft te maken met de economie die gebaseerd is op onderwijs, high tech, financiële diensten en verzekeringen. Liefhebber van basketbal, honkbal of de Amerikaanse cultuur? Dan is het zeker leuk om een wedstrijd van de Boston Celtics of de Boston Red Sox te beleven, compleet met cola en hotdogs. Wanneer je een idee wilt krijgen van de stad Boston, kun je de Freedom Trail volgen, die aangegeven wordt door een rode lijn op de trottoirs en de belangrijkste bezienswaardigheden verbindt. Liever wat natuur meepikken? Breng dan een bezoek aan het arboretum waar zo veel mogelijk in- en uitheemse bomen, klimplanten en struiken zijn samengebracht.

Cambridge:

Cambridge is de belangrijkste universiteitsstad van Massachusetts en is door bruggen over de Charles River met Boston verbonden. De stad heeft maar liefst twee universiteiten: Harvard en het Massachusetts Institute of Technlogy (MIT). De stad heeft de allure van een studentenstad, dat zie je vooral in de wijk rondom de universiteiten. Hier zijn veel cafés, galerieën, speciaalzaken en boekwinkels. Zoals het een studentenstad betaamt, bruist het nachtleven ook hier en dan met name rond Harvard Square.

Lowell:

Lowell is de vierde grote stad in Massachusetts en telt ruim 100.000 inwoners. De stad ligt bij de Pawtucket-waterval. Hier valt over een lengte van twee kilometer de rivier ineens tien meter naar beneden. Inmiddels zijn er drie schutsluizen gebouwd ten behoeve van een betere doorstroming van de scheepvaart. Lowell had in de 19de eeuw een bloeiende textielindustrie. Nadat die achteruitging, heeft Lowell een nieuwe universiteit opgericht en hightechbedrijven aangetrokken. Een erfenis van de textiel is er nog wel: die vind je terug in het Lowell National Historic Park, een park dat de geschiedenis van de textielindustrie in Lowell toont.

Springfield:

Na Boston en Worcester is Springfield de derde stad van Massachusetts. De stad kan bogen op een rijke geschiedenis ten aanzien van de wapenindustrie. In 1777 koos George Washington de Springfield Armory om vuurwapens te maken voor de Onafhankelijkheidsoorlog. Daarna werd Springfied Armory de wapenfabriek voor het Amerikaanse leger. Deze wapenfabriek trok weer andere aan, zoals Smith & Wesson. In 1968 is productie in de Armory beëindigd. De fabriek is nu een museum. Springfield is ook de stad waar het basketbal is uitgevonden: de Basketball Hall of Fame kun je hier bezoeken.

Worcester:

Worcester (spreek uit als: Woester) is de tweede stad van Massachusetts. De eerste kolonisten vestigden zich hier in 1673. In 1722 werd Worcester een zelfstandige gemeente en in 1848 kreeg Worcester erkenning als stad. In 1953 verwoestte een tornado een groot deel van de stad en overleefden bijna honderd mensen de ramp niet. Eind 19de eeuw is de Bancroft Tower in oude glorie hersteld. De toren is niet toegankelijk voor publiek, maar hij levert wel een mooi plaatje op. De moeite waard dus! Een mooie plek van verstilling en herinneringen is de Massachusetts Vietnam Veterans Memorial. Een prachtige plaats voor iedereen die een dierbare verloren is in de Vietnam Oorlog. Prachtig aangelegd met waterpartijen, bloemen, paden en banken.

Valuta:

In Massachusetts (Verenigde Staten) betaal je met US Dollars.

Tijdsverschil:

In Massachusetts is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

Boek je vakantie naar Massachusetts op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in Massachusetts en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar Massachusetts!