Hier vind je het Zuid-Afrika aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Zuid-Afrika

Ga op safari tijdens je vakantie in Zuid-Afrika

Laat je meeslepen door een van de mooiste landen van het Afrikaanse continent. Wanneer je een vakantie Zuid-Afrika boekt weet je eigenlijk van tevoren al dat je te maken gaat krijgen met veel zon en prachtige natuurparken met de mooiste wilde dieren. En niet te vergeten de ontzettend vriendelijke bevolking. Wist je trouwens dat Zuid-Afrika het enige land ter wereld is dat een compleet florarijk bezit? Jaarlijks komen miljoenen toeristen naar Zuid-Afrika om te genieten van de prachtige en kleurrijke steden Kaapstad en Johannesburg, om te zwemmen en te duiken in de azuurblauwe zee en uiteraard om de ‘Big Five’te spotten.

 

De meest populaire regio’s in Zuid-Afrika:

Western Cape:

Deze provincie is een van de mooiste provincies van Zuid-Afrika en het is daarom ook niet vreemd dat hier de meeste toeristen op afkomen. We weten allemaal dat Zuid-Afrika ontzettend groot is maar je zou alleen in deze regio al wekenlang kunnen blijven plakken. Is het niet voor de gezelligheid die Kaapstad je te bieden heeft, dan wel vanwege de prachtige natuur zoals de Tafelberg en de beroemde route Chapman’s Peak Drive. Laat je meeslepen door het intrigerende verhaal van Nelson Mandela op Robbeneiland om vervolgens weer opgevrolijkt te worden door de pinguïns op Boulders Beach. Zoals gezegd: Western Cape alleen al is genoeg voor wekenlang vakantieplezier.

Gauteng:

Deze provincie is weliswaar de kleinste van het land, toch is het een zeer populaire regio bij veel toeristen. We vinden hier het financiële hart van het land in de vorm van Johannesburg. Deze stad is in zeer korte tijd uitgegroeid van klein mijnwerkersdorpje tot een echte zakenstad. Dit alles heeft te maken met de goudader die hier in 1886 werd ontdekt. De provincie dankt hieraan dan ook zijn naam, want Gauteng betekent letterlijk: ‘plaats van het goud’. Naast deze bruisende zakenstad staat Gauteng ook bekend vanwege de Sterkfontein Grotten, Soweto, prachtige natuurparken en de bestuurlijke hoofdstad Pretoria.

Mpumalanga:

Natuurliefhebbers zitten helemaal goed in de provincie Mpumalanga. Het behoort net als Gauteng tot de kleinste provincies van het land, maar zit wel boordevol bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Kruger National Park, het grootste nationale park van Zuid-Afrika en een van de mooiste natuurreservaten ter wereld? Vergeet ook zeker niet Blyde River Canyon te bezoeken. Deze canyon is het op twee na grootste ravijn in de wereld. Geniet hier van indrukwekkende kliffen, rotsplateaus, watervallen en wilde dieren zoals nijlpaarden en krokodillen.

Limpopo:

Net als in Mpumalanga ligt ook in deze provincie het Kruger National Park. Niet vreemd dat het verspreid ligt over twee provincies want het park is maar liefst 352 kilometer lang! Veel toeristen die naar Limpopo afreizen komen hier uiteraard voor het Kruger Park. Helaas vergeten ze dat deze provincie nog veel meer te bieden heeft. Zo vind je er de Magoebaskloof waar het zelfs mogelijk is om door de jungle te zweven aan een tokkelbaan. En vind je het leuk om een balletje te slaan? Ga dan naar Phalaborwa waar de bekende golfbaan Hans Merensky ligt. Op deze golfbaan heb je zomaar de kans om wilde dieren zoals giraffen, zebra’s en apen tegen te komen.

Top 4 bezienswaardigheden:

Tafelberg:

Wanneer je een vakantie naar Zuid-Afrika boekt is de kans natuurlijk groot dat je tijdens je vakantie ook Kaapstad bezoekt. Eén ding zal je meteen opvallen en dat is de imposante berg die op de achtergrond de stad bewaakt. De sportieveling kan via verschillende wandelpaden naar de 1087 meter hoge top klimmen. Ben je niet zo sportief of wellicht niet goed ter been, dan is er ook de mogelijkheid om met de kabelbaan omhoog te gaan. Eenmaal op de top geniet je van prachtige panorama’s die voor altijd op je netvlies zullen blijven staan.

Kruger National Park:

Eigenlijk heeft dit park geen introductie meer nodig. Het Kruger National Park is een van de mooiste natuurreservaten ter wereld. Ga op safari en kijk of jij de beroemde Big Five kunt spotten. Naast de beroemde (of beruchte) Big Five vind je er ook nog cheeta’s, krokodillen, nijlpaarden en uiteraard fantastisch mooie natuur. Het is mogelijk om het park per auto of te voet te verkennen. Als je besluit te voet te gaan, dien je wel een gewapende gids mee te nemen.

Robbeneiland:

Ondanks zijn vrolijke naam hangt er een duistere geschiedenis aan dit eiland. Dit kleine eiland, net buiten Kaapstad, diende als gevangenis voor met name mensen die zich inzetten voor de strijd tegen apartheid. De bekendste gevangene is oud-president Nelson Mandela. Hij zat in totaal 27 jaar vast op Robbeneiland. Boek een dagtrip en leer meer over de zwarte bladzijdes van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis.

Natal Drakensbergen:

In de provincie Kwazulu Natal en op de grens van Lesotho ligt het Drakensgebergte. Een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Afrika. De bergtoppen behoren tot de hoogste van Zuid-Afrika. Het meest indrukwekkende verschijnsel wat je er tegenkomt is het natuurlijke amfitheater van maar liefst 5 kilometer breed en 1200 meter hoog. Verder kenmerkt het natuurgebied zich door kristalheldere rivieren, imposante kliffen, uitgestrekte vlaktes en meer dan 30.000 rotstekeningen. Een plek die je absoluut niet mag missen tijdens je vakantie in Zuid-Afrika!

Valuta:

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand.

Tijdsverschil:

In Zuid-Afrika is het in de winter 1 uur later dan in Nederland. In de zomer is er geen tijdsverschil.

Boek je vakantie naar Zuid-Afrika op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Zuid-Afrika met Mondygo.