Hier vind je het Kanton Zürich aanbod van alle reiswebsites bij elkaar!

Vakantie Kanton Zürich

Zürich, een regio waar kunst en natuur elkaar ontmoeten

Aan de voet van de Alpen, gelegen op de Zwitserse hoogvlakte, ligt kanton Zürich. Deze regio kenmerkt zich door prachtige natuur vol met bossen en glooiende heuvels waar je geregeld een helder bergmeer, rivier of zelfs een waterval tegenkomt. De dorpjes in deze regio zijn op zijn zachtst gezegd betoverend mooi en schilderachtig. De traditionele bouwstijl komt dan ook overal in terug. Ook beschikt deze regio over een van de grootste meren van Zwitserland, de Zürichsee. Naast de overweldigende natuur en leuke dorpjes is het een regio die rijk is aan musea, historische gebouwen en leuke pretparken. Kortom: een vakantie in het kanton Zürich zal niet snel gaan vervelen.

 

Meest populaire steden in kanton Zürich:

Zürich:

Zürich staat wereldwijd bekend als belangrijke stad op het gebied van bankieren. Denk nu niet dat je hier alleen maar banken ziet. Integendeel zelfs! De gezellige oude binnenstad ziet er prachtig uit met zijn middeleeuwse straatjes, mooie gevels en prachtige kerken. Onderweg kom je langs tal van gezellige bars en restaurants waar je kunt genieten van heerlijke gerechten zoals de traditionele Zwitserse kaasfondue. Wanneer je langs de rivier de Limmat wandelt, kom je vanzelf het prachtige stadhuis tegen. Dit staat hier al sinds 1694 (en het 1e stadhuis dateert zelfs uit 1252), en is deels gebouwd in het water. Neem ook eens een kijkje in de Zürich Zoo of neem een duik in het Alpamare Waterpark

Winterthur:

Voor liefhebbers van kunst en cultuur is Winterthur de ideale bestemming. Met maar liefst 17 musea is het aanbod gigantisch. Deze middeleeuwse stad geniet nog steeds een ouderwets karakter. Dat zie je goed terug in de leuke straatjes met mooie gebouwen. Het autovrije centrum zorgt ervoor dat je heerlijk kunt rondstruinen zonder uit te hoeven kijken voor auto’s en fietsers. Wil je wel eens een Picasso, Monet of een schilderij van onze eigen Van Gogh zien? Ga dan zeker naar het Kunstmuseum. Hier vind je tal van prachtige schilderijen uit de 19e en 20e eeuw. Aan het eind van de dag openen bars en restaurants hun deuren voor een heerlijke avond. Winterthur wordt ook vaak gebruikt als uitvalbasis voor een bezoek aan de grootste waterval van Europa, de Rheinfall.

Rapperswil-Jona:

Aan de rand van de Zürichsee ligt het schilderachtige dorpje Rapperswil-Jona, dat ook wel de bijnaam rozenstad heeft gekregen. Dat komt doordat de roos in het stadswapen staat en terugkomt in maar liefst drie rozentuinen. Wat je direct opvalt wanneer je in de stad bent, is het prachtige slot dat hoog boven de huizen uittorent. Zeker een aanrader om te bezichtigen, want niet alleen is het slot heel mooi, ook het uitzicht vanaf de heuvel is er eentje om in te lijsten. De binnenstad stamt net als vele andere dorpen en steden in Zwitserland nog uit de tijd van de middeleeuwen. In de zomer kun je niet alleen veel cultuur snuiven in Rapperswil-Jona, ook zijn er tal van leuke watersportactiviteiten mogelijk op het meer, een dierentuin en een 700 meter lange rodelbaan. In de winter is het mogelijk om in de omgeving te skiën.

Regensberg:

In de heuvels en bovenop een top van een heuvel ligt het kleine schattige wijndorpje Regensberg. De huizen ogen Spaans met hun witte kalkmuren en rode daken. Middenin het dorp staat een grote ronde uitkijktoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving. Het zal je meteen opvallen dat de heuvels waarop dit stadje gebouwd is, gebruikt worden voor de wijnbouw. Vergeet bij je bezoek aan Regensberg dan ook zeker niet om een glaasje lokale wijn te drinken.

Top 4 bezienswaardigheden:

Kyburg:

Iets ten zuiden van Winterthur vind je een prachtig kasteel dat gebouwd is op de top van een heuvel en wordt gezien als een van de belangrijkste kastelen in Zwitserland. Dit kasteel staat hier al sinds de 10e eeuw en is daarom echt iets wat je gezien moet hebben als je op vakantie in kanton Zürich bent. Het bijbehorende museum laat goed zien hoe het leven op een burcht er uit zag.

Centre Le Corbusier:

Aan de rand van de Zürichsee staat dit opvallende huis wat tegenwoordig dienst als museum. Architect Le Corbusier stond bekend om zijn zeer moderne bouwkunsten. Dit is goed terug te zien in de bouw van het museum zelf. Binnen in het museum staan zijn eigen gemaakte kunstwerken.

Rheinfall Schaffhausen waterval:

De grootste waterval van Europa vind je in de buurt van Schaffhausen. Deze prachtige waterval is maar liefst 150 meter breed en 23 meter hoog. Als je in de buurt van het water gaat staan, zul je hoogstwaarschijnlijk veel moeite moeten doen om elkaar goed te verstaan. Het is zelfs mogelijk om met een bootje naar een uitkijkrots, die midden in de waterval ligt, te varen.

Top 4 wat te doen:

Alpamera Waterpark:

Dit geweldige waterpark is gegarandeerd plezier voor jong en oud. Waar jij even lekker kunt bijkomen in een thermaal bad kunnen de kinderen zich uitleven op de wirwar van glijbanen.

Zürich per fiets:

Huur bij het station van Zürich een fiets en doe mee met Züri Rollt. Zo verken je op een leuke en eenvoudige manier de binnenstad van Zürich.

Polybahn Zürich:

Vanaf het station vertrekt een klein rood treintje omhoog naar de universiteit. Vanaf het plein heb je een prachtig uitzicht over de stad, de Zürichsee en de Üetliberg. Het treintje dat dwars en over het dagelijks leven van Zürich loopt neemt je mee naar een hoogte van 452 meter 

Fotomuseum Winterthur:

Gelegen in een oude fabriek vind je het mooie fotomuseum waar je een mix van prachtige foto’s kunt zien. Van moderne foto’s tot foto’s die je voor even mee terugnemen naar 100 jaar geleden.

Valuta:

Je betaalt in Kanton Zürich, Zwitserland met de Zwitserse Frank.

Tijdsverschil:

Er is geen tijdsverschil met Nederland.

Boek je vakantie naar Kanton Zürich op Mondygo.nl!

Mondygo helpt je bij het samenstellen van jouw vakantie; kies nu in welk hotel of appartement je verblijft. Bij Mondygo kan je alle reisaanbieders met elkaar vergelijken. Je hoeft dus niet meer naar verschillende websites, maar kunt in één keer de goedkoopste kamer boeken op Mondygo. Grijp deze kans en ga goedkoop naar Kanton Zürich met Mondygo.