Hier vind je het New York aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

New York

Een vakantie vol cultuur en natuur in New York!

Hoewel het bij New York (Verenigde Staten) bijna altijd over de stad gaat, is de staat minstens zo aantrekkelijk voor een vakantie. Verlaat je de steden dan ben je in no time in een landelijke omgeving. Neem de Hudson Valley, vooral schitterend in de herfst als de bladeren de vallei in vuur en vlam zetten. Breng een bezoek aan Kykuit, het landgoed van de Rockefellers, die het volgepropt hebben met kunst. En ja hoor: bezoekers zijn welkom.

 

De meest populaire steden van New York:

New York:

New York (The City of New York), begonnen als Nieuw-Amsterdam, is de grootste stad van de Verenigde Staten. De stad is 24 uur per dag druk en levendig en heeft hiermee de bijnaam ‘The City That Never Sleeps’ gekregen (de stad die nooit slaapt). New York is dé stad voor een vakantie of stedentrip, er is heel veel te zien: Wall Street, wolkenkrabbers, het Empire State Building, Ground Zero et cetera. Verder zijn er prachtige theaterproducties, uitstekende restaurants en interessante musea.

Albany:

Albany is de hoofdstad van New York. De stad boogt op een rijke historie, want Albany werd al in 1624 gesticht door de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden als Fort Oranje. Fort Oranje was een handelsplaats waar vooral beverpelzen werden ingekocht. In 1647 werd de stad gesticht die toen Beverwijck heette. Het is leuk om te weten dat Broadway in de beginjaren Handelaersstraet heette.

In 1664 veroverden de Engelsen het gebied. Ze doopten het fort om tot Albany, naar de hertog van Albany, de latere koning Jacobus II. In 1797 werd Albany de hoofdstad van de staat New York.

Ben je in Albany? Ga dan zeker naar het New York State Museum! Dat heeft een heel complete collectie over de historie van deze staat!

Buffalo:

Na New York is Buffalo de grootste stad van de staat New York. En reken maar dat ook Buffalo een bezoek meer dan waard is! Wat te denken van het Darwin D. Martin House Complex van de meest beroemde architect van de Verenigde Staten, Frank Lloyd Wright? Forest Lawn, een begraafplaats uit de Victoriaanse tijd, moet je ook gezien hebben. Schitterende monumenten, valleien, meertjes… Een lust voor het oog. Overigens maakt Forest Lawn deel uit van een keten van begraafplaatsen, dus je komt dergelijke kerkhoven op meer plaatsen tegen.

Rochester:

Aan de zuidelijke oever van het Ontariomeer ligt Rochester, de 103e stad van de Verenigde Staten.

Het klimaat van Rochester is te vergelijken met het onze, ook wat betreft de hoeveelheid neerslag die er valt. Voor mooi weer hoef je niet naar Rochester te gaan, maar als je wat wilt bekijken, kan dat hier heel goed. De Seneca Park Zoo is echt de moeite waard. Aanvankelijk was het een gewoon park toen het in 1893 zijn poorten opende, maar amper een jaar later kwamen de eerste dieren: forellen. Daarna werd het park uitgebreid met vogels en herten en sinds 1931 worden er ook exotische dieren getoond.

Syracuse:

Syracuse is centraal gelegen in de staat New York. Met zijn honderdvijftigduizend inwoners is het een van de grotere steden in New York. Syracuse is vooral bekend om de universiteit die in 1870 werd opgericht en nu bijna twintigduizend studenten heeft. John P. Burnet, die een grote boerderij had op Tipperary Hill, schonk in 1886 een stuk grond aan Syracuse dat de bestemming stadspark kreeg. De voorwaarde die hij stelde, was dat de stad $6000 beschikbaar stelt om wegen aan te leggen en bomen te planten. Burnet was tevreden over de inzet van Syracuse en gaf een jaar later nog een stuk land, Oak Grove. Geen wonder dat het park zijn naam kreeg. Ga maar eens kijken, het staat er nog altijd vol met eiken.

Het doel van het Everson Museum of Art is inspireren door kunst in het leven van de mens te brengen. De collectie is internationaal befaamd om haar aardewerk. Dit museum is een perfecte bestemming voor een regenachtige dag.

Valuta:

In de staat New York (Verenigde Staten) betaal je met Amerikaanse Dollars.

Tijdsverschil:

Het is in New York zes uur vroeger dan bij ons. Dat verschil kan afwijken rond het overschakelen van zomer- naar wintertijd v.v.

Boek je vakantie naar New York op Mondygo.nl!

Op Mondygo.nl kun je voor jouw ideale vakantie kiezen uit bijna alle hotels of appartementen in New York en worden automatisch alle opties voor vluchten en lokaal vervoer getoond. Zowel de accommodatie als vliegtickets en transfer kun je eenvoudig in één keer boeken op Mondygo.nl. Wij noemen dit ‘dé nieuwe standaard in reizen boeken’. Ga niet naar verschillende reiswebsites, maar boek hier in één keer je kamer + vliegtickets + lokaal vervoer en wij zorgen voor een geweldige vakantie naar New York.